Csak én mászok falra az ilyen tehetetlen szülőktől?
Óvónőként dolgozom. A szituáció:
Anyuka beesik 16:45 körül a gyerekért (5ig van ovi), viszont a kisfiú kiveri a hisztit, hogy ő nem akar hazamenni, elkezd sírni, ordítani, az anyja meg csak áll az ajtóban, mint egy rakás szerencsétlenség, és ahelyett, hogy erélyesen rászólna a gyerekre, hogy márpedig megyünk, még elkezd neki ott könyörögni, hogy "jaj gyere már csibém". Körülbelül 10 perc elmegy ezzel a vitával, mi óvónők persze nem szólhatunk semmit, mert ugye jópofizni kell, pedig zárnám az óvodát, és marad körülbelül 10 percem arra, hogy gyorsan átöltözzek, összeszedjem a cuccom és kifussak a buszmegállóba.
Ez csak egy eset a sok közül. Ti is találkoztatok már hasonló esettel? Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy egyes családokban hogyan lehetséges az, hogy a gyerek a főnök, nem pedig a szülő.
Hajaj, ha tudnád a kolléganőd miket mesél rólad a barátnőinek! A pletykákat tudni kell kezelni és nem mindent elhinni.
Van olyan iskola ahol úgy kezdik a szülőit, hogy a szülők legyenek szivesek csak a felét elhinni annak amit a gyerekek mesélnek, cserébe ők is csak a felét hiszik el annak, amit a szülőkről megtudnak. Az biztos, hogy a gyerekeknél is kell a szűrő, de szerintem ez felnőtteknél hatványozottabban működik.
Hát kaptam hideget is meleget is, ugyanakkor többször hangsúlyoztam, hogy a kérdés lényege nem a felvázolt szituáció, hanem maga a kérdés. Írhattam volna olyan példát is, hogy anyuka nem tudja kezelni a boltban visító/hisztiző gyerekét, de hát ugye akkor is én lettem volna az máglyára való. Nem tartom jogosnak azt, hogy így nekem estetek, tudom jól, hogy van még mit tanulnom, de szerintem normális hangnemben is leírhattátok volna a véleményeteket, elvégre ez egy kérdezős oldal, ha jól tudom.
Higgyétek el, ha nem 10 perc állna a rendelkezésemre, hogy elrendezzek mindent, meg sem szólalnék, de szerintem ha a helyzetemben lennétek, akkor nektek sem tetszene, ha kapkodva kéne rohanni a buszra. De mindegy is, a kérdést lezártnak vélem, csodálatos képet kaptam a mai szülőkről, több kérdésem nincs. Annak pedig, aki normálisan tudott válaszolni, hatalmas köszönet. Legyen további szép napotok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!