Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elutasítottak az oviból. Mit...

Elutasítottak az oviból. Mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

A lányom jövő másjusban lesz 3 éves. Áprilisban kellett beíratni az oviba, és most kaptam a levelet, hogy helyhiány miatt elutasítottak. Mikor beiratkoztunk, úgy volt, hogy megyek vissza dolgozni, de közben terhes lettem, januárban érkezik a kistesó, ha minden jól megy.

Nagyon szeretném ha lányomat felvennék az oviba, mert imádja a gyerektársaságot és igényli is, itthon meg nem sokat fog velem meg egy újszülöttel előre lépni.

Félre ne értsetek eszbe sincs a nagyot lepasszolni, mert imádom, imádok vele itthon lenni, de ő már tényleg megérett egy közösségre!

2010. jún. 23. 13:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%

érdekes, mert a lakóhely szerintibe kötlesek lennének felvenni... csakhát mindig azt mondják, h helyhiány van... így csak a kötelező 1 évre veszik fel 5-6 éves kor között.

gondolom 1 újszülöttel meg nehezen megoldható, h másik város, v falu ovijába vidd. fellebbezz esetleg. egyébként a fiamat sem fogják felvenni itt, ahol most lakunk, sőőőt a szomszéd csajszinak munkahelye is van, mégis várólistán vannak... érdekes dolog ez...

2010. jún. 23. 13:32
 2/20 A kérdező kommentje:

Másik város sem jöhet szóba Pest mellett lakunk egy kisvárosban itt mindenhol fullon vannak az ovik, bölcsik, még magánban is várólista van.

Ja igen a fellebezést kifelejtettem, ti fellebeznétek? És mit írjak bele?

2010. jún. 23. 13:34
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

én a gyerek lelki világára hivatkoznék. h szeretne menni, szereti a gyerekeket, igényli a közöséget, amit te nem tudsz neki egyedül biztosítani, 1 újszülöttet meg ugye nem cipelhetsze napirendi ponton játszóházba... én asszem erre hivatkoznék. de terhesen nem lesz könnyű menet sajna...

1.

2010. jún. 23. 13:39
 4/20 anonim ***** válasza:
86%
Ne haragudj, de egyáltalán nem csoda, hogy elutasítottak.Mivel oviba csak a betöltött 3 éves gyerek mehet, így a tiéd csak májustól járhatna... Akkor meg már ott az év vége, olyankor nem szoktak új gyereket beszoktatni, hisz az 2 hónap... Elhiszem, hogy szerinted kellene neki a gyerektársaság, de egy 3 éves még nem igazán tud együtt játszani másik gyerekekkel, mivel szociálisan erre éretlen. A kistesó, mint írod, januárban fog megszületni, tehát mire oviba mehetne, a nagyobb, addigra már úgysem fog akkora gondot jelenteni, hogy két gyereket kell ellátnod. Attól se félj, hogy bármiben lemarad a kortársaitól, hisz egy 3 évesnek még az anya a legjobb társaság, ha mégis gyerekek közé vinnéd, hát, ott a játszótér... Én óvónő vagyok és nagyon jól tudom, hogy amit kiscsoportban tanulnak, otthon is megtanulja. Én épp emiatt nem vittem a gyerekeimet csak 4 évesen oviba... máig nem bántam meg, egyáltalán nem maradtak ki semmiből, sőt mindegyik kiegyensúlyozott, jól tanuló, tárassági ember... már mind a 3 kamasz... Nem is értem, miben kellene előre lépnie??? Az önkiszolgálást otthon is megtanulja, énekelni, mondókázni, rövid meséket mondani te is tudsz... igazán ezen kívül nincs más, amit elvárunk.... egy óvónő
2010. jún. 23. 13:42
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan úgy van, ahogy az előző ovónő írta. Mi is így jártunk, de a köv. év szeptemberétől már felvették. Nálunk is jött a kistesó, szóval így nem volt gond, hogy otthon maradt a nagylány. Egyébként ilyen esetben csak bölcsibe mehet, ha dolgozni akarsz.
2010. jún. 23. 13:50
 6/20 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is.

És hogy miért vártam hogy felvegyék? Azért mert most kellett beiratni a jövő május 31-ig 3. életévüket betöltött gyerekeket! És mint írtam akkor még szóba sem volt a tesó. És már ne is haragudj, de ha holnap elvetélek (ne legyen így), akkor jövő május 21-től hova a fészkes fenébe teszem a gyereket, ugyanis ha nem megyek vissza dolgozni engem bizony elvisz a katonai ügyészség.

Kicsit nekem megoldatlannak látszik a kormány részéről a gyerekek elhelyezése.

És még annyit, hogy lehet, hogy hihetetlen, de a lányom játszik másik gyerekkel, tudom milyen mikor csak elvannak egymás mellett és úgy játszanak. Nagyon okos kiscsaj és nagyon feljett a korához képest!

2010. jún. 23. 13:52
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A te lányod mint ahogy elöttem is írták csak akkor mehet oviba ha betöltötte a 3. életévét. A te lányod májusi. A szülinapja utáni napon kezdheti az ovit. Május 31 el pedig vége az 2010-2011 es "tanévnek". Vagyis a lányod be se tudna szokni.Az ovik (bölcsi is) nyáron csökkentett létszámmal működnek (összevont csoportok).Ilyenkor megkérnek mindenkit hogy aki meg tudja oldani a gyerek elhelyezését (pl: nagymama, vagy ha anyuka otthon van a kis tesóval) az ne vigye. Plusz a törvény szerint sem kötelesek felvenni ebben a tanévben a lányodat. Sajnos hiába írsz fellebbezést szerintem nem sok esélyed van. Talán jövőre. Viszont azt azért ne felejtsd el hogy még jövőre sem biztos hogy felveszik hisz otthon vagy a kicsivel. A törvény pedig csak azt írja elő hogy azokat kötelesek felvenni aki az adott tanítási év december 31. ig betölti az 5. életévét.

Azért egy kalappal.

2010. jún. 23. 13:52
 8/20 A kérdező kommentje:

Ja a bölcsiben kétszáz valahanyadikak voltunk a várólistán, most hogy beírattam oviba töröltek is minket!

Vicces nem?

2010. jún. 23. 13:53
 9/20 anonim ***** válasza:
Én sem vinném még. Vagyis én is vártam a másodiknál, 4 évesen ment oviba. Ő mondjuk elég féltékeny típus, amikor a harmadik gyerekem született, nagyon kellett figyelnem az ő kis lelkivilágára. Semmiről sem maradt le.
2010. jún. 23. 13:54
 10/20 anonim ***** válasza:
érdekesek dolgokat írtok... tényleg most kell beíratni ahhoz, h jövőre oviba mehessen. a fiamat is be kellett volna, hh rögtön 3 évesen akartam volna beadni. ő is jövő májusban lesz 3 éves. és törvényileg, hha betölti a 3 éves kort, akkor mehet oviba. tehát a fiam, 2011 máj. 17-én lesz 3 éves, akkor máj. 18-tól vihetném oviba. persze, hha felvennék, amit nem fognak. ezért én idén nem is irattam be, mivel 2011. szept-től szeretném majd csak oviba adni. de ha a kérdező már májusban oviba akarja járatni a lányát, az szíve joga és törvényileg működnie is kellene így. csakhát a gyakorlat... meg a helyhiány...
2010. jún. 23. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!