Ti elengednetek a gyerekeiteket egy ilyen novel?
Hosszu lesz bocsika.
Van egy masodunokatesom aki kulfodre hazasodott be, egy meglehetosen gazdag ferfihoz. Most 4 gyerekuk van, hozzateszem, hogy eggyiket sem o szulte mert hat azt azert megse!!! 3 beranyatol van 1 pedig orokbefogadott. Ritkan latom ot, a gyerekeket csak most lattam eloszor, de a legutolso talalkozas kiverte a biztositekot.
Szornyen elkenyeztetett gyerekek, allandoan utazas, a legdragabb maganiskola, minden kacat, es annyi elvaras van csak, hogy 4-es ala nem mehet az atlaguk.
Ultunk a nagyszobaban es beszelgettunk. Berontottak a gyerekek, az en 2 nagyfiam is egykoru az o 2 nagyfiaval. Majd esedezni kezdtek a gyerekeim, az egesz csalad elott hiszteriazva, hogy elmehessenek Disneylandbe, mert hogy ok mar hanyszor voltak. Nekuk sajnos ilyen huncutsagokra nem futja, de a ket fiu jol telebeszelhette az en fiaim fejet. En ott kijelentettem, hogy iden mar van nyaralas es tabor 1-1 hetre tervezve, majd talan ha idosebbek lesznek.
Erre az unokatesom benyog egy ilyet: "Elvisszuk mi a gyerekeket szivesen ha megengeditek". Kopni nyelni nem tudtam. Raadasul ugy mondta, hogy a gyerekek is halljak, pedig elotte jelentettem ki, hogy nem es kesz.
Mit kepzel de komolyan? hogy majd csak ugy elengedek egy 12 es egy 13 eves gyereket PONT VELUK kulfoldre?
Irigy sz..r vagy kérdező, és mellé még a gyerekeid életét is nehezíted.
Az állandó utazással, és a magániskolával inkább csak megalapozzák a gyerekeik jövőjét, tágítják az érdeklődési körüket, hogy ne olyan beszűkült látókörő panelprolik legyenek majd felnőttként, mint te vagy.
Egy 12-13 éves gyerek már az általános iskolával is jár külföldre (pont Disneylandbe pl.). De felejtsd el, a gyerekeidnek pont jó lesz a Balaton, többet te úgysem tudsz nekik nyújtani.
Azt nem értem, miért gond a dadus meg a gazdagság? Egy bizonyos szint fölött ez elvárt... ezt egy rokonnál értettem meg, akinek már a 80-as években (külföldön, Afrikában) házvezetőnője meg takarítónője volt. NÁlunk is ment a "milyen háziasszony vagy te, hogy nem tudsz felseperni" az idősek részéről, aztán elmesélte, hogy igen, ő egyetemen tanít, elvárják, hogy munkát adjon 1-2 helyinek, mert ő ott elitnek számít. Amúgy meg: miért seperjen, ha megteheti, hogy fizessen valakinek érte?
Csak azért meséltem ezt el, mert valami hasonlót érzek itt is... Nem gondolom, hogy a rokonod rossz anya lenne azért, mert segítséget is igénybe vesz a gyerekneveléshez, nem egyedül bolondul bele a 4 gyerekbe. És alighanem igen, elengedném a gyerekeket vele külföldre, pláne ha ilyen rendes volt, hogy a költségeik egy részét is állja. Nekik óriási élmény lenne, amit én nem feltétlenül tudok megadni. Cserébe felajánlanám az ő gyerekeinek ( vagy 1-2-nek, akik egykorúak az enyémekkel) hogy eljöhetnek velünk egy pár napra sátorozni, Balatonozni, akármi, ami éppen jut. Nekik meg az lehetne élmény, esetleg.
Én megnézném a válaszokat akkor is, ha az uncsitesó írta volna ki a kérdést:
"4 gyerekem van, de nem akartam az alakomat elrontani szóval béranyáztunk inkább, az uncsim 2 gyerekét elvinném a sajátjaimmal a Disneylandbe mert mi megtehetjük.
Nem engedi őket, pedig visszük a dadát is, hohy amíg shoppingolok legyen aki vigyáz rajuk. Nem kell aggódnia, mert bár sosem főzök de van szakácsunk!Szerintetek?"
BÁRMIBE lefogadnám hogy a válaszolók ilyeneket írnának, hogy ők sem engednék egy sznob és lusta, önző anti-anyával a drága kicsinyeiket mert még elveszíti a Diznilendben.
Kérdező ez ilyen, szerintem a férjeddel beszéld meg mert az unatkozó anyatigrisek itt szeretnek csakazértis a kérdező ellen menni és jól megmondani. Szóval szerintem ne itt dönts :)
"De felejtsd el, a gyerekeidnek pont jó lesz a Balaton, többet te úgysem tudsz nekik nyújtani."
Na azért ez csodás beszólás volt, a sznob pitsa szólt belőled anyukám.
Antianya... mondod ezt egy olyan nőre, akinek még örökbefogadott gyereke is van. Ezzel már többet tett, mint te... :)
Arról pedig egyébként lövésetek sem lehet, hogy miért "béranyázott". Lehet tényleg az alakja miatt. Közötök? Nulla. Hátrányosan megítélni? Akinek agya van, nem teszi. De lehet mélyebb és komolyabb dolgok vannak a háttérben, csak éppen a kérdező orrára nem kötötték, mert minek. Semmi köze hozzá.
34.
De nem a béranyázó,gazdag csaj jött ide nyávogni, hanem a kérdező... Amit meg leírt, az nem más, mint sértődöttség, irigység a saját életével ezek szerint nem túl elégedett hisztérika írása!
34: vagy így is írhatta volna:
"Van 4 gyerekekm. Sajnos nem én szültem őket, mert egészségügyi okokból nem tehettem (ezt nem tudja a környezetünk), hanem 3 béranyától született és 1 örökbe fogadott.
Szerencsére megtehetjük a magániskolát, a sok utazást, és a fizetett segítséget.
Unokatesómék nem állnak ilyen jól, ezért felajánlottam nekik, hogy elvisszük a 12 és 13 éves gyerekeit a mieinkkel Diesnyland-be. Biztos, hogy nem lenne semmi probléma, a dadusunk segít mindenben, így ketten ennénk a 6 gyerekre, és a szakácsunk kiváló ételeket készítene nekik.
Ő ezen megsértődött, és nem engedi el őket. Ti elengednétek?"
Na ugye, hogy ugye....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!