Két/többgyerekes anyukák! Ha otthon vagytok egy bébivel és közben a nagyobb gyerek betölti a 3. évét beveszik oviba?
Hát mi épp most "felvételiztünk", jelentkeztünk, de nem sok jóval kecsegtetett az óvodavezető. Először veszik fel azokat, akiknek a szülei dolgoznak, aztán azokat, akiknek már nagyobb testvére oda jár, és valahol a végén kullogunk mi. Aztán felsorolta, hogy hány gyereket tartanak vissza az iskolából. Mi hétfőn ebédtájban mentünk, akkor voltunk az 52. helyen az 56 helyre, pedig péntekig volt a jelentkezés... Azt mondta annyi esély van, hogy sokan mindegyik környéki óvodába jelentkeznek, de mindenkit csak egy helyre vehetnek fel.
Direkt rákérdeztem a fél napra, azt mondta, ha reggel fogadnak egy gyereket, mindegy hogy meddig marad, a csoportlétszám számít... :o(
Kíváncsian várom. Ja, és a lányom csak szeptember 27-én tölti a hármat, de most ezért kellene négy éves koráig itthon lenni?
Irtóra szereti a gyerekeket, és bár a húgával is jól elvannak, az mégsem ugyanaz...
Én nem dolgozom, otthon vagyok a 8 hónapos picivel. És jól meg is vannak, csak hát nem ugyanolyan társaság azért neki, én meg nem tudok nap mint nap változatos programokat biztosítani, és főleg gyerektársaságot.
Dolgozni csak a pici két éves korától fogok, mert GYESből már nem jövünk majd ki... (Az ő böcsije lesz a következő megoldandó gond, de ez még odébb van...)
3-4. vagyok.
Olyannyira, hogy anno bölcsibe is beírattam (akkor még nem tudtuk, mikor lesz kistesó), és jött az infó hogy fel is vették, menjünk személyesen beiratkozni. Igen ám, de akkor már a pocakomban volt a kicsi és látszott is. Szomszédok tanácsolták, hogy a férjem vigye el, mert ha meglátnak, nem vesznek fel. Én meg úgy voltam vele, hogy "hazudni nem fogok", jól nézünk majd ki, ha később én hozom-viszem az újszülöttel együtt...
És úgy is lett, odamentünk, "ja anyuka, sajnos így nem tudjuk felvenni, kell a hely azoknak, akik dolgozni mennek"... A legszebb az volt benne, hogy odatolt az orrom elé egy papírt, hogy írjam alá, hogy lemondok a helyről. Én meg közöltem vele, hogy ezt nem írom alá, mert nem igaz, mire ő, hogy jó, akkor majd ő kihúzza a nevem a listáról... :o(
Végül nem bántam, hogy bölcsi nem lett, de az ovit már nagyon szeretném. (Viszont a picimnek majd ebbe a bölcsibe kell mennie... :o( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!