Ki vigyázzon a beteg gyerekre? Ki, hogy oldja meg munka mellett. Nem igazán tolerálják a munkahelyen a hiányzást, főleg gyerek miatt. A baby sittert hogy tudnám rávenni, hogy rendelkezésre álljon? (Többi lent)
Változó időközönként beteg, szeptember óta 6 hétig járt bölcsibe egyfolytában, de a mostanában gyakrabban, kb. 2 hetente beteg. Eddig mindenféle munkaszüneti napok miatt is szerencsénk volt itthon tudtuk tartani, ha valami gond volt. Nagyszülők közül sajnos csak egy él és ő is dolgozik. A nagynéném van még a rokonok közül, de ő messze lakik, kb. 2 havonta jön látogatóba, jó, ha egy hétre. Nem is várnék tőle több segítséget, így is besegít, ha itt van.
Baby sitterrel próbálkoztunk, de lelépett az első két hétben,gondolom mert nem volt (elég) munka. Megbeszéltük egy héttel előtte, hogy mikor kellene elhozni a gyereket (többször) a bölcsiből, illetve volt egy nevelés nélküli munkanap de egy nappal előtte lemondta a gyerekvigyázást mindegyik esetben. Ezek után betegség esetén már nem is hívom.Van valami ötletetek a probléma orvoslására?
Mi felváltva. Én is tanár vagyok, ha eljövök, tudom, h a kollégáknak kell helyettem bemenni órára, nekik is van elég dolguk, így annyira nem szeretem, de nyilván, ha ők maradnak otthon, akkor én is megyek helyettük. Volt olyan, hogy h-k én, sze-cs apa, pénteken meg a nagyi (aki dolgozik) volt itthon a gyerekkel. Amikor lebetegszik, akkor összeül a családi kupaktanács, és megbeszéljük, ki mit tud vállalni. Sajnos másképp nem megy.
Velem rendesek a munkahelyen, tudják, hogy csak annyit maradok itthon, amennyit muszáj (nem tud más megoldani). Egyébként a táppénz nem elengedés kérdése.
Eddig szerencsènk volt, "csak" a kicsi volt beteg, a nagy még nem, így nem kellett olyan sokat megoldanunk eddig.
Nekem a barátnőm a "beugró", ha valami miatt nem érek haza, akkor le van adva a bölcsibe, hogy elhozhatja a gyerkőcöt. Eddig egyszer kellett, a szünet után lesz a második. Szitterünk nincs.
Bébiszittert kellett volna váltanod. Nem egy trógerre bízni a gyerekedet.
Az igaz, hogy a táppénz nem elengedés kérdése, de ha valaki sokat hiányzik, akkor az ő lesz az ELSŐ akit a következő létszámleépítésnél kirúgnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!