Lassan többet ér egy Down-kóros gyerek? Miért kell az égbe emelni valakit, csak mert beteg?
Nekem semmi bajom a valamilyen fogyatékosságban szenvedő emberekkel, de a mai nap után kicsit húzom az orrom.
Kisfiam 3. osztályos, és DÖK-hét van a sulijukban. Ennek keretében mi szülők is részt vehetünk néhány programon, közösen a gyerekekkel. Mivel itthon vagyok a kisebbik gyerekemmel, mentem én is. Úgy kezdődött a nap, hogy közösen vártuk a tanítót az osztályban. Majd megérkezett, és elkezdte mondani, hogy nem tetszik neki, néhány gyerek mennyire nem tanul (ez minket nem érint). Aztán mint jó példákat, felhozta a két down-kóros kisfiút, akik az osztályba járnak. Hogy milyen ügyesek, okosak, figyelnek órán, hogy valami sulis tesiversenyen a DÖK-ös héten mennyire remekeltek, stb. Mást meg sem említett, mikor a fiam megyei alapműveleti matematikaversenyen, a korcsoportjában 1. helyezett lett, számos városin hasonló eredményeket ért el, kitűnő tanuló, az osztályközösség összetartója, mégsem esett róla, sem más hasonló képességű gyerekekről egy szó sem, csak a két beteg kisfiúról, akik egyébként, véleményem szerint egyáltalán nem az osztályba valók. Sosincsenek azon a szinten, mint a többiek, súlyos magatartásbeli problémákkal küzdenek, órán mindig fegyelmezni kell őket. A szüleik azért íratták csak ide őket, hogy elvegyüljenek ebben az egészséges közösségben.
Beszéltem ma este a fiammal a tanító viselkedéséről, hogy csak most, vagy tényleg mindig csak ezt a két gyereket hájpolja? Elmondása szerint mindig ők vannak a középpontban.
Kérdem én, hogy ha az lenne a cél, hogy elvegyüljenek a többi gyerek között, akkor mi értelme van annak, hogy mindig csak ez a két kisfiú van a középpontban? Ez olyan mint szexelni a szüzességért, vagy harcolni a békéért.
Ennel csak az lesz a vége, hogy a valóban okos gyerekek elvesztik a tanulás iránti vágyukat, nem fogja őket érdekelni az egész, majd szépen lemorzsolódnak, mert velük meg nem foglalkozik senki.
Szerintetek beszéljek erről a tanítóval, vagy olyannak fognak nézni, mint akinek a beteg emberekkel van baja?
Amíg őt nem zavarja, addig hagyd a dolgot. Amint változást érzékelnék, én akkor tennék lépéseket.
A gyerekek toleránsabbak, mint a felnőttek, de ők sem hülyék.
E7!
Nem, nyilván nem semmi. Ő a nyertes. De továbbra is annak az eredménye a kiemelkedő, akinek sokkal több munkája fekszik benne. Márpedig annak, akinek valamiféle fogyatékossága van, evidens, higy már a normális szint elérése is sokkal nagyobb teljesítmény, mint egy átlag embernek ugyan a a színt.
Egyreszt ez legyen a legnagyobb problema. Lehetne 2 beteg helyett 2 durva, bunko szemet gyerek, akik megkeseritik a fiad napjait az allando csufolodasukkal. Nekem pl ilyenek voltak az osztalytarsaim, barmikor lecsereltem volna oket 2 downosra.
Masreszt nyilvan szemetseg a tanartol es a 2 beteget beirato szuloktol is h elveszik a teret a normalis, jo kepessegu gyerekektol. Egy kisiskolasnak igenis a vilagot jelenti egy tanar dicserete!
A tanar meg pedagoguskent igazan tudhatna ezt. A beteg gyerekeknek sem tesz jot ezzel, hiszen valoszinuleg le fog esni nekik h a betegseg miatt kiveteleznek veluk nem a kepessegeik miatt. Plussz az osszes osztalytars es szuleik utalni fogjak oket. Ilyen egy jo pedagogus? Nem, nem ilyen. Beszelnek vele talan, de nem fuznek nagy remenyeket a beszelgeteshez. A tanaroknak altalaban hatalmas arcuk van es nem veszik jo neven ha kritizaljak oket.
Kérdező, a pozitív diszkrimináció bizonyos helyzetekben helyénvaló.
Amíg ezt magyarázni kell ...
#50-es szóról szóra leírta, amit én gondolok. Mind az iskolai, mind a gyk-val kapcdolatom véleményemet. :)
Itt csak az kérdezzen, akinek elég edzettek az idegei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!