Többgyerekes anyukák! Nálatok is "vigyáz" a nagyobbik gyerek a kicsire?
"Már többször megmentette így az öccsét, mert idejében szólt nekem, én meg rohantam vissza"
És mi van, ha 5 másodperccel később érsz oda, és nem lesz megmentve a gyerek? Akkor hibáztatod a 3 évest, mert nem szólt korábban? Nagyon durva, hogy egy 3 évesnek kell rendszeresen megmenteni az öccsét.
Egyedülálló anya vagyok, Mindig! biztonságban volt a gyerek, ha kimentem pisilni vittem az előszobába, a wcajtó elé, ha épp tusoltam, ott volt a fürdőben.
több gyerek esetén a járóka a minimum..
"Már többször megmentette így az öccsét, mert idejében szólt nekem, én meg rohantam vissza"
Ez durva, lehet a gyámügynek is lenne beleszólása, ezt ne nagyon reklámozd!
"#3: És ezt te hogy viteleznéd ki? Egyedül vagyok velük otthon, a háztartást is én vezetem..."
Pont ugyanúgy, mint amikor még 1 gyerek volt. A nagyot se hagytam egyedül (szabadon, veszélynek kitéve) soha. Vagy vittem magammal, vagy ment félpercre a kiságyba, etetőszékbe, azaz oda, ahol biztonságban van.
Most is így teszek a kicsivel, hiába ott a 3,5 éves "nagy". Nem az ő dolga megóvni a testvérét.
igen,"vigyazott" a nagy a kicsire.
vagyis inkabb szemmel tartotta par percig.pl az etetoszekben bekotve mig kiteregetek,vagy a jarokaban figyelte es szorakoztatta,hogy ne orditson mig wc-zek.
ezeket a kicsi kissebb koraban.
DE a nagy 10 volt mikor a pici szuletett,es meg igy sem hagytam az on es kozveszelyes,maszo,epp csak kapaszkodva felallo gyereket a batyjara ugy,hogy szabadon volt.
most 3 eves a kicsi,mar jokat jatszanak mig szusszanok egyet egy kaveval melo utan,de ezt is hallotavolsagban.
sosem aggatnek ekkora felelosseget meg a kiskamasz fiamra sem,nemhogy egy 3 evesre...
volt,hogy a pici ment utana a wc re,de a nagy nem vette eszre es veletlenul odacsukta az ujjat.a nagy tovabb sirt mint a pici.annyira rosszul erezte magat,pedig abszolut nem tehetett rola.
vegyel egy jarokat,remek talalmany
Az a baj,hogy mindenki tökéletes,mindig,mindent betartanak.Na persze.
Eszem megáll itt fenyegetőzik gyakorin,h ki tudja nyomozni a nyámügy ezeket...Mekkora görények,bezzegemberek vannak itt.Jesszusom.Ez a névtelen oldal könyörgöm,nem gyilkosságot követtek el.Ahhoz bezzeg nem mennek,akik kukák turkálásából élnek,onnan etetik a gyereket.Vagy épp a retek megeszi őket,nincs mit ráadni a gyerekre,vagy épp 0 fokban mezítláb járkálnak az aszfalton.Vagy a pottyantósba tolja a gyereket.Ilyenkor hol a gyámügy?
Hogy válaszoljak is.6,4,1 és igenis kicsit elszórakoztatják a hugit néha.Nem retardáltak,elég intelligensek ahhoz,hogy 2 percre játszanak normál keretek között,míg van dolgom.Vagy akinek már több gyereke van nem főz,nem takarít,nem mos,nem mosogat,nem készíti elő az étkezést?Nyilván közben fél szeme a gyereken,de ez nem bébiszitterkedés,igen is ha egy család vagyunk,vigyázunk egymásra,és nyilván az én felelősségem az is ha 2 percre játszanak,ne essen bajuk.Nyilván van járókánk,ha 5 percre van dolgom,akkor beteszem,de ha ordít mint a sakál,igenis a bátyja vagy a nővére szórakoztatja.Nem én kérem,maguktól.
Le lehet pontozni,nem érdekel,de hogy ennyi sületlenséget írni,csak mert nem mindeki egyformán gondolkodik erről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!