Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elutasítottak az oviból. Mit...

Elutasítottak az oviból. Mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

A lányom jövő másjusban lesz 3 éves. Áprilisban kellett beíratni az oviba, és most kaptam a levelet, hogy helyhiány miatt elutasítottak. Mikor beiratkoztunk, úgy volt, hogy megyek vissza dolgozni, de közben terhes lettem, januárban érkezik a kistesó, ha minden jól megy.

Nagyon szeretném ha lányomat felvennék az oviba, mert imádja a gyerektársaságot és igényli is, itthon meg nem sokat fog velem meg egy újszülöttel előre lépni.

Félre ne értsetek eszbe sincs a nagyot lepasszolni, mert imádom, imádok vele itthon lenni, de ő már tényleg megérett egy közösségre!

2010. jún. 23. 13:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Egy kicsit OFF (bocs...).

Az előzőnek: az én lányom is május 17-i, és most 2 éves:)

Én sem tudtam, hogy be kellett volna íratni, ha 3 évesen vinni szeretném.

Mindegy, mert nem is akarom, nálunk már megvan a kisöcsi, és a fenti (óvónő által írt)okok miatt én is itthon tartom. (egy oviban dolgozó gyógypedagógus)

2010. jún. 23. 14:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nekem is furcsa(mármint hogy 2 évesen kell beíratni).A kisebbik fiam májusban volt 2 éves,de nem idén,hanem jövőre kell beíratni,és akkor szeptemberben kezdheti is az ovit(jövőre).Én még ilyet nem is hallottam(bp.-i vagyok),hogy 1 évvel korábban...
2010. jún. 23. 14:14
 13/20 anonim ***** válasza:

ha 2011. szeptemberben kezd, akkor nem kellett beiratni idén. csak akkor, hha még a 2010-es tanévben oviba akarod járatni. tehát ha májusi a baba, akkor máj.31 előtt elkezdheti az ovit, ami ugye még a 2010-es tanév. 2011. szept-től már 2011-es tanév lesz, és ahhoz elég lesz 2011. áprilisig beiratni, v amikor nálatoképp van az ovis beirítás. nálunk márc. végén van.

kicsi off, bocsi:)

nagy nap volt a máj.17:))))

