Akik nem liftes házban laknak, mikor tudott már gyermeked lépcsőzni?
Arra gondolok,hogy akár kézen fogva, akár egyedül, de hogy már nem kellet "annyira aggódnod",hogy legurul:) Ikreim vannak, 3 emeletet mászunk, de ha egyedül vagyok velük, akkor bizony még cipelem őket, mert nem tudok 2 gyerket biztonságosan vezetgetni.Amúgy másfél évesek, egyikük inkább mászik felfelé, de simán megteszi a 3 emeletet, a másikuk lépkedve is feljön, persze erős kézfogással:) De így csak apával lehet,kell hozzájuk a 2 ember.
Tapasztalatok? Lehet ezt egy kicsit "sürgetni", vagy majd kialakul és ügyesednek?
2.on lakunk, szintén lépcsőzünk.K 14 hónapos volt fiam mikor elkezdett járni, na onnantól é elkezdtem vele gyakorolni,de mivel tél volt,nehezen ment a sok hacukától.
Viszont elég hamar hozzászokott a lépcsőzés "szabályaihoz",így elég hamar szépen jött mellettem.
Most 21 hónapos, én meg 20 hetes terhes vagyok, így kizárt,hogy felcipeljem,szépen fel-lejön.
Ha elég széles a lépcsőtök,akkor szerintem kivitelezhető,hamar megtanulják.Állsz középen,egyik gyerek egyik oldalon,másik a másikon, és a szabad kezükkel kapaszkodjanak a falba/rácsba.
Tényleg azon múlik hogy állsz hozzá.Én mindig mondom, hogy itt nem lehet ugrálni(most ez a legújabb neki),szépen,óvatosan kell jönni, és figyelni kell.És persze mutatom mit értek ezek alatt:)
Ja és én mászni azért nem hagytam soha, mert tök koszos nálunk a lépcsőház...:/Ma reggel láttam pl, hogy valamelyik lakó kutyája éppen tüzel, csupa vérpötty minden...:/
Igen, lehet, hogy meg kéne próbálnom ezt a középen állva fogom őket variációt:) Egy kicsit azért félek tőle, mivan ha egyikük elkezd hisztizni, akkor hogy tartom a másikat? Na, mindenesetre szeretném már ha minél elöbb menne ez a dolog, mert ketten 23 kilót nyomnak, plussz egyiküket hordozóban viszem le-föl, az még egy pár kiló. Nem akarok ennyit cipelni....
Köszi az eddigi válaszokat!
Nekem is ikerfiaim vannak. Mózeskosárból kivéve, háti hordozóban cipeltem a nehezebbet, a könnyebbet a kezembe az összes csomagokkal ( mint a málhás ló) 14 és 15 hónaposan indultak el. Ezútán a legrövidebb időn belül elkezdtem a felfelé mászatást, igaz nem ez a legtisztább módszer, de nagyon élvezték a helyzetet. Most két évesek és simán feljönnek egyedül a másodikra. Persze ha fáradtak, akkor egy kicsit hangos a lépcsőház, de fél óra alatt mindig felérünk. :-)
Kitartás
14:50
ja, és már egyedül le is mennek, ügyesen kapaszkodnak mindketten a korlátba egyik kézzel, a másikat fogom, én meg oldalazva lépegetek mellettük. Most már kikérik maguknak, hogy én meg ne merjem fogni az ő kezüket.
10 emelet? Az nem semmi!
Azt nem tudom még,hogyha kipróbálom,hogy nem hordozóban cipelem őket, akkor miután kiveszem a babakocsiból őket, mit csináljak velük addig, amíg én összecsukom kocsit és berakom a tárolóba? Addig simán elszaladhatnak, elindulhatnak felfelé a lépcsőn, stb...és ott a baj. Valakinek valami ötlete? Ikres válaszoló, te mit csináltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!