Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti elengednétek 10 és 8 éves...

TKI Ibolya kérdése:

Ti elengednétek 10 és 8 éves gyerekeiteket egy hétre Német országba a nagyszülőkkel?

Figyelt kérdés
Szoktak ott aludni a nagyszülőknél egy egy hétvégén de ilyen hosszú időre még soha nem váltunk el.A férjem már elengedte őket had lássanak világot és én is ezen vagyok,de még is olyan sok idő ez.
2013. febr. 6. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Én elengedném, de mondjuk én lazábban kezelem a dolgokat, mi nagyszüleink is távol laknak, havonta, kéthavonta találkoznak, de az én nagyobbikom már 2,5 évesen ott nyaralt egy hetet a kicsi meg még ennél is kisebb volt. De szerintem egy 8 meg 10 éves már tud ebben dönteni, hogy szeretnének-e menni vagy sem! Erőltetni biztos nem erőltetném, de ha szeretnének menni, had menjenek.

Ott élnek egyébként a nagyszülők, vagy nyaralni mennek?

2013. febr. 6. 21:26
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyszülők velünk egy városban élnek,a nagymama húgához utaznának akit egyébként ismernek.

Ők nagyon várják és már magyarázzák a legkisebb tesónak aki 2 éves,hogy nyáron nem lesznek itthon egy hetet.

2013. febr. 6. 21:28
 3/7 anonim válasza:
Persze, hogy elengedném, nem szabad kihagyni, és nem idegennel, hanem nagyszülőkkel mennek és rokonokhoz.
2013. febr. 6. 22:21
 4/7 anonim ***** válasza:
ha normálisak a nagyszülők, megbízhatók stb, akkor igen
2013. febr. 6. 22:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen. Ha megbízhatóak a nagyszülők - és gondolom azok, hiszen akkor hétvégére sem hagytad volna náluk a gyerekeket - akkor simán. Nem 3 éves útra kirohangászós picikék. Én amúgy az akkor 8 és 9 éves gyerekeimmel mentem egy hétre Spanyolországba nyaralni egyedül. Érdemes bizonyos szabályokat a fejükbe verni, pl. ha elkeverednek hogyan kérnek segítséget, nyakukba akasztani (póló alá) vagy kistáskába tenni laminált lapra írt lapot " Elvesztem, kérem vigyen a legközelebbi rendőrhöz" + szálloda címe, baleset esetén értesítendő stb adatokkal.

Egy hét meg nem is vészesen sok, épp ideje egy kicsit "elengedni" őket.

2013. febr. 7. 01:25
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Ez a laminált kártya nagyon jó ötlet!
2013. febr. 8. 11:55
 7/7 anonim ***** válasza:

5. vagyok, ha pedig nincs náluk kistáska mert pl. egy szál nyári ruhában vannak, ezt is javaslom:

[link]

alkoholos filccel lehet ráírni, nekem még egy napos strandolást is simán kibírt. Mondjuk én a szállás adatokat és a gyerek nevét belülre írtam, kívül csak egy telefonszám volt név nélkül, nehogy pl. buszon idegen el tudja olvasni.

2013. febr. 8. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!