Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Azonnal viszitek orvoshoz a...

Azonnal viszitek orvoshoz a gyerekeiteket 1-2 trüsszentéstől vagy köhögéstől, vagy ennyitől még viszitek őket oviba?

Figyelt kérdés
2018. szept. 24. 06:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Viszem oviba
2018. szept. 24. 07:01
 2/11 anonim ***** válasza:
41%
Attól függ. Ha csak tüsszent, vagy köhent egy-kettőt, az orra nem folyik, vagy vizesen akkor viszem. Ha viszont 4-5 alkalomnál többször fordul elő, vagy elszíneződne az orrváladéka, rossz lenne a közérzete nem vinném.
2018. szept. 24. 07:06
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Kisebb orrfolyással, köhögéssel (és jókedvvel) még megy oviba. Ha rosszul van, hőemelkedése, láza van... stb., akkor nem megy. Orvoshoz akkor szoktam vinni ha 3 napnál tovább lázas, nem tud aludni a köhögéstől, nehezen szedi a levegőt vagy valamije fáj (torka, füle, hasa...). De kisebb vírusokat doki nélkül szoktuk átvészelni, ha úgy jön a lépés, akkor csak az igazolásért megyünk utána.
2018. szept. 24. 07:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Ahogy 3. írja.
2018. szept. 24. 07:46
 5/11 anonim ***** válasza:

Ovi (most már suli).

akkor viszem orvoshoz, ha nem érzi jól magát, lázas, elesett, vagy ha annyira köhög, be van dugulva az orra, hogy zavaró számára a napi tevékenység során.

Allergiás a gyerekem, ha minden ilyennel otthon tartanám, kb sosem lenne közösségben.

2018. szept. 24. 07:53
 6/11 babyboom567 ***** válasza:
93%

Most kezdtük a bölcsit.Ott bent mondták ,hogy mikor nem lehet vinni:

-lázas

-antibiotikumot szed

-láthatóan rosszul érzi magát,bágyadt.

Különben mondták, ha minden tüsszentésre otthon maradnának, senki sosem járna sehova.

2018. szept. 24. 08:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Az is tüsszent, aki nem beteg, úgyhogy természetesen vinném oviba.
2018. szept. 24. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, viszem.

Ovi első szülőin elmondják, akkor nem mehet, ha:

-lázas

-hasmenés, hányás áll fenn

-kiütéses

De én pl akkor sem viszem, amikor zöldes orrfolyása van, mert az már ugye betegség. Vizes orrfolyással, meg tüsszögéssel simán megy.

(én az egész augusztust-szeptembert végigtüsszögtem, mert allergiás vagyok)

2018. szept. 24. 10:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Pont most lett kiscsoportos a lányom, bölcsis nem volt, úgyhogy új nekem a szitu. Épp a napokban volt először náthás, szerda éjjel kezdett dugulni az orra, szörcsögött, nehezen aludt, felsírt többször, így én nem vittem be. Jobb is volt, mert hőemelkedése is lett napközben, nem volt jól. Másnap már jobb volt a helyzet, de még nagyon dugult az orra, iszonyúan folyt is, így se vittem. Hétvégén egész jól helyrejött, már minimális a dugulás, a takony is mérsékelt, jókedvű, játszik. Elvittem dokihoz, azt mondta, ennyivel már vihetem holnap nyugodtan. De kb így gondoltam én is, hogy ha már csak ennyi van, és amúgy semmi baja, akkor viszem majd.
2018. szept. 24. 11:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a doki azt mondta, ha lázas, akkor vinni kell.

Pedig pl a Nurofenen is az áll, hogy csak akkor kell az orvos ha 3 nap mulva sem mulik a láz.

Nálunk ilyen nincs, hogy pihengetek vele otthon és amikor meggyogyult, beszaladok igazolásért. Illetve az orvosunk kitért a hitéből, amikor ilyet csináltam és nekiállt antibiotikumozni a gyereket. Még engem furdalt a kérdés hogy valóban gyógyszerezzem e amikor már nem is lázas.

Jo lenne szakértő válasz erre

2018. szept. 24. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!