Bölcsészek! Ismertek olyanokat, akikre érvényesek a sztereotípiák?
Figyelt kérdés
Nem szidni akarom a bölcsészeket, én is az voltam. 2 féle sztereotípiára vagyok kíváncsi (utána én is válaszolok):
- a bulizó egyetemista, aki 7 éve csinál egy szakot, mindenen megbukik, de minden bulin ott van
- a furán öltözött bölcsész, aki dohányzik, szerinte nagyon mély, de amúgy felületes dolgokról beszél, és azt hiszi egyedi attól, hogy valami apróságot másképp csinál, vagy művésznek képzeli magát
Ti láttatok olyat, akire illenek a sztereotípiák? Mennyire volt jellemző? Persze más szakosok is válaszolhatnak, de mindenki a sajátjáról! Az "unokatesóm bölcsész, és 2x elmentem az utcában, ezért én nagyon tudom" válaszok nem érdekel (az én unokatesóm zeneakadémista, de nem tudom megmondani, milyen odajárni).
2018. jún. 2. 19:42
11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.
2018. jún. 9. 20:54
12/17 anonim válasza:
Bocsánat, én nem vagyok bölcsész. De a barátnőm az, és rajta keresztül szoktam találkozni velük. És meg kell mondjam, nem egy sztereotip emberkével futottam már így össze. Tudom, tudom, nem ugyanaz, mint egy szakra járni velük, de sokukat ismerem legalább annyira, mint a saját szaktársaimat. És igen, vannak sztereotip bölcsészek. Ahogy vannak sztereotip mérnökök, meg fizikások, meg pszichológusok. Ez az élet minden területén így van, mert a sztereotípiák szinte sosem alaptalanok. Lehet, hogy nem a többségre jellemzők, lehet, hogy elavultak, de nem alaptalanok. És az, hogy valakire ráillik egy adott sztereotípia, nem jelenti azt, hogy egyből rossz ember is. A kedvenc ivócimborám tök jól beleillik az első kategóriádba, de amúgy jó fej, el lehet vele dumálni bármiről és hűséges barát. Ismerek egy csajt, tökéletes ketteske, de például rendszeresen önkénteskedik gyerek táborokban. Szóval ja, vannak sztereotip emberek, de ők is csak emberek, és nekik sem csak az az egy arcuk van, amit éppen látunk. Bocs, kicsit elmentem a "ne ítéljünk el senkit" irányba, késő van, nem tudom kontrollálni magam.
13/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod, inkább a leírás érdekelt volna, de kösz, hogy kulturáltan írtad.
2018. júl. 1. 18:43
14/17 anonim válasza:
Bölcsész voltam én is. A csoportunkból egyetlenegy főre illett rá az első sztereotípia. Ki is bukott szépen. A második sztereotipiából egyet se láttam. Csupa barátságos, értelmes ember vett körül.
15/17 A kérdező kommentje:
Köszi. És hányan voltatok?
2018. aug. 5. 01:34
16/17 anonim válasza:
Pici csoport, csak 7-en voltunk.
17/17 A kérdező kommentje:
oh, értem
2018. aug. 5. 15:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!