Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vannak itt olyanok akik a...

Vannak itt olyanok akik a nagyszülőkkel laknak?

Figyelt kérdés
A nagyszülők mennyire szólnak bele a gyereknevelésbe?toleránsak veletek?az a helyzet,hogy édesanyám semmibeveszi az én nevelési módszereimet.pl.kislányom(18 hós) harap ,mire én büntetésként beteszem a kiságyba és mondom neki,hogy rosszúl viselkedett,nem szabad harapni.ő persze hisztizik,sír hogy nem akar a kiságyban lenni.erre bejön a mama és máris vége a büntinek.ha merek szólni lehord mindennek a gyerek elött,hogy minek teszem a kiságyba.elegem van belőle.másnál ez hogy van?sajnos még egy darabig a költözés kizárt...én reagálom túl????
2012. nov. 28. 21:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyerek alszik, te leülsz anyukáddal a konyhába beszélgetni és elmondod a gondod-bajod neki.

Anya, nagyon szeretlek, köszönjük, hogy itt lakhatunk. Viszont van egy két dolog, amit szeretnék veled megbeszélni. Köszönöm, hogy felneveltél és hogy bármikor számíthatok a segítségedre. Viszont XY az én gyerekem, és szeretném én nevelni úgy, ahogy én jónak látom. Légyszíves ne szólj és avatkozz bele a nevelési módszerembe. Pl. ha én megbüntetem a harapásért, és a kiságyba teszem, azt nem kínzásból teszem, hanem szeretném, ha megtanulná, hogy nem szabad ilyet csinálni. Nem órákra teszem oda, hanem míg elmagyarázom neki a dolgokat. Légyszíves ne a gyerek előtt kritizálj, beszéljük meg négyszemközt, mint most is, ha valami gondunk van egymással.

Mi anyósékkal lakunk, nálunk apósom az, aki mindent megengedne a 3 éves fiúnknak, és hiába magyarázunk neki, hogy ezt vagy azt miért nem engedjük, csak azért is csinálná. Erre én kerek-perec kijelentettem, hogy az én gyerekem, én nevelem, mert az én dolgom (mondjuk mi már az összeveszésen túl voltunk, mert nálunk már a magyarázás és a szép beszéd nem hatott).

2012. nov. 28. 21:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagálod túl, de nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Lehet idegesíti a hiszti.
2012. nov. 28. 21:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem te reagálod túl. Még ha nem is ért veled egyet, azt ne a gyerek előtt. Én mindenképpen beszélnék vele, hallgasd meg őt is és úgy próbáld meg meggyőzni. Üljetek le egy este és rágjátok át a dolgot.

Mi nem lakunk szülőkkel, szerencsére. Nagyon szeretem a saját és párom szüleit is, de nem tudnánk velük élni és azt hiszem ők sem velünk..

2012. nov. 28. 21:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Megkértem már nyugodtan is,de akkor és ott megérti és gyakorlatban mégsem.az a baj hogy foglalkozni sem szokott igazán vele,ilyenkor meg jönne mint egy hős megmentő...nagyon rosszúl esik nekem,de oem tudom mit tehetnék még hogy megértse
2012. nov. 28. 21:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem lakunk együtt egyik nagyszülővel se, nem is szeretnék, Isten őrizz, elég a férjemmel zöldágra vergődni néha. Nem reaglod túl, sajnos azt kellmondjam, muszáj lesz a sarkadra állnod és tisztáznod ezt a nagymamával. Nem arról van szó, hogy nem lehet véleménye, de nem bírálhatja felül a döntéseidet önkényesen és nem mondhat ellen neked a gyerek előtt. Anyaként vannak bizonyos közelezettségeid, amiket nem tudsz teljesíteni, ha az ehhez szükséges jogoktól megfosztanak. Nem tudod nevelni a gyerekedet, ami pedig első sorban a te felelősséged és feladatod, ha nincs jogod döntéseket hozni. Ha hisztizni fog a kislányod még 10 évesen is, vagy harapni, senki se a nagymamát hibáztatja majd, sőt, könnyen lehet, hogy ő lesz az első, akitől megkapod majd a szúrós megjegyzéseket, hogy így meg úgy neveletlen a gyerek.
2012. nov. 28. 21:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát én meg tudlak érteni, nagymamámmal lakunk, 72éves, tehát a gyerekeim dédije. Sokszor én is azt kivánnám, de jó lenne külön...de így hozta a sors...és sokszor azért jó hogy ott van. Szerencsére nem az az öreges nénike, mozgékony és fiatalos. Nehéz lesz az együttélés, de ezt neked kell tudni, hogy bírod-e vagy nem. Ha nem, akkor költözzetek majd...mert konfliktusok mindig lesznek!
2012. nov. 28. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az első gyerek születése után ott laktunk anyóséknál,és sajnos ő mindent jobban tudott,úgy kellett lennie mindennek.Ha én nem adtam rá még egy pulcsit ő adott,ilyen dolgok bizony voltak.A legnagyobb baj hogy agyon sikálta a gyereket és környezetét(tisztaságmánia)a gyereknek 0 immunrendszere lett,allergiája a porra.És az még hagyján,infantilis is volt(ezt a nev.tan. írta le,mielőtt iskolába ment volna,hogy a nagyszülők miatt ilyen).6 évesen összevagdosta neki a gyümit,mint a babának,ha akart,ha nem tejet itatott vele,nehogy csontritkulása legyen.Vizet vitt flakonba a suli elé,és megitatta vele iskola után hogy a buszon szegény el ne ájuljon,meg ilyenek.Agyrém volt,amellett hogy én szeretem és tisztelem őket.Én fiatal voltam (19)amikor szültem,nem is mertem szólni,amit ma már nagyon bánok,jaj de másképp csinálnám!Ne engedd hogy bárki beleszóljon,tanácsot adjon ha kérsz.
2012. nov. 28. 22:13
 8/8 Babeli Zurzavar ***** válasza:
mi varos-valtas miatt lakunk a szuleimmel ideiglenesen, es hasonlo.volt a problema, bar a fiam harmadannyi idos. egy ideig anyu irant erzett tiszteletbol nem szoltam, es kivartam azt az idot amit arra engedtem hogy kielje a nagymamasagat, aztan elmagyaraztam neki hogy velem szur ki, mert ha ujra csak harmasban leszunk ( barmilyen messze vagy kozel van az az ido) akkor en egy szemelyben nem tudom kielegiteni a gyerek felkapkodas iranti igenyeit... eddig ugy fest elfogadta ezt es helyre billent a beke.:-)
2012. nov. 28. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!