Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kisfiúk tényleg sokkal...

A kisfiúk tényleg sokkal problémásabbak, mint a lányok, igazak az az alábbi sztereotípiák, kicsit megijedtem?

Figyelt kérdés

Fiam lesz és vannak akik ijesztgetnek kicsit és utána is olvastam a lányok és fiúk viselkedésbeli különbségének. Még fokozódik a helyzet, hogy én is mindig kislányt szerettem volna, volt is lelkiismeret-furdaláosom mikor megmondták a nemét és nem tudtam igazából örülni. Így a vége felé tényleg az a legfontosabb hogy egészséges legyen, de azért csak van bennem még ilyen kis félelem hogy nagyon rossz nehéz lesz vele azért mert fiú és minden cikkben csak rosszat olvasok róluk amikor a lányokhoz mérik őket.

Mindenhol szinte ezt olvasom:

-Gyorsabb érzelmi reagálás és nehezebb megnyugvás

-agresszivitás, durvaság

-rugdossa sokszor az anyja terhes hasát (ez szerintem exrém lehet és neveltetés kérdése is)

-érzelmeket nem tudja kifejezni annyira

-Több mozgás és mozgáskövetés

-Rendbontásra való hajlam

-gyengébb memória és felfogóképesség mint a lányoknál

-gyengébb kifejező képesség

-később szobatiszták

Ezek nyilván később változnnak elvileg, de azok már csak inkább tini kortól vagy mégidősebb kortól. Tehát egyetemen már lekörözik tanulásban a lányokat.

Szívesen elfogadom a tapasztalatokat, sőt nagyon örülnék is nekik. Csak tényleg ne ítéljetek el, első terhesség és izgulósabb vagyok az átlagnál eleve is.

2018. okt. 15. 10:11
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
71%

Három gyerekem van, két lányom és egy fiam. Én is megijedtem, amikor megtudtam - akkor már lányos anyukaként - hogy a születendő ikreim közül egyik fiú lesz.

de kellemes csalódás ért. Nagyon nyugodt jó természetű kisgyerek lett. A topiknyitó leírásban felsoroltak csak előítéletek.

Nem igaz hogy agresszív, inkább mozgékonyabb és versengésre hajlamosabb mint a lányok. Az is hamis, hogy nem tudja kifejezni az érzelmeit. Igazság szerint bújósabb mint a lányok, rengeteg puszit "kioszt", ami a csajokra soha nem volt jellemző. Igazi szeretetgombóc.

A gyengébb kifejezőképességgel sem értek egyet, mert a fiam a lány tesóinál korábban kezdett beszélni, 11 hónaposan már mondott egyszerű szavakat.

Imádom a kisfiamat, pedig a születésééig azt hittem, én lányos anya vagyok és nem fogok elbírni vele.

2018. okt. 15. 13:06
 22/31 anonim ***** válasza:
69%

Hát biztos van ilyen is, olyan is...

szrtemnuvyanolyan tuneményesek, szeretnivaló kis szeretetgombócok, csakis azért imadkozz, hogy ne legyen beteg.

Nekem lanyom van, de felér 3 fiúval, ezt biztosan állíthatom. Olyan mint a veszedelem..😂😂

2018. okt. 15. 20:36
 23/31 A kérdező kommentje:

Na jó leírom akkor hogy honnan is szedtem ezeket,kérdezte is valaki, hogy hol olvastam. Biiológiai könyvben olvastam. Egy új kutatás szerint ahogy írják ahogy egyre inkább termelődik a fiúkban a tesztoszteron úgy változik a fiúk viselkedése abba az irányba amit leírtam. A tesztoszteron hormon az agyban a kommunikációért felelős egyes agysejteket elpusztítja és helyére a versengésért, dominancia-harcért felelős sejtek alakulnak ki.

Namost ezt ilyen puritán módon írtam le, nyilván nem tudományosan. Ezért lehet az hogy kezdetben a lányok választékosabban fejezik ki magukat, a fiúknál meg fejlettebb a motoros mozgásokért, az egy dologra való koncentrációért felelős tulajdonságok pusztán az anatómaia, hormonális különbségek miatt. Ezért is lehetnek jobbak általában reál és szerelési tevékenységekben, jobban kialakul a occipitális hátsó lebeny ami a térbeli tájékozódásért felelős, ezért is voltak réges-régen jó vadászok.

