A kisfiúk tényleg sokkal problémásabbak, mint a lányok, igazak az az alábbi sztereotípiák, kicsit megijedtem?
Fiam lesz és vannak akik ijesztgetnek kicsit és utána is olvastam a lányok és fiúk viselkedésbeli különbségének. Még fokozódik a helyzet, hogy én is mindig kislányt szerettem volna, volt is lelkiismeret-furdaláosom mikor megmondták a nemét és nem tudtam igazából örülni. Így a vége felé tényleg az a legfontosabb hogy egészséges legyen, de azért csak van bennem még ilyen kis félelem hogy nagyon rossz nehéz lesz vele azért mert fiú és minden cikkben csak rosszat olvasok róluk amikor a lányokhoz mérik őket.
Mindenhol szinte ezt olvasom:
-Gyorsabb érzelmi reagálás és nehezebb megnyugvás
-agresszivitás, durvaság
-rugdossa sokszor az anyja terhes hasát (ez szerintem exrém lehet és neveltetés kérdése is)
-érzelmeket nem tudja kifejezni annyira
-Több mozgás és mozgáskövetés
-Rendbontásra való hajlam
-gyengébb memória és felfogóképesség mint a lányoknál
-gyengébb kifejező képesség
-később szobatiszták
Ezek nyilván később változnnak elvileg, de azok már csak inkább tini kortól vagy mégidősebb kortól. Tehát egyetemen már lekörözik tanulásban a lányokat.
Szívesen elfogadom a tapasztalatokat, sőt nagyon örülnék is nekik. Csak tényleg ne ítéljetek el, első terhesség és izgulósabb vagyok az átlagnál eleve is.
Ha most csak a termeszetet es a szemelyoseget neuzzk es nem a neveltetest(azon mulik a nagyja) akkor az olvasottakat megcafolom. Ikreim vannak, egy kisfiu es egy kislany. A kislanyom lobbanekonyabb, erzekenyebb, hisztisebb, hangosabb, akaratosabb es kevesbe bujos, a 0-24 vele valo foglalkozast igenyli, es ha nem kapja meg mig mondjuk zuhanyzok, pisileg, fozok, ko kovon nem marad neha.
A kisfiamnak egy rossz hangja nincs, eljatszik barhol, barmikor, barmennyit, puszit ad magatol, bujik (testverehez is), eldumalgat egesz nap, soha nem hisztitik.
Evesnel megy a kanal, nyitja a szajat. A kislanyom eszi az etetoszeket, piszkalja a testvere szeket, cseszteti a harsinyat, fordul ezer fele, kopkod, ki akarja verni a kezembol a tanyert stb. Minden gyerek mas,en ezt csupan csak azert irtam hogy lasd, az altalanositas nem allja meg a helyet a mi esetunkben. Jo egeszseget Nektek es konnyu szulest kivanok! (es ne aggodj :))
Fiam 8 éves, egy halkszavú, szófogadó kisfiú. Nem volt dackorszak, kb. két alkalommal hisztizett de ennyi, most is udvarias, kitűnő tanuló.
Kislányom meg csak egyéves, és imádom, de már most látszik hogy nehezebb eset lesz :) Hisztis, hatalmas színésznő, éjjelente üvöltve kel 3-4-szer, bármit kér, szinte azonnal nyafogva kéri. Eljátszik egyedül is és végtelenül kedves, barátságos, de ha valamit nem kap meg, azonnal visít. Kisfiam tudomásul vette a nem-et.
De mindkettőt imádom :)
Fiam 11 hónapos. De egy igazi kis szeretet bomba. Jön, ölel puszil... Persze van hogy hisztiskedik, harap, rúgkapál pelenkázásnál. De ezt nem azért csinálja mert fiú! A lány is ugyan úgy csinál ilyeneket!! Sőt! Láttam én már őrjöngő kislányt,és nyugis tündérbogarat is. Ugyanígy fiúknál is.
Ez szimplán a gyermek habitusa, és nevelés kérdése..
Nem is értem hogy ilyen kérdés felmerül emberekben, hogy azért mert “fiú” rosszabb meg nehezebb egy gyermekkel?. 🤷♀️
Most kislányt várok. Kíváncsi leszek hogy ő milyen természetet fog örökölni, illetve milyen habitusú lesz. A kisfiam tiszta apja viselkedésében. Hatalmas szíve van, vágyik a szeretetre és az ölelésre. De azért elég lobbanékony, és izgága is, néha meggondolatlanul cselekszik, illetve ami a szívén az a száján típus! ☺️
Kérdező, nem tudom, hol olvastad ezeket, de totál baromságok.
Néhány apróság van, pl. a fiúk hasfájósabbak, később bújik ki az első foguk stb. De egyrészt ennek semmi jelentősége, másrészt ez az átlag, amiben nagy egyéni eltérések lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!