Csak én mászok falra az ilyen tehetetlen szülőktől?
Óvónőként dolgozom. A szituáció:
Anyuka beesik 16:45 körül a gyerekért (5ig van ovi), viszont a kisfiú kiveri a hisztit, hogy ő nem akar hazamenni, elkezd sírni, ordítani, az anyja meg csak áll az ajtóban, mint egy rakás szerencsétlenség, és ahelyett, hogy erélyesen rászólna a gyerekre, hogy márpedig megyünk, még elkezd neki ott könyörögni, hogy "jaj gyere már csibém". Körülbelül 10 perc elmegy ezzel a vitával, mi óvónők persze nem szólhatunk semmit, mert ugye jópofizni kell, pedig zárnám az óvodát, és marad körülbelül 10 percem arra, hogy gyorsan átöltözzek, összeszedjem a cuccom és kifussak a buszmegállóba.
Ez csak egy eset a sok közül. Ti is találkoztatok már hasonló esettel? Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy egyes családokban hogyan lehetséges az, hogy a gyerek a főnök, nem pedig a szülő.
És nem fröcsögtek??? Szerintem itt egy ember fröcsögött célirányosan, mégpedig te, mikor kibeszéltél egy anyukát egy nem arra való fórumon.
Fröcsögtek...eszem megáll.
Te kérdező az a fajta kérdező vagy ezen az oldalon, aki csak annak a válaszát fogadja el, aki vele ért egyet, mert csak az "látja át a helyeztet" csak az érti miről beszélsz, a többiek meg csak fröcsögnek -szerinted-. Mert ugye olyan nem létezhet, hogy van más vélemény, és igazság mint amit te annak tartasz.
Kár volt akkor kérdezni.
"Egyes anyukák lennének vérig sértve ha az óvónő megfogná, kitenné a gyereket , amikor ő is ott van már !! Mert az oké, hogy amikor nincs ott a szülő, az óvónő a "főnök" de utána már nem!"
Hát sértődjenek! De most őszintén, ha anyu ott ácsorog, szólongatja, de a gyerek a füle botját nem mozdítja rá, nem jobb neki is, meg mindenkinek, ha nem neki kell levennie a cipőjét, és kivonszolni a gyereket, hanem kitereli az óvónő, aki eleve bent van a gyerekkel?
Persze, nem kell közbelépni, ha a szülő meg tudja oldani a helyzetet gyorsan, de ha éppen nem, akkor azért nem ártana. Aki ezen képes megsértődni, azt nagyon tudom sajnálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!