Mivel van a fiúkban is ösztrogén, a lányokban pedig tesztoszteron egyes egyedeknél ez az arány más lehet, azaz vannak úgynevezett lányos fiúk (kinézetre is sokszor) és fiús lányok (több tesztoszteron). Ezekre még van külön genetikai megfogalmazás is. A többi viselkedésformát meg nyilván a neveltetés és a környzet befolyásolja.

2018. okt. 16. 09:18
 24/31 anonim ***** válasza:
18%
És ezért kellett lepontoznod? Első válaszoló voltam. Az egész oldalon ez a legrosszindulatúbb topik.
2018. okt. 16. 09:44
 25/31 anonim ***** válasza:
26%

23

Félművelten annyi mindent össze lehet olvasni ... És elhinni.

2018. okt. 16. 09:47
 26/31 A kérdező kommentje:

24-eshez: Bizonyítás nélküli állítás nem állja meg a helyét. Nem én pontozok, itt senkit sem pontoztam, nem is szokásom, pláne nem a saját kérdéseimnél. Sokan olvassák olyanok is a kérdéseket akik nem szólnak semmihez, de pontoznak. Ne ítélkezz bizonyítékok nélkül.

A sok hülyeség meg utolsó nem a Blikkből van, hanem tudományos könyvből. Ez az utolsó hozzászólásomra vonatkozik inkább, nem a fő kérdésben szereplőre.

2018. okt. 16. 14:48
 27/31 A kérdező kommentje:

Egyébként nem értem hogy miért lenne rosszindulatú. Ha valami nem tündérországbeli az már rosszindulatúnak minősül az anyáknál? Sajnálom, de nem lehet az anyaságról sem mindig pozitívan nyilatkozni. Nem kell mindent idealizálni, semmi rossz szándékom nem volt erről.

Mi a fene rosszindulat van abban ha azt írom hogy később szobatiszták mint a lányok? Ennek én az okait kerestem ha igazak. Ugyanakkor azt is leírtam hogy a fiúk miben jobbak, csak el kell olvasni figyelmesen, vagyis kellene. A normális válaszolóknak meg tényleg köszönöm a normális válaszokat. Nem pontoztam senkit.

2018. okt. 16. 14:53
 28/31 A kérdező kommentje:

Ha meg azt írtam volna, hogy vannak nemhez kötött betegségek is akkor meg azért lennék rosszindulatú.

A genetika csodálatos, de egyben rendkívül bonyolult dolog, azonban megkerülhetetlen.

2018. okt. 16. 15:02
 29/31 anonim ***** válasza:
69%

"A kisfiúk tényleg sokkal problémásabbak, mint a lányok, igazak az az alábbi sztereotípiák, kicsit megijedtem?"

Te egyrészt azt írod problémásabbak. Tehát egyértelműen negatívan különbözteted meg a hím nemet.

Másrészt sztereotípiát említesz, nem biológia könyvet, meg tudományt.

Bár a személyes véleményem az, hogy szerencsére nem robotok vagyunk hogy így ki lehessen jelenteni dolgokat, és beskatulyázni nemeket, hanem rettenetesen sokszínűek vagyunk.

És nagyon sajnálom a fiadat, hogy ilyen negatívan fogsz hozzáállni, mert ő problémásabb, mintha lány lett volna...

És hidd el, nem a tesztoszteron miatt rugdossák a terhes anyjuk hasát, hanem azért mert a suttyó anya nem képes nevelni, és gondoskodni, csak a világra hozza, aztán nő mint a dudva...

2018. okt. 16. 15:07
 30/31 A kérdező kommentje:

Utolsó: A kérdésbe feltételesen lett írva amit említettél. Tehát nem kijelentettem hogy azok, csak ezeket olvastam és tudni akartam hogy mi igaz ebből. Tehát ebben benne volt az is, hogy amiket olvastam, hallottam az nem igaz.

A terhesség topikban írta sok anya hogy megijedtek először amikor a kisfiaik rugdosták a hasukat miközben ők terhesek voltak. Ez szerintem is neveltetés kérdése, mert én az biztos hogy ilyet soha de soha nem engednék meg neki, akár lány akár fiú.

2018. okt. 17. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!