Két/többgyerekes anyukák! Ha otthon vagytok egy bébivel és közben a nagyobb gyerek betölti a 3. évét beveszik oviba?
Szia !
Szolnokon nem igen veszik fel azokat , akiknek az anyukája otthon van. Tavaly is nagyon sok gyereket nem vettek fel , pedig a körzetbe tartozik. Ahogy előttem is írták elsősorban azokat veszik fel , akik az óvoda körzetébe tartoznak és nincs kisebb testvérük , utána azokat , akiknek odajár a nagyobbik és végül ha marad hely , akkor van esély. Sajnos az óvodák túlzyúfoltak , pedig egy 3 éves gyereknek már szüksége lenne a közösségre.
még mindig a 3-4 stb vagyok
Én először telefonon érdeklődtem az óvodavezetőnél, pont azért hogy ne menjünk feleslegesen. Mindent elmondtam, hogy mikor tölti a hármat, hogy van kistesó és hogy a csak délelőtt is megfelel. Akkor azt mondta, hogy menjünk nyugodtan, mert mindenkinek van esélye, aki dec 31-ig született, hogy felvegyék.
Erre a helyszínen az orrom alá dugott egy levelet, hogy egy hete kapott egy hivatalos módosítást, miszerint csak az augusztus 31-ig három évüket betöltötteket kötelesek elhelyezni. :o( (Enyém ugye szept. 27)
SZiasztok!
Mi 3 éve költöztünk Biatorbágyra, de az akkor 3,5 éves fiamat nem vették fel az oviba, merthogy én úgyis otthon vagyok a kisivel, aki akkor volt másfél. Következő évben már felvették, mert ugye abban töltötte az ötöt, és akkortől kötelező. Nálunk először vannak a többgyerekesek, aztán a dolgozók, és a maradék. Viszont a tesót, simán felvették 3 évesen, mivel a nagy oda jár. Igaz ezt meg nem használtuk ki, mert aztóta külföldre költöztünk. De legalább volt helye!
Az előbb olvastam a belinkelt cikket, én ebben azért nagyon nem bíznék!
Nálunk négy óvoda van, de már szinte minden helyiségből csoportot csináltak, és így sem került be nagyon sok gyerek, olyanok sem akiknek a szüleik dolgoznak, ráadásul már a csoportok is eszméletlen nagy létszámmal mennek! És szerintem az sem jó a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!