Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jellemeznéd ikrek csillagjegyű...

Jellemeznéd ikrek csillagjegyű gyermekedet? Mozgásfejlődése, beszéde, habitusa, minden érdekelne. (Nem ikrek is írhatnak, összehasonlításképpen. )

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok milyenek az ikrek csillagjegyű gyerekek általánosságban.

Nekem ikrek fiam van, és tényleg érdekelne, hogy másokra is jellemzőek-e, ami az ikrekre, vagy csak véletlen. :)

Köszönöm.

2011. szept. 12. 18:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ikrek kisfiam van. Túlzottan érzékeny, hamar sírva fakad, rendkívül értelmes, jó a memóriája, könnyű felfogású. Nagyon érdeklődő, minden iránt nyitott. Gondoskodó, kedves, nehezen viseli a változásokat. Kisbabának elég sírós, rossz alvó, rossz evő volt. 3 éves,tehát a korára jellemzően hisztis, akaratos, üvöltözős.
2011. szept. 12. 20:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Az előzőét én még azzal egésziteném ki hogy elég "erőszakos",későn kezdett el beszélni,de nagyon korán fejlett volt a finom motorikus mozgása.nagyon családcentrikis,nem szivesen jászik vele egykoruakkal-kisebbekkel,inkább a nagyobb gyerekeket kedveli.
2011. szept. 12. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:

Kisbabának rossza alvó, rossz evő, nagyon sírós volt. Most 3,5 éves rettentően önfejű, nagyon értetlen, mondjuk utóbbi korból is adódik.

Nagyon korán kezdet mindent, járni már 10 hónaposan, beszélni már másfél évesen.

Nagyon okos értelmes, mindent meglehet neki magyarázni, érdeklődő, nyitott az új dolgok iránt. Mindent szívesen csinál, de nagyon hamar megunja és új dologba kezd az előzőt félbe hagyva.

Érzékeny, könnyen elsírja magát.

Bárkinek lyukat beszél a hasába. :))

2011. szept. 12. 23:14
 4/11 anonim ***** válasza:

28 hónapos kislányom ikrek csillagjegyű, mozgásfejlődése viszonylag későn, 11 hónaposan mászott 15 hónaposan járt, beszéde: 6 hónapos korától gagyogott, 1 évesen már dumált, most két évesen mondatokban beszél, és már lódít is néha:)

nagyon okos, kombinál, verseket mond, hamar megtanul mindent, elég erős egyéniség, hamar bepöccen ha valami nincs úgy ahogy ő azt elképzeli, nagyon határozott, könnyen barátkozik, de könnyen össze is veszik más gyerekkel. Egyébként nagyon szeret hízelegni is, állandóan mondja hogy szeretlek, szép vagy, örülök hogy itt vagy stb.:)

2011. szept. 12. 23:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, lehagytam hogy rossz evő, rossz alvó egészen kicsi korától!
2011. szept. 12. 23:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát, ez nagyon fura, mert akár én is írhattam volna az előzőeket. Kisfiam 4 éves, igazi ikrek. Kicsinek nagyon rossz alvó volt(most sem túl jó), rossz evő. Állandóan mozgásban van. Folyton új ingereket keres, minden érdekli, igazi sajtkukac. Önfejű, akaratos, makacs. Iszonyatos nehéz fegyelmezni, igazi 2 emberes gyerek. Ugyanakkor nagyon okos, szeretetre méltó, kedves, ha ahhoz van kedve. Megnyerő egyéniség, az oviban mindenki szereti. Érzékeny, ragaszkodó, ha én vagy az apja veszekszünk rá, akár sírva is fakad, ha más, akkor viszont tojik rá. :) Angyal és ördög egy személyben...
2011. szept. 13. 09:42
 7/11 anonim ***** válasza:

15hónapos múlt az ikrek jegyű kisebbik fiam:

már a pocakban nagyon jó alvó volt,és ezt itt kint is megtartotta.Nagyon nagy étvágyú.ezt úgy kell érteni,hogy a világ végére el lehet vinni,ha állandóan rághat valamit.Viszont nagyon érzékeny a lelke.Ha mindketten rászólunk a férjemmel,hogy nem szabad-egyből sírva fakad.Nagyon értelmes,szinte mindent megjegyez.(pl egyszer mutatok neki egy képet,és onnantól kezdve ha kérdezem hol van a ...,mutatja.)Míg a skorpió fiam állandóan megy,ő inkább keres valamit,és leül,térdel vele játszani.Szinte állandóan mosolyog,de ha valami kell neki,akkor addig nem enged,míg meg nem kapja

2011. szept. 13. 12:22
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Bocsi, hogy csak most, de elszállt a netem...

Érdekesek a válaszok. Nekem is ikrek fiam van. 2 éves 3 hónapos. Kis korában nagyon hasfájós volt, úgyhogy keveset aludt, mikor már hozzá tápláltam akkor jól evett, aztán az alvása is rendeződött. Korán emelte a fejét, korán fordult, időben ült és mászott, időben indult el. Korán kezdett beszélni, már másfél évesen dumált, most meg már az a csoda, ha elhallgat. Mondókázik, énekel, ha valamilyen szót nem ismer, akkor körül írja (pl. anya hogy hívják azt, amit múltkor ettünk a dédinél? Reszelte a dédi a krumplit, meg tojás is volt és liszt, aztán sütötte. .... Az a tócsni kisfiam).

Akaratos, makacs, mostanában mindent egyedül szeretne... önteni az üdítőt, szedni a levest, bemászni a kádba, felszállni a buszra, kiönteni a bilit.

A játékok általában percekig kötik le, utána keres másikat. Keveset van el egyedül, inkább rajtam lóg, együtt játszunk, vagy lefekszik mesét nézni -míg el nem veszem, aztán hisztizik. Most nagyon hisztis, de ez gondolom a korának tudható be.

Amúgy okos, a játszótéren általában ölelgeti, szeretgeti a gyerekeket. Ha valaki sír odamegy megkérdezi mi a baj, vigasztalja. Viszont ha dühös, akkor csapkod, dobál.

Igazából a kérdésemet leginkább a beszédfejlődés ihlette. Mert folyton elcsodálkoznak a fiamon, hogy jééé már így beszél. Aztán kezembe akadt a horoszkópja és állítólag az ikrek tanulnak meg először beszélni.

De az is lehet, hogy puszta véletlen.

2011. szept. 13. 13:14
 9/11 A kérdező kommentje:

"Ha elalszik, akkor nagyon mélyen, de keveset alszik. Többre tartja a nézelődést, az ismeretgyűjtést, minthogy sokat pihenjen. Csak annyit, amennyit muszáj."

Ezt a horoszkópjából másoltam, ami nálunk nem nagyon igaz, Délután 2,5-3 órát alszik.

"A táplálkozását röviden az jellemzi, hogy sokszor keveset eszik. Nem szeret semmivel se hosszabb időt eltölteni."

Enni viszont nincs ideje. :)

2011. szept. 13. 13:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes.Nekem is ikrek jegyű a 28 hónapos kisfiam és mintha én írtam volna az összes hozzászólást...Ugyan ezek a dolgok jellemzik Őt is.Úgyhogy még1szer már nem írom le.:-)))
2011. szept. 28. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!