Mit csinálnátok ha lebutáznák a gyermekedet?
Szerintem csak kijött belőle, nem is biztos, hogy komolyan gondolta, csak meg akarta védeni a gyerekét. Persze az már más kérdés, hogy előbb tudni kellene, hogy mi is történt, és nem egyből ítélkezni...
De szerintem ne mérgelődj ezen, sokakkal megesik, hogy a másik szülő hülyének nézi más gyerekét, és a másik szülőt.
Semmit nem szólnék. Ha valami konfliktusa van a fiamnak és magyarázom neki a dolgot és a másik gyerek a hibás, akkor mindig azt mondom neki, hogy mert ő buta. Vagy ha valami új szokással jön haza az oviból és el is mondja büszkén, hogy kitől tanulta, akkor is ez jön ki, hogy "ő buta, nem szabad ilyet csinálni, ha mégis csinálod akkor te is ez vagy"
Más anyukától is hallottam már a játszón, hogy ezt a szót használják a magyarázathoz. Hát ennek az anyukának hangosan kiszaladt a száján a te jelenlétedben.
Egyébként meg számomra hangsúly függő. Szerintem hatalmas szeretettel is lehet mondani ezt a szót. Dorgálva, figyelmeztetve, persze bunkó módon is.
Én megkérdeztem volna az anyukát: miért, látta mi történt?
Ha azt mondja hogy nem, csak blabla, akkor megmondanám hogy hát, sosem derül ki mi történt és kinek a gyereke volt a butuska, mosolyognék egyet és ezzel tudtára adnám hogy leszarom mit gondol, menjen a búsba :)
Képzeld el, amikor fáradt és ingerült vagy, és még a gyereket is le kell vinned a játszóra. Első gyerek, a szemed fénye, de aznapra már jó lenne az ágyban tudni. Csak még ezt az időt kell kibekkelned vele a játszón. És akkor egy gyerek fellöki a tiédet. Rosszul vagy a gondolattól is, hogy balhé lesz, igyekszel rövidre zárni az ügyet. Nem gondolta végig, hogy megbántasz valakit.
Talán így történt, soha nem fog kiderülni.
Az első gyerekemnél még én is minden vacakra ugrottam, még a másodiknál is. De mire az 5. megszületett, rájöttem, hogy teljesen felesleges, csak magamat idegelem. Igyekszem szépen beszélni más gyerekével is, de a kezdetekben bizony velem is megesett, hogy rosszul reagáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!