Aki egyedül nevel 2-3 éves kisgyereket, hová teszi a gyereket, míg fürdik?
Őt nem lehet egyedül hagyni egy percre sem az egész lakásban... :( A fürdőszoba előtere meg kb fél m x fél m. Ha beengedném,nem tudnék kiszállni. Panel.
De a választ megkaptam. Én addig fürödtem alvóidőben,míg pici volt.
Nem egyedül nevelem, de minimum egyszer hetente ketten vagyunk este a kisfiammal. Amikor lefektetem, mondom neki, hogy most fürödni megyek, számítson rá, hogy ha valamiért kiabál, nem fogom hallani. Az a vicces, hogy máskor kb kétszer behív még, kitalált indokokkal, ilyenkor pedig egyből szépen elalszik.
Ő 3 éves, de már 2 évesen is így csináltam. 10 perc, amíg fürdök, egyébként mikor törölközöm, már hallanám, ha szólna valamiért.
Nem vagyok debella :). Olyan pici a fürdő a panelban.
Csak kíváncsi voltam,más hogy csinálja. Az én lányom megszokta ezt. Amúgy ki tudna jönni,ha akarna attól,hogy a szobaajtót kilincsre zárom. De nem jön ki. Nagyon ritka.
Köszönöm a válaszokat! Jó éjt mindenkinek!
"Olyan pici a fürdő a panelban."
Gyerekkoromban egyszerre jellemzően hárman voltunk bent. Anya, tesóm és én, és elfértünk. Ezért érzem üres kifogásnak.
Amíg kicsi volt a gyerekem, addig éjszaka fürödtem, mikor aludt, vagy pedig napközben, mikor bölcsiben volt. Mondjuk tudom, hogy a nappali fürdést nem mindenki tudja megoldani, én itthonról dolgozom kötetlen munkaidőben, azért tudtam így csinálni.
Az együtt fürdés legtöbbször megoldható lenne, na de mi van akkor, amikor mondjuk menstruál az anyuka? Én nem akarnám, hogy a gyerekem a véremben fürödjön :D Még azt se, hogy egy kétéves azt nézegesse a mosdóban, ahogy épp betétet cserélek. Muszáj rászoktatni, hogy le tudja magát foglalni arra az 5-10 percre a szomszéd helyiségben.
Az enyém is örökmozgó, 2,5 évesen 5 percre hagytam egyedül míg elmosogattam és 1xcsak egy dübbenést hallottam, leesett az asztalról amire felmászott. Hálistennek semmi baja nem lett de nagyon megijedtem. Most 3,5, már szerencsére megtanulta hogy nem szabad felmászni az asztalra, de a leesés után is próbálkozott még sokszor :)
Nade a fürdés... tök egyszerű, legalábbis nálunk az volt. Bekapcsoltam neki a nappaliban tv-n egy mesét amíg fürödtem. Ez mindig lekötötte, tudtam hogy addig egyhelyben fog ülni amíg megy a kedvenc meséje, meg mivel közel a nappalihoz a fürdő, így közben kérdezgetni is tudtam mit csinál. Őt nem lehetett volna leültetni a fürdőben, mert nem kötötte volna le. Elég hiperaktív, orvosok szerint is, csak ki be szaladgált volna, amire volt is példa aztán jól elesett a vizes csempén. Az sem kellemes élmény :)
3 evesem 2 eves koratol gond nelkul magara hagyom a foldszinten amig en fent lefurdok. Ugyanigy kiengedem kertbe is amig bent megfozok. —> de!
-iszonyat nyugodt leulok tipusu gyerek, nagyon megbizhato, orakig szoszol egy jatekkal akar
-es a lakas/kert is abszolut gyerekbarat, nem sok galibat tud okozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!