Csak én mászok falra az ilyen tehetetlen szülőktől?
Óvónőként dolgozom. A szituáció:
Anyuka beesik 16:45 körül a gyerekért (5ig van ovi), viszont a kisfiú kiveri a hisztit, hogy ő nem akar hazamenni, elkezd sírni, ordítani, az anyja meg csak áll az ajtóban, mint egy rakás szerencsétlenség, és ahelyett, hogy erélyesen rászólna a gyerekre, hogy márpedig megyünk, még elkezd neki ott könyörögni, hogy "jaj gyere már csibém". Körülbelül 10 perc elmegy ezzel a vitával, mi óvónők persze nem szólhatunk semmit, mert ugye jópofizni kell, pedig zárnám az óvodát, és marad körülbelül 10 percem arra, hogy gyorsan átöltözzek, összeszedjem a cuccom és kifussak a buszmegállóba.
Ez csak egy eset a sok közül. Ti is találkoztatok már hasonló esettel? Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy egyes családokban hogyan lehetséges az, hogy a gyerek a főnök, nem pedig a szülő.
"Mellesleg nehogy már sajnálnom kelljen egy olyan szülőt, akinek a gyereke többet van óvodában vagy mással, mint a saját anyjával. "
Szerinted hány szülő lenne inkább a gyerekével?
Azért ne tegyél már úgy, mintha sok óvónő nem csak a testi épségre figyelne a gyerekeknél. Sokszor nem is érdekli őket, hogy mit csinalnak vagy mondanak. A lényeg, hogy épségben maradjanak.
Válts szakmát. Szerintem nem vagy óvónőnek való (ha nem csak troll vagy). Írásod alapján a gyerekeket sem szereted.
Ez a baj az óvodákkal. Kénytelen az ember megbízni egy idegen emberben és rábízni a gyerekét. Csak remélni lehet, hogy a szakmájához méltó óvónővel lesz szerencséd.
Akkor menj olyan intézménybe, ahol nem a tehetősebbek járatják a gyereküket.
Rossz nézni ahogy fröcsög belőled az irigység, meg a megvetés.
Szegény gyerekek sajnálom őket, hogy egy ilyen alkalmatlan rosszindulatú, irigy nő az óvónőjük.
Neked rohadtul nem azzal kéne foglalkoznod, hogy a szülőknek mennyi pénzük van, és mire költik. Neked az a dolgod hogy a gyerekkel foglalkozz napközben és ennyi. Hogy jösz te ahhoz, hogy bármilyen embert azért szóljál le mert nem minimálbérért gürizik?
De gondolom ha erélyesen rángatná ki a gyerekét meg az lenne a bajod, hogy mekkora agresszív idióta a szülő, nem?
Hihetetlen vagy, tényleg válts szakmát, de minimum óvodát.
Kérdező, ez a GYIK véranya-szekciója, itt sose lesz igazad. Én megértelek, de most ez a divat, hogy a szülőnek nincs szava a gyerek előtt, ő csak rettegve figyelheti, hogy nem sérült-e éppen a gyerek kis lelkivilága, mert valaki rászólt. Csodálom, hogy megy még egyáltalán pedagógusnak valaki.
(Jöhet a mamahadseregtől a "remélemnincsgyereked biztosnincsgyereked látszikhogynincsgyereked" kántálás, amit akkor szoktatok, ha másba nem tudtok belekötni)
Nekem is ez a véleményem, mint a korábbiaknak, neked pályát kéne váltanod. Többen leírták már azt, hogy miért van ez így, olyanok, akiknek van gyerekük.
Nekem van 2. Az egyik a mai napig az iskolában is azt csinálja, hogy anya, miért most jöttél, amikor a legjobban játszom? A másik meg meglát, és odarohan hozzám, és örül. Egyformán nevelem mind a kettőt.
És volt, hogy rászóltam erélyesen a lányomra, hogy nem érdekel, hogy játszol, most jössz. Akkor meg az volt a baj. Mindenki úgy nézett rám, hogy milyen gonosz vagyok a gyerekemmel.
Az óvodai nyitvatartás meg ilyen, sajnos. Mindenhol. Sőt. Nálunk 5-ig volt, aztán a polgármester meghosszabbította fél 6-ra, hogy az 5-ös busszal akik jönnek haza, még be tudjanak menni a gyerekért. Valahogy az óvodavezetés ezt nem vette tudomásul, közölték velünk, hogy az ovi 5-kor zár, 5 után már takarítás van, akkor már ne legyen ott gyerek. Hah, 4.45-kor mentem, és a gyerekem a folyosón ült kabátban egyedül, az óvónők sehol, a dadus meg már a gyerekem körül mosta fel a padlót. Na, ennyit a nyitvatartásról. Amúgy te is nyugodtam összekészíthetnéd a gyereket, hogy készen várja anyukát, mire odaér. De ezt is többen leírták már.
A boltban hisztiző gyerekről meg annyit, hogy majd meglátod, ha lesz gyereked, hogy bizony a gyerek hisztizik a boltban a kisautóárt, meg a babáért meg a csokiért, és nem fogod mindig megvenni neki, és akkor mindenki előtt fog hisztizni. Emlékszem, én is hisztiztem, és normális ember lett belőlem. De a gyerekek már csak ilyenek.
De persze mindig vannak ott olyan emberek, akik majd teszik neked hangosan a megjegyzéseket, hogy te milyen alkalmatlan szülő vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!