Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Többgyerekes anyukák! Nálatok...

Többgyerekes anyukák! Nálatok is "vigyáz" a nagyobbik gyerek a kicsire?

Figyelt kérdés
A nagyfiam 3 éves, a kicsi 10 hónapos. Ha pár percig nem vagyok velük egy szobában, mert kirohanok valamiért, vagy elmegyek vécére, vagy akármi, a nagyobbik fiam mindig szemmel tartja a kicsit, és megakadályozza, hogy megüsse magát vagy leessen valahonnan. Ha pedig látja, hogy vészhelyzet van, mindig kiabál nekem. Már többször megmentette így az öccsét, mert idejében szólt nekem, én meg rohantam vissza. Olyan a nagyfiam, mint egy tartalék bébiszitter, pedig még ő is csak 3 éves. Elég felelősségteljes nagytestvér, nem? :)
2019. ápr. 16. 13:59
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
61%
Az ilyen buzgó "vigyázó nagytestvérek" szokták az én 1,5 éves gyerekemet véletlenül(=segíteni akar neki lemászni vagy akármi) meglökni a mászókán, merthát a kistesójára is vigyáz, anyu őt bevonta mert ő már nagy...Nem, nem egy ovis dolga vigyázni a kicsire és pont.
2019. ápr. 16. 14:32
 12/32 anonim ***** válasza:
68%
Sosem rónék ekkora felelősséget egy másik gyerekre, akárhány éves! Ha bármi történik egy percig sem szabad őt hibáztatni, felelősségre vonni. De mivel vele van nyilván ez megoldhatatlan, hogy ő ne érezze rosszul magát. Szerintem ez nem fair.
2019. ápr. 16. 14:40
 13/32 anonim ***** válasza:
84%

"Már többször megmentette így az öccsét, mert idejében szólt nekem, én meg rohantam vissza"

És mi van, ha 5 másodperccel később érsz oda, és nem lesz megmentve a gyerek? Akkor hibáztatod a 3 évest, mert nem szólt korábban? Nagyon durva, hogy egy 3 évesnek kell rendszeresen megmenteni az öccsét.

2019. ápr. 16. 15:18
 14/32 anonim ***** válasza:
76%

Egyedülálló anya vagyok, Mindig! biztonságban volt a gyerek, ha kimentem pisilni vittem az előszobába, a wcajtó elé, ha épp tusoltam, ott volt a fürdőben.

több gyerek esetén a járóka a minimum..

2019. ápr. 16. 15:24
 15/32 anonim ***** válasza:
67%

"Már többször megmentette így az öccsét, mert idejében szólt nekem, én meg rohantam vissza"

Ez durva, lehet a gyámügynek is lenne beleszólása, ezt ne nagyon reklámozd!

2019. ápr. 16. 15:27
 16/32 anonim ***** válasza:
53%

"#3: És ezt te hogy viteleznéd ki? Egyedül vagyok velük otthon, a háztartást is én vezetem..."

Pont ugyanúgy, mint amikor még 1 gyerek volt. A nagyot se hagytam egyedül (szabadon, veszélynek kitéve) soha. Vagy vittem magammal, vagy ment félpercre a kiságyba, etetőszékbe, azaz oda, ahol biztonságban van.

Most is így teszek a kicsivel, hiába ott a 3,5 éves "nagy". Nem az ő dolga megóvni a testvérét.

2019. ápr. 16. 15:54
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Többször megmentette??? És neked csak annyi esett le, hogy milyen jó?? Persze, ügyes meg minden, de azért gondolkodj már egy kicsit. Ha mindig akkor kell megmenteni, amikor te épp nem vagy ott, akkor talán valamit nagyon szrul csinálsz. Pl.azt,hogy nem helyezed elég biztonságos helyre a 10hónapost,míg a dolgod végzed
2019. ápr. 16. 16:30
 18/32 anonim ***** válasza:
55%
Húúúú,szűzmária én gyámügyön dolgozom,szóval ezt piszok gyorsan fejezzed be,mert komolyan megütheted a bokád,és nem egyáltalán nem viccelek,ha pedig itt keresel önigazolást arról hogy milyen szuper dolgot csinálsz,ki kell hogy ábrándítsalak. Szóval mostantól légy te az anyja a gyerekednek,mert nem nehéz kinyomoztatni hogy honnan írták a kérdést.
2019. ápr. 16. 16:42
 19/32 anonim ***** válasza:
77%

igen,"vigyazott" a nagy a kicsire.

vagyis inkabb szemmel tartotta par percig.pl az etetoszekben bekotve mig kiteregetek,vagy a jarokaban figyelte es szorakoztatta,hogy ne orditson mig wc-zek.

ezeket a kicsi kissebb koraban.

DE a nagy 10 volt mikor a pici szuletett,es meg igy sem hagytam az on es kozveszelyes,maszo,epp csak kapaszkodva felallo gyereket a batyjara ugy,hogy szabadon volt.

most 3 eves a kicsi,mar jokat jatszanak mig szusszanok egyet egy kaveval melo utan,de ezt is hallotavolsagban.

sosem aggatnek ekkora felelosseget meg a kiskamasz fiamra sem,nemhogy egy 3 evesre...

volt,hogy a pici ment utana a wc re,de a nagy nem vette eszre es veletlenul odacsukta az ujjat.a nagy tovabb sirt mint a pici.annyira rosszul erezte magat,pedig abszolut nem tehetett rola.

vegyel egy jarokat,remek talalmany

2019. ápr. 16. 17:15
 20/32 anonim ***** válasza:
43%

Az a baj,hogy mindenki tökéletes,mindig,mindent betartanak.Na persze.

Eszem megáll itt fenyegetőzik gyakorin,h ki tudja nyomozni a nyámügy ezeket...Mekkora görények,bezzegemberek vannak itt.Jesszusom.Ez a névtelen oldal könyörgöm,nem gyilkosságot követtek el.Ahhoz bezzeg nem mennek,akik kukák turkálásából élnek,onnan etetik a gyereket.Vagy épp a retek megeszi őket,nincs mit ráadni a gyerekre,vagy épp 0 fokban mezítláb járkálnak az aszfalton.Vagy a pottyantósba tolja a gyereket.Ilyenkor hol a gyámügy?

Hogy válaszoljak is.6,4,1 és igenis kicsit elszórakoztatják a hugit néha.Nem retardáltak,elég intelligensek ahhoz,hogy 2 percre játszanak normál keretek között,míg van dolgom.Vagy akinek már több gyereke van nem főz,nem takarít,nem mos,nem mosogat,nem készíti elő az étkezést?Nyilván közben fél szeme a gyereken,de ez nem bébiszitterkedés,igen is ha egy család vagyunk,vigyázunk egymásra,és nyilván az én felelősségem az is ha 2 percre játszanak,ne essen bajuk.Nyilván van járókánk,ha 5 percre van dolgom,akkor beteszem,de ha ordít mint a sakál,igenis a bátyja vagy a nővére szórakoztatja.Nem én kérem,maguktól.

Le lehet pontozni,nem érdekel,de hogy ennyi sületlenséget írni,csak mert nem mindeki egyformán gondolkodik erről...

2019. ápr. 16. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!