Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lassan többet ér egy Down-kóro...

Lassan többet ér egy Down-kóros gyerek? Miért kell az égbe emelni valakit, csak mert beteg?

Figyelt kérdés

Nekem semmi bajom a valamilyen fogyatékosságban szenvedő emberekkel, de a mai nap után kicsit húzom az orrom.

Kisfiam 3. osztályos, és DÖK-hét van a sulijukban. Ennek keretében mi szülők is részt vehetünk néhány programon, közösen a gyerekekkel. Mivel itthon vagyok a kisebbik gyerekemmel, mentem én is. Úgy kezdődött a nap, hogy közösen vártuk a tanítót az osztályban. Majd megérkezett, és elkezdte mondani, hogy nem tetszik neki, néhány gyerek mennyire nem tanul (ez minket nem érint). Aztán mint jó példákat, felhozta a két down-kóros kisfiút, akik az osztályba járnak. Hogy milyen ügyesek, okosak, figyelnek órán, hogy valami sulis tesiversenyen a DÖK-ös héten mennyire remekeltek, stb. Mást meg sem említett, mikor a fiam megyei alapműveleti matematikaversenyen, a korcsoportjában 1. helyezett lett, számos városin hasonló eredményeket ért el, kitűnő tanuló, az osztályközösség összetartója, mégsem esett róla, sem más hasonló képességű gyerekekről egy szó sem, csak a két beteg kisfiúról, akik egyébként, véleményem szerint egyáltalán nem az osztályba valók. Sosincsenek azon a szinten, mint a többiek, súlyos magatartásbeli problémákkal küzdenek, órán mindig fegyelmezni kell őket. A szüleik azért íratták csak ide őket, hogy elvegyüljenek ebben az egészséges közösségben.

Beszéltem ma este a fiammal a tanító viselkedéséről, hogy csak most, vagy tényleg mindig csak ezt a két gyereket hájpolja? Elmondása szerint mindig ők vannak a középpontban.

Kérdem én, hogy ha az lenne a cél, hogy elvegyüljenek a többi gyerek között, akkor mi értelme van annak, hogy mindig csak ez a két kisfiú van a középpontban? Ez olyan mint szexelni a szüzességért, vagy harcolni a békéért.

Ennel csak az lesz a vége, hogy a valóban okos gyerekek elvesztik a tanulás iránti vágyukat, nem fogja őket érdekelni az egész, majd szépen lemorzsolódnak, mert velük meg nem foglalkozik senki.

Szerintetek beszéljek erről a tanítóval, vagy olyannak fognak nézni, mint akinek a beteg emberekkel van baja?

2018. szept. 27. 19:25
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
60%
A hozzáállást szépen tükrözi a pontozás : csak az én válaszom lett 0 % . 33 válaszoĺóból csak nekem van sérúlt gyerekem, azonnal le is lett húzva 👍 Hát ilyen a hozzáállás a sérült gyerekekhez,kedves Kérdező.
2018. szept. 28. 00:53
 32/59 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező., egy sérült gyerek képességei messze nincsenek az ép gyerekekétől, gondolom a tanárnő arra célzott ezzel, hogy a képességeikhez képest nagyon jól teljesítenek és vannak, akik a jó képességeik ellenére lusták stb. Ezt nem kéne magatokra venni.Ettől nem vesz el semmit a gyerekedtől. Tényleg szörnyű, hogy felnőtt létedre ennyire egyszerű vagy, milyen példát mutatsz a gyerekednek?
2018. szept. 28. 06:08
 33/59 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen logikus, hogy őket emelik ki. Nem esik le miért? Nekik dupla annyi munka meg a minimjm szintre is eljutni, mint egy egészséges gyereknek. Gondolj már bele, van pl egy futóverseny, ahol indul 100 versenyző, köztük Usain Bolt és egy ismeretlen, akinek az egyik lábat amputáltak. Usain lesz az első, az amputált lábú pedig az utolsó, mégis az ő teljesítménye a nagyobb elismerést érdemlő.
2018. szept. 28. 06:21
 34/59 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ezen gyerekes dolog fennakadni. De tényleg. És igen, tök jó dolog hogy a beteg gyereket nem csak berakják a hátsó padba mint egy szobanövényt hanem foglalkoznak vele. Nekik sokkal nehezebb lehet!

Én nem beszélnék erről a tanárral. A gyereked gondolom kap dícséretet otthon és hidd el, az órán is, csak ott, épp abban a kontextusban a beteg gyerekek kitartását és akaraterejét emelték ki. Ne csinálj ebből intelligens felnőttként ügyet, pláne gyűjtögesd magad köré a szülőket hogy csapatosan "támadjatok" (ahogy valaki tanácsolta...) Infantilis dolog lenne.

A kérdésed "címe" amúgy gyerekes, túlzó, és hisztiszagú.

2018. szept. 28. 06:44
 35/59 anonim ***** válasza:
94%
Ez tipikus vesztes helyzet. Bármit mondasz a tanárnak, ebből csak rosszul jöhetsz ki.
2018. szept. 28. 07:39
 36/59 anonim ***** válasza:
11%
Amugy kizárt, higy egy osztályban két Down kóros tanuló is van.
2018. szept. 28. 07:46
 37/59 anonim ***** válasza:
64%

Usain Bolt teljesítménye ezek szerint semmiség? Ki tudja hány évet szenvedett és edzett ezért.

Egy amputált lábú ne versenyezzen vele. A vak is látja, hogy nincsennek egy szinten, tehát nem lehet egy lapon említeni őket. Az amputált lábúak versenyén legyen első.

Én sem megyek az operába énekelni, miközben még magamban is hamisan énekelek.

2018. szept. 28. 07:51
 38/59 A kérdező kommentje:

Én nem is pontozok senkit, mem szoktam. Gondolom egymást pontozzátok.

Kár volt kiírni a kérdést, mert amíg nem tapasztaljátok, látjátok a helyzetemet a saját szemetekkel, úgyis én fogok "túlozmi". Mindegy.

2018. szept. 28. 07:52
 39/59 anonim ***** válasza:
59%
Ne haragudj de ez olyan szitu hpgy nem kell "megtapasztalni" mert tök világos. Én nem mennék csapatostul (meg sehogy se) a tanítóhoz emiatt...piti dolog, kicsinyes. Én megdícsérem a fiamat és ha tiszta kitűnő akkor bizony a tanító is! Az 5-ös érdemjegy már önmagában dícséret hisz azért van osztályzás hogy visszajelezzenek a gyerekről a gyereknek és szülőnek. Hát hogy nem említik meg...na bumm. Ez legyen a legkevesebb bajunk.
2018. szept. 28. 08:00
 40/59 A kérdező kommentje:

Nem, tényleg nem látod át. Nem voltál ott. Hagyjuk.

Túl érzékeny téma egyesek számára, hogy mezei emberként boncolgassam. Majd megoldódik.

2018. szept. 28. 08:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!