Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyereket egyedül nevelő...

Kisgyereket egyedül nevelő anyukák, nektek tudja a tág környezetetek, hogy nincs apuka?

Figyelt kérdés
Aki kezdetektől, vagy hamar egyedül maradt a babával, hogyan mondja el az embereknek? Mert ugye amíg kicsi a baba, hát elég egyértelmű, hogy van apuka és anyuka, és furcsa, ha mégsem így van. Nekem pl csak a barátaim, és a család tudja, de pl. munkahelyen, játszótéren nem mondom, bár nyilván senki nem kérdezte ezt még konkrétan, mert ez fel sm merül az emberekben 1 év körüli gyerek esetében. Hazudni nem szoktam, de nem is mondom. Ti, hogy élitek meg erről beszélni. (Én mondjuk szégyenlem is, mert az apja elhagyta és szégyenlem, hogy ilyen embernek szültem). Meg ha el is mondom az valószínű kérdéseket generál, hogy miért? Hogyhogy? stb, és én erről nem szívesen beszélek olyanokkal, akik nem közeli barátaim, vagy a család.
2011. aug. 28. 14:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A tág környezet, ha rákérdez, mondj annyit, hogy "egyedül nevelem" és kész. Nem kell tudniuk, mi van apukával. Ha tolakodóan kérdeznek "erről nem szeretnék beszélni". Semmi közük hozzá. Ugye, a buszon a vadidegennel sem osztasz meg mindent? Muszáj kezelni a helyzetet, már csak a gyerek érdekében is. Szerintem inkább arra nehezebb válaszolni, ha majd a gyerek kérdezi meg, hol van apu.
2011. aug. 28. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar a téma. Ha szóba kerül az apja, megmondom, hogy nem vagyunk együtt, és kész. Nem jellemző, hogy elkezdenek faggatózni az okokról, de engem ez sem zavarna. Semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy a drága exem férjnek és apának is teljesen alkalmatlan. Ez az ő sara, nem az enyém. Ha valakit érdekel a sztori, annak elmesélem. Általában nekem adnak igazat és nincs tovább miről beszélni.
2011. aug. 28. 14:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én kivülállóként válaszolnék.

Van egy fiatal, 25 év körüli ismerősöm, aki nemrég szült. Egy településen lakunk, én későn tudtam meg, hogy terhes, holott hordom a gyerekem a tanácsadóba. Gondolom, akik még ennyire sem járnak gyerekes közegbe, azok nem is tudhatták, hogy babát vár. Megszületett a baba és akkor kerültem hozzá közelebb. Sokat beszélgettünk, de az apát soha nem említette és a gyerekkel kapcsolatban mindig E/1. személyben beszélt.

Nekem ez már feltűnt és akkor már amúgy is tudtam, hogy egyedül van, a szüleinél maradt a babával.

Aztán saját maga kezdett erről beszélni, elmondta, hogy az apa otthagyta, mikor megtudták, hogy terhes. De sajnos nagy részben szülői nyomásra alakult így a helyzet.

Szóval én, mint kívülálló, bizonyára nem kérdeznék rá magamtól, még akkor sem, ha ismerem a helyzetét. Az illető anyuka dolga, hogy megosztja-e másokkal és kivel osztja meg. Szerintem nagyszerű megoldás lehet, hogy tereled a témát, ha valaki érdeklődik, aztán remélhetőleg abbahagyja.

2011. aug. 28. 15:10
 4/6 ava87 ***** válasza:
100%

Nyilván nem volt a homlokomra írva, de általában tudta mindenki. Mármint ha szóba került, akkor nem csináltam belőle titkot. Volt, hogy pl. játszótéren beszélgetésbe elegyedtem valakivel, és kérdezte, hogy a férjem mit dolgozik, akkor nemes egyszerűséggel megmondtam, hogy nem vagyok férjnél.

Úgy voltam ezzel, hogy persze nem kötöm mindenkinek az orrára, de nem is titok. Ha szóba került, simán megmondtam.

Viszont olyan kérdést még senki nem tett fel, hogy "miért", inkább azt kérdezték mindig, hogy azért ugye szoktunk-e még találkozni. Meg hogy mennyire nehéz vajon egyedül.

Mondjuk azóta már férjhez mentem, szóval egy ideje ez nem került szóba.

Viszont neked semmi szégyellnivalód nincs ezen a helyzeten, ti ketten is egy család vagytok.

2011. aug. 28. 15:25
 5/6 anonim ***** válasza:
96%
Nekem a munkahelyemen tudják. Mivel már 8 éve ugyanott dolgozom, vezető pozícióban, nem tudtam volna eltitkolni, és hát kíváncsiak is az emberek. A barátaim is tudják, mivel akiket barátomnak nevezek, azok nyilvén annyira közel állnak hozzám, hogy előttük sem tudnám letagadni (nyilván feltűnne nekik). De más nem tudja, pl a fodrészom házhoz jár hetente többször, neki sem mondtam. Mikor megkérdezi, hogy mi ban apéval, azt vélaszolom, hogy dolgozik. Szomszédokkal annyira nem vagyunk közeli viszonyban. Gyerekorvosunk, védőnő, stb szintn nem tudja, nincs is közük a dologhoz. Nem szeretem mondani senkinek, mert az emberek simán veszik a bátorságot, hogy rákérdezzenek, miért nem vagyunk együtt, mi történt, stb. Én meg nem szeretek erről beszélni idegenekkel, de leginkább senkivel sem. Ha valaki nagyon erőszakos, akkor azt meg otthagyom. Nem vagyok az a mindenkivel azonnal összepuszizós természetű egyébként sem, nem bírom, ha a magánéletemben vájkálnak. Most megy óvodába a gyerek, ott sem fogom megmondani, már csak azért sem, nehogy ezen felbátrodva az óvónők esetleg többet megengedjenek maguknak (a gyerekkel szemben akár), mint azok esetében, akikről tudják, hogy ott van a háttérben a nagybetús APA. Bár lehet, hogy csak én misztifikálom túl a szerepét, mert nagyon hiányzik, és sosem fogom túltenni magam azon, hogy nincs velünk.
2011. aug. 28. 19:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
én terhesen maradtam egyedül, aki ismeri az apát, és tudja hogy együtt voltunk azok tudják mi történt, ők nekik nyílvánvaló. Van hogy megkérdezik, akkor én is annyit mondok, egyedül nevelem.Nem csinálok ebből problémát, én inkább attól tartok, hogy nem e lesz ez káros hatással, estelg későbbikeben a fiamra, most 15 hós, hogy nincs apukája.de az élet majd úgyis hozza dolgokat. de én azt mondom még mindíg jobb egyedül, mint úgy élni, hogy nem vagyok boldog, vagy csak "púp a hátamra", így van esélyem arra, hogy találjak egy normális embert magam mellé, majd idővel, és nem kell leélnem az életemet boldogtalanságba.
2011. aug. 28. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!