A kisfiúk tényleg sokkal problémásabbak, mint a lányok, igazak az az alábbi sztereotípiák, kicsit megijedtem?
Fiam lesz és vannak akik ijesztgetnek kicsit és utána is olvastam a lányok és fiúk viselkedésbeli különbségének. Még fokozódik a helyzet, hogy én is mindig kislányt szerettem volna, volt is lelkiismeret-furdaláosom mikor megmondták a nemét és nem tudtam igazából örülni. Így a vége felé tényleg az a legfontosabb hogy egészséges legyen, de azért csak van bennem még ilyen kis félelem hogy nagyon rossz nehéz lesz vele azért mert fiú és minden cikkben csak rosszat olvasok róluk amikor a lányokhoz mérik őket.
Mindenhol szinte ezt olvasom:
-Gyorsabb érzelmi reagálás és nehezebb megnyugvás
-agresszivitás, durvaság
-rugdossa sokszor az anyja terhes hasát (ez szerintem exrém lehet és neveltetés kérdése is)
-érzelmeket nem tudja kifejezni annyira
-Több mozgás és mozgáskövetés
-Rendbontásra való hajlam
-gyengébb memória és felfogóképesség mint a lányoknál
-gyengébb kifejező képesség
-később szobatiszták
Ezek nyilván később változnnak elvileg, de azok már csak inkább tini kortól vagy mégidősebb kortól. Tehát egyetemen már lekörözik tanulásban a lányokat.
Szívesen elfogadom a tapasztalatokat, sőt nagyon örülnék is nekik. Csak tényleg ne ítéljetek el, első terhesség és izgulósabb vagyok az átlagnál eleve is.
Csak egy gyerekem van, sokat nem tudok mondani, de annyit igen, hogy amikor anyám látta, hogy a lányom milyen kis sajtkukac, azt mondta, hogy én sokkal nyugodtabb voltam, a bátyáim voltak ilyen nyüzsgők.
Igen, ez csak egy kis szelete a felsoroltaknak, de hidd el, az csak egy átlag és nem követi mindenki, nagyon sok az egyéni eltérés.
Nem, nem problémásabbak, nem hülyébbek, nem retardáltak és nem agresszívek.
Mindez neveltetés kérdése, 2-2 fi és lány anyjaként mondom.
Én mindig fiút akartam. Azaz 1 fiú-1 lány. Fiam van, és nem lesz több gyerekünk. Ha véletlen besikerülne, imádkoznék, hoyg fiam legyen. Imádok fiús anya lenni.
5 éves már. A listádból csak a késői szobatisztaság igaz talán. Bár kinek mi a késő. 3. szülinapja előtt valamivel hagytuk el a pelenkát balesetmentesen. 4 évesen lett éjszakára is stabilan szobatiszta.
Egyáltalán nem agresszív. Játszótéren-oviban is még a lányok is erélyesebbek, mint ő. Soha senkit nem rúgott meg. Ütni sem szokott, max ha bántják, visszaüt (de ez nagyon ritka, mert elég konfliktuskerülő).
Sokszor ölelget, szeretget, és mondja, mennyire szeret.
MEmóriája szuper, hamar megtanult számolni, és olyanokat megjegyez, hogy csak lesek...
Én lányoknál látom azt, hogy velük megengedőbbek a szülők, és ezért akaratosabbak, hisztisebbek lesznek.
De amiket leírtál, annak jó része a nevelésen múlik, nem azon, hogy mi van a lába között.
Szóval örülj, hogy fiad lesz! Fantasztikus dolog!
Két fiúval, amit igaznak tartok, az a versengésre való nagyobb hajlam, és hogy minden érdekli őket, ami gurul (legyen az kerék vagy labda). Abban is van valami, hogy sokszor később kezdenek beszélni és szobatiszták lenni, de erre azért már bőven van ismerősi körben is ellenpélda. De nem rosszabb a memóriájuk, nem túlmozgásosak és nem agresszívebbek, sőt lehetnek a fiúk is nagyon félénkek, bújósak, érzékenyek. Meg hisztisek is :)
Szóval a fiúk persze hogy különböznek a lányoktól a külső jegyeken túl is (pl. jobb a térlátásuk, de kisebb a látószögük, jobban tudnak összpontosítani, de kevésbé tudnak egyszerre több dologra figyelni... és hasonlókról olvashatsz a női vs. férfi agy témában eleget, ha rákeresel), de sok minden múlik a személyiségen (nekem a két fiam is totál különböző) és a nevelésen, példamutatáson is.
Egyiksem igaz a fiamra, nagyon gyorsan vág az esze, 2 és fél évesen stabil szobatiszta pár hónapja éjjel-nappal, nagyon szépen beszél mondatokban, igaz elég makacs de ez normális a korának.
Én inkább lányoknál veszem észre, és ez nem sztereotípia csak a környezembe az az általános hogy sokkal hisztisebbek a fiamnál, erőszakosak a játszótéren, lökdösődnek, múltkor az egyik ököllel ütötte a nagyanyját 4 évesen, csípnek-harapnak, és rettentő mozgékonyak, sokkal előbb csinálnak mindent mint a környezetembe élő fiú gyerekek.
Én fiam a környezetünkben élő ismerős kislányokhoz képest kezes bárány tényleg.
De pl az tényleg általánosabb, és a védőnőmet idézem és tapasztalat hogy babaként hasfájósabbak a kisfiú csecsemők és sokkal érzékenyebbek a frontokra.
De ennyi, és ez csak az én meg figyelésem, nem általánosítok.
"Tehát egyetemen már lekörözik tanulásban a lányokat."
Pont annyira marhaság az összes, mint EZ is.
En is azt hittem h igazak a sztereotipiak, raadasul ezt sok ismerosom fiugyereke alatamasztotta. De aztan a jatszoteren, kozossegekben azt vettem eszre, hogy abszolut a gyerek szemelyisegetol ill. kesobbi neveltetesetol fugg, hogy milyenek lesznek.
Most bolcsis kislany anyukajakent azt azert eszrevettem, hogy a kornyezetemben a kisfiuk "anyasabbak". Az osszes kisfiu nehezebben szokott be a bolcsibe mint a lanyok. Gyakrabban is emlegetik napkozben az anyukajukat (ezt a bolcsis neni mondja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!