2010. jún. 23. 14:19
 14/20 A kérdező kommentje:
Nálunk így kellett, ezek szerint máshol másképp van. Lehet nálunk is azért kellett így, mert nagyon sok a gyerek a helyekhez képest!
2010. jún. 23. 14:20
 15/20 anonim ***** válasza:
az én fiam 2011. május 20.-án lesz 3 éves és majd jövő év áprilisába kell beiratnom és majd 2011.szeptember 1.-től kezdi az ovit.
2010. jún. 23. 14:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia,nagylányom most fejezte be az ovit,a kicsi tíz hónapos.Tapasztalatból mondom,hogy jobban jársz,ha nem megy akkor még oviba,mert akármennyire igényli a közösséget,azért le kell szakadnia rólad és a beszoktatást május végén el sem tudom képzelni.Ez már a tanév vége és ilyenkor az ovónők kérik,hogy ahol a szülő otthon van,van nagyi,azok ne vigyék a gyerekeket már,vagy vigyék el délbe.Az ovónők már veszik ki a szabijukat,összevont csoport van és ebbe a közegbe,kevés ovónő,sok gyerek ne akard beszoktatni őt,mert nem tudnak úgy figyelni a gyerekedre.A többi gyerek már összeszokott,olyan furán is nézne ki az egész.A legtöbb gyereket általában szeptemberbe szoktatják be,kevesebb az év közben érkező gyerek,pont azért,mert az ovónőknek más dolguk is van,mint a beszoktatás.A másik meg,hogy egy pici baba mellett a nagyobb mellőzve érzi majd magát,féltékeny lesz,így nem biztos,hogy a legjobb időszak az oviba adáshoz.Nem bántásból írom,de sokkal jobban jársz,ha szeptembertől megy az oviba.Ja és nyáron plusszba még egy hónapra bezár az ovi,beszokik pont a gyereked,aztán egy hónap megint kimarad és kezdődhet minden az elejéről.Ennek semmi értelme.De ezt Te akkor fogod látni,ha majd benne lesztek.Szeptembertől szerintem minden további nélkül felveszik majd őt,ha körzetesek vagytok,legalább is remélem és drukkolok,hogy így legyen.
2010. jún. 23. 15:38
 17/20 anonim ***** válasza:
Én írnék fellebezést, ha akarnám, hogy bevegyék a gyermekem. Nem te vagy az egyetlen, aki most ehhez folyamodik, gondolom, nem csak a te gyerekedet nem vették fel, ha többszörös a túljelentkezés, és nyilván a fellebbezőket rendre előrébbtolják a várólistán, szóval az csak pozitív dolog. A másik, hogy mint olvasod, mindenütt máskor van a beiratkozás, ha már ennyire előre kellett nálatok ez történjen, valószínű, egy felmérést végeztek, és mivel jogi alapon az ovis várólistára kerültetek, így törlődtetek a bölcsis várólistáról, magyarul két szék közé estetek. Na ez az, amire hivatkozhatsz, hogy na ezt hogy gondolják, hogy se ide, se oda. Kérd a gyermeked elhelyezésének mielőbbi lehetőségét valamelyik intézményben, mivel anyagi körülményeid a munkavállalás szükségességét követelik. Ne említs várandósságról, mert kinevetnek, ha még az elején vagy és nem látszik, addig intézkedj, utána már senkinek semmi köze hozzá. Na hajrá, szorítok.
2010. jún. 23. 16:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Szia! ismté az óvónő anyuka vagyok. Persze, írhatsz fellebbezést,de nem hiszem, hogy bármit is segít(persze, próba,szerencse!). Ilyen esetben, ha ne adja Isten, valami baj történne a pocakodban lévő babával és vissza kell menned dolgozni, mivel a kislányod májusban tölti a 3. évét, így utána eleve ki kell venned majd a 3 év alatt felgyülemlett szabadságodat, addig már állományban leszel, de szabin... szóval az, hogy ki vigyáz a gyerekre, nagyrészt kipipálva... A beszoktatás miatt meg nem igazán tudnám elképzelni, hogy egy eleve összeszokott, beszokott, a napirenddel, szokásrenddel tisztában lévő gyerekek közé májusban bekerüljön egy új kisgyerek... neki is nagyon nehéz lenne és a csoportnak is, az óvónőknek meg pláne!!! A május eleve zsúfolt, hisz rengeteg a program (anyák napja, gyermeknap, évzáró), erre szinte minden óvodában készülnek... el se tudom képzelni, hogy hogyan lenne idő egy kisgyerek beszoktatáséra... ezt neked is meg kellene értened! Persze, te tudod, én csupán a szakma szemszögéből nézve írtam....
2010. jún. 24. 15:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ne nagyon számíts rá, hogy felveszik. Tudtommal 5 éves kortól kötelező bevenni a gyerekeket (elég hülye jogszabály). Ha ekkora a túljelentkezés, és te otthon vagy a kisbabával, nem kötelesek bevenni. Mindenki eléd kerül, aki dolgozik/dolgozna, függetlenül attól, hogy mikor jelentkezett. Sógornőm is így járt, 3 éves a gyereke, nyáron születik meg a kistesó, így mivel az anya otthon lesz, elutasították a kérelmét, mert nem maradt hely. Ráadásul az a kisfiú bölcsibe járt (az anyja visszament dolgozni), így meg is szokta, hogy gyerektársaságban van, nagyon rossz lesz neki otthon. Itt is olvastam hasonló történetet, egyszerűen kevés a hely az óvodákban.
2010. jún. 24. 22:03
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek!

Még van pár napom a fellebezésre, de megfontolok minden választ!

Ovónéninek! Az a baj, hogy már így is a szabijaimat töltöm szeptember 10-ig, mivel a lányom 2. szülinapja után derült ki hogy babát várok. Most voltam dokinál a picivel minden rendben még csak 9 hetes. Remélem így is marad!

Köszi mégegyszer!

2010. jún. 25. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!