Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ciki, hogy nem gyerek nélkül...

Ciki, hogy nem gyerek nélkül megyünk nyaralni?

Figyelt kérdés

A bölcsinkben mindenki, aki kérdezett a nyaralásról, megdöbbent azon, hogy visszük a gyereket. Ők gyerekek nélkül mennek külföldre, belföldre egyaránt, és azt mondják, kell a kikapcsolódas kettesben.

Most is láttam egy anyukánál #withoutkids hashtaget, és eszembe jutott megint a téma.

Ti velük vagy nélkülük nyaraltok?

2018. júl. 28. 14:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
79%
Én nagyon úgy állok ehhez a témához, hogy anyának és apának kell a randiidő, a párommal egy közös fél éves lányunk van, illetve velünk él az ő 8 éves lánya is, de nem mennénk a gyerekek nélkül nyaralni. 1-2 napra simán lelépünk (tudjuk, hogy nagyon jó helyen vannak a nagyszülőknél), wellnessezünk direkt felnőttbarát szállodákban gyakran, néha bulizni is eljárunk, de nem mennénk nélkülük külföldre nyaralni. Az már nekem is sok... Pedig a nevelt lányom nagy társasági kiscsaj, mindenféle tábor, cimboráknál udvarban sátrazás, gyerekbuli be van neki időzítve nyárra, de nyaralni jön, direkt úgy időzítettük például, hogy minden szülinapi zsúrra el tudjon menni.
2018. júl. 28. 20:53
 22/27 anonim ***** válasza:
73%
Ja, amúgy tegnap jöttünk haza Horvátországból (még megyünk máshova) és lehet, hogy a 6 hónapos lányom semmire nem fog belőle emlékezni, de boldogan "pancsolgatott" a tengerben, boldog volt sütkérezés közben, gyönyörű képet készültek róla (persze a családról is;))... Na, ezt az élményt nem adtam volna azért cserébe sem, ha gyereksírás és nyafi nélkül pihengethettem volna Dubai legjobb szállodájában :)
2018. júl. 28. 20:59
 23/27 anonim ***** válasza:
23%

Én a férjem miatt billegek, hogy mi legyen vele. Amúgy szuper apa, de a stresszt nagyon rosszul viseli, ha a gyerek elkezd hisztizni, ő is beáll mellé.

Külföldre két barátunkkal mennénk, ők fiatalabb korosztály. Egyrészt mi kötve lennénk az alvásidőkhöz (du 12.00-14.00) és este fél nyolctól reggelig - így pl az este kiülünk részből egy szülő kimarad.

Tavaly belföldön voltunk, a gyerek nem akart aludni, túlpörgött, a férjem meg rettentő rosszul reagálta le, ő is elkezdett hisztizni, kiabálni vele (meggyőzési céllal, de ezzel se gyereket, se felnőttet nem lehet megnyugtatni, tahát hülyeség volt részéről).

2018. júl. 29. 07:30
 24/27 anonim ***** válasza:
67%
Nem, a "ciki" az az, hogy szülők létére fészbúkos hestegek relációjában értelmezitek a saját életeteket, és a saját családotok életrendjével kapcsolatosan ez a kifejezés egyáltalán felmerül.
2018. júl. 29. 12:50
 25/27 anonim ***** válasza:
59%

23

Tehát ez a "szuper apa" kiabál a gyerekével (mindegy, mi miatt) és nem bírja elviselni, ha a gyerekkel nyűg van. Aha.

2018. júl. 29. 12:51
 26/27 anonim ***** válasza:

Nem ciki, és igazán nem is értem, miért bizonytalanít el idegenek véleménye.

Mi szoktunk menni gyerekkel és nélküle is. Kell a kettesben töltött idő valóban, de a hármas kimozdulás is kell.

Ha nélküle megyünk, általában hamarabb jövünk, és kevesebbszer is van ilyen.

2018. júl. 29. 21:06
 27/27 anonim válasza:
54%

Velük is, és nélkülük is szoktunk menni (lehet sz.ranyának gondolni, nem érdekel). A nagyobb fiunk 3 éves, a kicsi most lett négy hónapos. Mióta ketten vannak, egyszer "szabadultunk el" egy hosszúhétvégére, wellnessezni most júliusban. A gyerekek is élvezték a nagyszülőkkel töltött időt, és mi is feltöltődtünk kicsit, romantikáztunk. De augusztusban kétszer megyünk velük nyaralni és szeptemberben is egyszer, úgyhogy lesz velük bőven is nyaralás.

Nekünk jól esik néha-néha kiszakadni itthonról, 2-3 napot eltölteni kettesben. Persze folyton a gyerekekről beszéltünk, néztünk a képeket, videókat, amiket anyukám küldözgetett, de közben jó volt csak egymásra koncentrálni. :)

2018. júl. 30. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!