Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lassan többet ér egy Down-kóro...

Lassan többet ér egy Down-kóros gyerek? Miért kell az égbe emelni valakit, csak mert beteg?

Figyelt kérdés

Nekem semmi bajom a valamilyen fogyatékosságban szenvedő emberekkel, de a mai nap után kicsit húzom az orrom.

Kisfiam 3. osztályos, és DÖK-hét van a sulijukban. Ennek keretében mi szülők is részt vehetünk néhány programon, közösen a gyerekekkel. Mivel itthon vagyok a kisebbik gyerekemmel, mentem én is. Úgy kezdődött a nap, hogy közösen vártuk a tanítót az osztályban. Majd megérkezett, és elkezdte mondani, hogy nem tetszik neki, néhány gyerek mennyire nem tanul (ez minket nem érint). Aztán mint jó példákat, felhozta a két down-kóros kisfiút, akik az osztályba járnak. Hogy milyen ügyesek, okosak, figyelnek órán, hogy valami sulis tesiversenyen a DÖK-ös héten mennyire remekeltek, stb. Mást meg sem említett, mikor a fiam megyei alapműveleti matematikaversenyen, a korcsoportjában 1. helyezett lett, számos városin hasonló eredményeket ért el, kitűnő tanuló, az osztályközösség összetartója, mégsem esett róla, sem más hasonló képességű gyerekekről egy szó sem, csak a két beteg kisfiúról, akik egyébként, véleményem szerint egyáltalán nem az osztályba valók. Sosincsenek azon a szinten, mint a többiek, súlyos magatartásbeli problémákkal küzdenek, órán mindig fegyelmezni kell őket. A szüleik azért íratták csak ide őket, hogy elvegyüljenek ebben az egészséges közösségben.

Beszéltem ma este a fiammal a tanító viselkedéséről, hogy csak most, vagy tényleg mindig csak ezt a két gyereket hájpolja? Elmondása szerint mindig ők vannak a középpontban.

Kérdem én, hogy ha az lenne a cél, hogy elvegyüljenek a többi gyerek között, akkor mi értelme van annak, hogy mindig csak ez a két kisfiú van a középpontban? Ez olyan mint szexelni a szüzességért, vagy harcolni a békéért.

Ennel csak az lesz a vége, hogy a valóban okos gyerekek elvesztik a tanulás iránti vágyukat, nem fogja őket érdekelni az egész, majd szépen lemorzsolódnak, mert velük meg nem foglalkozik senki.

Szerintetek beszéljek erről a tanítóval, vagy olyannak fognak nézni, mint akinek a beteg emberekkel van baja?

2018. szept. 27. 19:25
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
81%
Az a baj, hogy pont emiatt fogják őket kiközösíteni az osztàlyból. Ezért sem jó, ahogy a tanàr kezeli a helyzetet. Illetve ez a tipikus "lám, még két fogyatékos is képes rá, ti miért nem" hozzáállás pont az ellenkezőjét fejezi ki.
2018. szept. 27. 19:58
 12/59 A kérdező kommentje:
Köszi 13-as, épp erről beszélek.
2018. szept. 27. 19:59
 13/59 anonim ***** válasza:
82%

Nem ertitek a kerdezot... nem is akarjatok.

Az a baja, hogy diszkriminativ a tanar. Mindegy hogy beteg vagy nem beteg gyereknek kedvez ebbol a ezempontbol.

Valoszinuleg azert a beteg gyerekeket ajnarozza mert talan sajnalja oket vagy ugy erzi hogy az egeszseges gyerekeknek ezt kell mutatni, de szerintem sincs igaza nem csak kerdezo szerint.

2018. szept. 27. 20:00
 14/59 anonim ***** válasza:
44%
3 válaszoló mert ellenkezni, mind jól le lett pontozva, te meg már kiborultál... Nem a fogyikkal van gond, de olvasd már el a címet...
2018. szept. 27. 20:03
 15/59 A kérdező kommentje:
Mert mi van a címmel? Nem ér valaki többet a másiknál mert beteg vagy éppen egészséges. Erre próbáltam kilyukadni.
2018. szept. 27. 20:06
 16/59 A kérdező kommentje:
Basszus, azt hiszem baj van az itt lévő emberek többségének a szövegértelmező képességével.
2018. szept. 27. 20:17
 17/59 anonim ***** válasza:
65%

Arra nem gondoltál hogy esetleg az ő képességeikkel azt a szintet hozni nagyobb teljesítmény mint a te fiadnak az ő képességével versenyeket nyerni?

A tanár jól csinálja, mindenkit a képességei alapján értékel.

Nálunk is így volt, Ha én négyest kaptam leszidott hogy gyenge lett. De ha egy osztálytársam hármast írt kiemelte, dicsérte, pozitívan erősítette, mert tőle ez hatalmas teljesítmény volt. Akkor rosszul esett de már értem. Hála neki, az az osztálytársam is eljutott a szakmáig. Ha olyan tanárt fog ki, aki az átlagot vagy az afelettit értékeli, mindenkit ahhoz viszonyít, még a 8 osztálya se lett volna meg ebben biztos vagyok.

2018. szept. 27. 20:20
 18/59 anonim ***** válasza:
38%
Biztos Down-kórosak vagyunk és nem érünk fel hozzád.
2018. szept. 27. 20:20
 19/59 anonim ***** válasza:
60%

Én értelek kérdező.

Ha egy osztályba járnak nincs különbség. De gondolom amíg a fiad megtanul egy verset az természetes, sőt kritizálhatják a hangsúly miatt, addig a downosnak örülnek és egekig dicsérik, ha legalább egy versszakot megtanul.

És ez a nem fair. Kb. mintha egy másodikos gyereket betennének érettségi vizsgára és neki elég lenne 5 pont a bizonyítványhoz.

Így pont nem azt fogják megtanulni, hogy toleránsnak és elfogadónak kell lenni.

Közös játék és programok tökéletesek lennének arra, hogy befogadják. De ha tetszik, ha nem az értelmi szintjük nem egyforma.

2018. szept. 27. 20:22
 20/59 A kérdező kommentje:

Szomorú, hogy így gondolkodsz. Ha kicsit is figyelnétek arra, amint kifejtettem mi a problémám, lehet már nrm itt veszekednék.

NEM az a bajom hogy betegek, NEM azt akarom, hogy kivételezzenek a fiammal. Az a baj, hogy a tanítónő szélsőségesen és elvakultan kezeli a gyerekeket, ami azért aggasztó, mert rámehet tehetséges gyerekek, köztük a fiam tanulmánya. Ezzel kapcsolatban kérdeztem, hogyan beszélhetnék a tanítóval úgy, hogy NE tűnjön úgy, mintha a két gyereket érintő betegséggel lemme a gond. Érthető? Mert választ még mindig nem kaptam

2018. szept. 27. 20:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!