Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik nem liftes házban laknak,...

Akik nem liftes házban laknak, mikor tudott már gyermeked lépcsőzni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok,hogy akár kézen fogva, akár egyedül, de hogy már nem kellet "annyira aggódnod",hogy legurul:) Ikreim vannak, 3 emeletet mászunk, de ha egyedül vagyok velük, akkor bizony még cipelem őket, mert nem tudok 2 gyerket biztonságosan vezetgetni.Amúgy másfél évesek, egyikük inkább mászik felfelé, de simán megteszi a 3 emeletet, a másikuk lépkedve is feljön, persze erős kézfogással:) De így csak apával lehet,kell hozzájuk a 2 ember.

Tapasztalatok? Lehet ezt egy kicsit "sürgetni", vagy majd kialakul és ügyesednek?

2012. aug. 1. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
felfelé mászik a kétévesem is, lefelé kézen fogva megy. Én hagyom, hadd másszon. A nagyom ügyetlenebb, ő kb. 3 volt, mire normálisan felment egyedül a lépcsőn.
2012. aug. 1. 13:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én elég korán, 13-14 hónaposan "felküldtem" a fiamat a másodikra, négykézláb mászott baromira élvezte, én meg totyogtam utána, nehogy leessen. De mivel igen jó súlyban volt, egyszerűen nem bírtam őt is + a csomagokat is.
2012. aug. 1. 13:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok, most 2,5 éves a fiam, felfelé önállóan váltott lábbal megy, lefelé egyesével lép, korlátba kapaszkodik. Csak akkor kell neki segíteni ha fáradt vagy nyűgös.
2012. aug. 1. 13:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

2.on lakunk, szintén lépcsőzünk.K 14 hónapos volt fiam mikor elkezdett járni, na onnantól é elkezdtem vele gyakorolni,de mivel tél volt,nehezen ment a sok hacukától.

Viszont elég hamar hozzászokott a lépcsőzés "szabályaihoz",így elég hamar szépen jött mellettem.

Most 21 hónapos, én meg 20 hetes terhes vagyok, így kizárt,hogy felcipeljem,szépen fel-lejön.

Ha elég széles a lépcsőtök,akkor szerintem kivitelezhető,hamar megtanulják.Állsz középen,egyik gyerek egyik oldalon,másik a másikon, és a szabad kezükkel kapaszkodjanak a falba/rácsba.

Tényleg azon múlik hogy állsz hozzá.Én mindig mondom, hogy itt nem lehet ugrálni(most ez a legújabb neki),szépen,óvatosan kell jönni, és figyelni kell.És persze mutatom mit értek ezek alatt:)

Ja és én mászni azért nem hagytam soha, mert tök koszos nálunk a lépcsőház...:/Ma reggel láttam pl, hogy valamelyik lakó kutyája éppen tüzel, csupa vérpötty minden...:/

2012. aug. 1. 13:45
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, lehet, hogy meg kéne próbálnom ezt a középen állva fogom őket variációt:) Egy kicsit azért félek tőle, mivan ha egyikük elkezd hisztizni, akkor hogy tartom a másikat? Na, mindenesetre szeretném már ha minél elöbb menne ez a dolog, mert ketten 23 kilót nyomnak, plussz egyiküket hordozóban viszem le-föl, az még egy pár kiló. Nem akarok ennyit cipelni....

Köszi az eddigi válaszokat!

2012. aug. 1. 13:59
 6/11 krisztivan ***** válasza:
100%
Mi is ilyen idősen kezdtük.Fiam sose ment négykézláb,mindig két lábon lépcsőzőtt.Felfelé kb.20 hósan már 1 lábazott,lefelé még ekkor bizonytalan volt.Most már 23 hós felfelé ha nem magas a lépcső váltott lábbal egyedül,lefelé 1 lábazik kézenfogva.Sokat kell gyakorolni,nem baj ha megcsúsznak,érezniük kell,hogy hol van az egyensúlyuk.A középn Te kétoldalt a gyerekek szerintem tökéletes:-))
2012. aug. 1. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ikerfiaim vannak. Mózeskosárból kivéve, háti hordozóban cipeltem a nehezebbet, a könnyebbet a kezembe az összes csomagokkal ( mint a málhás ló) 14 és 15 hónaposan indultak el. Ezútán a legrövidebb időn belül elkezdtem a felfelé mászatást, igaz nem ez a legtisztább módszer, de nagyon élvezték a helyzetet. Most két évesek és simán feljönnek egyedül a másodikra. Persze ha fáradtak, akkor egy kicsit hangos a lépcsőház, de fél óra alatt mindig felérünk. :-)

Kitartás

2012. aug. 1. 14:50
 8/11 anonim ***** válasza:

14:50

ja, és már egyedül le is mennek, ügyesen kapaszkodnak mindketten a korlátba egyik kézzel, a másikat fogom, én meg oldalazva lépegetek mellettük. Most már kikérik maguknak, hogy én meg ne merjem fogni az ő kezüket.

2012. aug. 1. 14:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk mi liftes házban lakunk és a gyerekeink is nagyobbak, de nagyon meglepődtem a multkor: Mindkét lift rossz volt és elindultunk lépcsőn a tizedikre egy 2,5 és egy 5 évessel. A kicsi a 2-ig bírta, mert nyűgös volt (szerintem ha jó kedve van összejött volna az 5. emelet) aztán fel kellett venni, de a tesója a 10.-en még azt mondta, de kár, hogy haza értünk.
2012. aug. 1. 17:54
 10/11 A kérdező kommentje:

10 emelet? Az nem semmi!

Azt nem tudom még,hogyha kipróbálom,hogy nem hordozóban cipelem őket, akkor miután kiveszem a babakocsiból őket, mit csináljak velük addig, amíg én összecsukom kocsit és berakom a tárolóba? Addig simán elszaladhatnak, elindulhatnak felfelé a lépcsőn, stb...és ott a baj. Valakinek valami ötlete? Ikres válaszoló, te mit csináltál?

2012. aug. 1. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!