Bölcsészek! Ismertek olyanokat, akikre érvényesek a sztereotípiák?
Nem szidni akarom a bölcsészeket, én is az voltam. 2 féle sztereotípiára vagyok kíváncsi (utána én is válaszolok):
- a bulizó egyetemista, aki 7 éve csinál egy szakot, mindenen megbukik, de minden bulin ott van
- a furán öltözött bölcsész, aki dohányzik, szerinte nagyon mély, de amúgy felületes dolgokról beszél, és azt hiszi egyedi attól, hogy valami apróságot másképp csinál, vagy művésznek képzeli magát
Ti láttatok olyat, akire illenek a sztereotípiák? Mennyire volt jellemző? Persze más szakosok is válaszolhatnak, de mindenki a sajátjáról! Az "unokatesóm bölcsész, és 2x elmentem az utcában, ezért én nagyon tudom" válaszok nem érdekel (az én unokatesóm zeneakadémista, de nem tudom megmondani, milyen odajárni).
"a furán öltözött bölcsész, aki dohányzik, szerinte nagyon mély, de amúgy felületes dolgokról beszél, és azt hiszi egyedi attól, hogy valami apróságot másképp csinál, vagy művésznek képzeli magát"
Dohányzás nélkül, de Puzsér.
Én anglisztika és színháztudomány szakos voltam. Első fajtából nem ismertem bölcsészt - félig-meddig hasonlót 1-et, aki azért vett még fel egy szakot, mert csak addig lakhat szülőknél, amíg egyetemen tanul, és hát még akart pár évig ellébecolni úgy, hogy eltartják otthon.
Viszont hasonlót pl. ELTE-TTK-ról ismertem... mondjuk sztem nem 7 évig csináltak szakot, de ilyen "rohadt kevés ponttal felvettek, nem teszem nagyon oda magam, inkább a bulika meg a sörözés/körömlakk, aztámn csodálkozom, hogy 1. év után meghúznak".
Utóbbiból már ismertem bőven. Főleg ezek a tipikus alibiszakosak voltak... félreértés ne essék, ott is csomó olyat ismertem, aki lelkes és normális volt, és nem is feltétlen a szakkal van a baj, hanem azokkal az emberekkel, akik bizonyos szakokra azért mennek, mert az úgyis könnyű meg bulisnak tűnik. Szabad bölcsészet, ilyenek.
Ilyen rengeteg volt. Azt hiszi, attól, mert ő "alter" meg "hipster", már zseni meg művész, meg attól lesz filozofikus, ha mindenbe belepofázik művien titokzatoskodó meg szakszavakkal teletűzdelt bullshitet. Meg attól, mert "nem konformista", és színes a haja, füvezik meg egymáshoz nem illő ruhákat vesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!