Elutasítottak az oviból. Mit csinálnátok?
A lányom jövő másjusban lesz 3 éves. Áprilisban kellett beíratni az oviba, és most kaptam a levelet, hogy helyhiány miatt elutasítottak. Mikor beiratkoztunk, úgy volt, hogy megyek vissza dolgozni, de közben terhes lettem, januárban érkezik a kistesó, ha minden jól megy.
Nagyon szeretném ha lányomat felvennék az oviba, mert imádja a gyerektársaságot és igényli is, itthon meg nem sokat fog velem meg egy újszülöttel előre lépni.
Félre ne értsetek eszbe sincs a nagyot lepasszolni, mert imádom, imádok vele itthon lenni, de ő már tényleg megérett egy közösségre!
érdekes, mert a lakóhely szerintibe kötlesek lennének felvenni... csakhát mindig azt mondják, h helyhiány van... így csak a kötelező 1 évre veszik fel 5-6 éves kor között.
gondolom 1 újszülöttel meg nehezen megoldható, h másik város, v falu ovijába vidd. fellebbezz esetleg. egyébként a fiamat sem fogják felvenni itt, ahol most lakunk, sőőőt a szomszéd csajszinak munkahelye is van, mégis várólistán vannak... érdekes dolog ez...
Másik város sem jöhet szóba Pest mellett lakunk egy kisvárosban itt mindenhol fullon vannak az ovik, bölcsik, még magánban is várólista van.
Ja igen a fellebezést kifelejtettem, ti fellebeznétek? És mit írjak bele?
én a gyerek lelki világára hivatkoznék. h szeretne menni, szereti a gyerekeket, igényli a közöséget, amit te nem tudsz neki egyedül biztosítani, 1 újszülöttet meg ugye nem cipelhetsze napirendi ponton játszóházba... én asszem erre hivatkoznék. de terhesen nem lesz könnyű menet sajna...
1.
Köszi Neked is.
És hogy miért vártam hogy felvegyék? Azért mert most kellett beiratni a jövő május 31-ig 3. életévüket betöltött gyerekeket! És mint írtam akkor még szóba sem volt a tesó. És már ne is haragudj, de ha holnap elvetélek (ne legyen így), akkor jövő május 21-től hova a fészkes fenébe teszem a gyereket, ugyanis ha nem megyek vissza dolgozni engem bizony elvisz a katonai ügyészség.
Kicsit nekem megoldatlannak látszik a kormány részéről a gyerekek elhelyezése.
És még annyit, hogy lehet, hogy hihetetlen, de a lányom játszik másik gyerekkel, tudom milyen mikor csak elvannak egymás mellett és úgy játszanak. Nagyon okos kiscsaj és nagyon feljett a korához képest!
A te lányod mint ahogy elöttem is írták csak akkor mehet oviba ha betöltötte a 3. életévét. A te lányod májusi. A szülinapja utáni napon kezdheti az ovit. Május 31 el pedig vége az 2010-2011 es "tanévnek". Vagyis a lányod be se tudna szokni.Az ovik (bölcsi is) nyáron csökkentett létszámmal működnek (összevont csoportok).Ilyenkor megkérnek mindenkit hogy aki meg tudja oldani a gyerek elhelyezését (pl: nagymama, vagy ha anyuka otthon van a kis tesóval) az ne vigye. Plusz a törvény szerint sem kötelesek felvenni ebben a tanévben a lányodat. Sajnos hiába írsz fellebbezést szerintem nem sok esélyed van. Talán jövőre. Viszont azt azért ne felejtsd el hogy még jövőre sem biztos hogy felveszik hisz otthon vagy a kicsivel. A törvény pedig csak azt írja elő hogy azokat kötelesek felvenni aki az adott tanítási év december 31. ig betölti az 5. életévét.
Azért egy kalappal.
Ja a bölcsiben kétszáz valahanyadikak voltunk a várólistán, most hogy beírattam oviba töröltek is minket!
Vicces nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!