Többgyerekes anyukák! Nálatok is "vigyáz" a nagyobbik
gyerek a kicsire?
Figyelt kérdés
A nagyfiam 3 éves, a kicsi 10 hónapos. Ha pár percig nem vagyok velük egy szobában, mert kirohanok valamiért, vagy elmegyek vécére, vagy akármi, a nagyobbik fiam mindig szemmel tartja a kicsit, és megakadályozza, hogy megüsse magát vagy leessen valahonnan. Ha pedig látja, hogy vészhelyzet van, mindig kiabál nekem. Már többször megmentette így az öccsét, mert idejében szólt nekem, én meg rohantam vissza. Olyan a nagyfiam, mint egy tartalék bébiszitter, pedig még ő is csak 3 éves. Elég felelősségteljes nagytestvér, nem? :)
Nemrégen néztük vissza a családi felvételeket és nálunk is így volt nagyon sokáig a bátyámmal, aztán valahogy ahogy oviba kerültünk mindketten akkor már beindult egymás gyilkolászása, szóval annyira ne olvadj el ettől a jelenségtől :)
2019. ápr. 16. 14:03
2/32 A kérdező kommentje:
Nálunk is volt/van testvérféltékenység, az első hetekben, hónapokban úgy tűnt, hogy a nagy egyenesen utálja a kicsit (hasfájós volt, állandóan ordított és foglalkozni kellett vele, szóval a nagyfiam amellett, hogy az üvöltést kénytelen volt hallgatni, még háttérbe is szorult), most valahogy mégis vigyáz a tesójára 😅
2019. ápr. 16. 14:10
3/32 anonim válasza:
Elvileg engem is megmentett egyszer a tesóm, anyám fene büszke volt rá, folyton hangoztatta.
Mióta anya lettem, fel nem tudom fogni, ki hagy két ilyen aprócska gyereket felügyelet nélkül fél percre is, börtön járhatna érte. Az anyám veszélyeztetett engem, ahogy te is teszed a gyerekeiddel.
5,5 (lány) és 3 (fiú) évesek, a kicsi is próbál vigyázni a nagyra
2019. ápr. 16. 14:11
6/32 A kérdező kommentje:
#3: És ezt te hogy viteleznéd ki? Egyedül vagyok velük otthon, a háztartást is én vezetem...
#4: A nagy élvezi csinálni, tetszik neki, hogy "feladata" van, pedig nem én kértem meg rá.
2019. ápr. 16. 14:12
7/32 anonim válasza:
Hát, nálam 4 és fél év van a legnagyobb meg a legkisebb között, de ha megkérem a nagyot, hogy figyeljen a kisebbekre, kb 3 percen belül annyira belemerül a saját játékába, hogy felőle a tetőre is felmászhatnának, nem venné észre.
Szóval ne alapozz erre, nem az ő dolga, és nem is megbízható egy 3 éves, bármikor elkalandozhat.
2019. ápr. 16. 14:13
8/32 anonim válasza:
Úgy viteleztük ki, hogy volt járóka a nappaliban, és ha tudom, hogy kikerül a szemem elől a 10 hónapos, aki egy akut életveszély, akkor beleteszem addig. Kisebb korában addig se lépett rá a 2 éves :D
2019. ápr. 16. 14:16
9/32 anonim válasza:
3-as akkor szerinted egy anya nem mehet ki pisilni sem egész nap, ha egyedül van a gyerekkel/ gyerekekkel?
Nálunk kicsit nagyobb a korkülönbség. A lányunk 4 éves, a kicsi 4 hónapos. A nagy is figyel az öccsére, ha én nem vagyok egy helyiségben velük. Mellé fekszik, énekel neki, visz oda játékokat, és szórakoztatja.
2019. ápr. 16. 14:17
10/32 anonim válasza:
Az egy dolog, ha a nagyobb ránéz a kicsire, aki kiságyban, járókában van, de rábízni, hogy le ne essen valahonnan, vagyis szabadon van a 10 hónapos, az felelőtlenség. Ha kimegy az ember a szobából, akkor biztonságba helyezi a 1,5 év alatti gyereket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!