Ciki, hogy nem gyerek nélkül megyünk nyaralni?
A bölcsinkben mindenki, aki kérdezett a nyaralásról, megdöbbent azon, hogy visszük a gyereket. Ők gyerekek nélkül mennek külföldre, belföldre egyaránt, és azt mondják, kell a kikapcsolódas kettesben.
Most is láttam egy anyukánál #withoutkids hashtaget, és eszembe jutott megint a téma.
Ti velük vagy nélkülük nyaraltok?
Én a férjem miatt billegek, hogy mi legyen vele. Amúgy szuper apa, de a stresszt nagyon rosszul viseli, ha a gyerek elkezd hisztizni, ő is beáll mellé.
Külföldre két barátunkkal mennénk, ők fiatalabb korosztály. Egyrészt mi kötve lennénk az alvásidőkhöz (du 12.00-14.00) és este fél nyolctól reggelig - így pl az este kiülünk részből egy szülő kimarad.
Tavaly belföldön voltunk, a gyerek nem akart aludni, túlpörgött, a férjem meg rettentő rosszul reagálta le, ő is elkezdett hisztizni, kiabálni vele (meggyőzési céllal, de ezzel se gyereket, se felnőttet nem lehet megnyugtatni, tahát hülyeség volt részéről).
23
Tehát ez a "szuper apa" kiabál a gyerekével (mindegy, mi miatt) és nem bírja elviselni, ha a gyerekkel nyűg van. Aha.
Nem ciki, és igazán nem is értem, miért bizonytalanít el idegenek véleménye.
Mi szoktunk menni gyerekkel és nélküle is. Kell a kettesben töltött idő valóban, de a hármas kimozdulás is kell.
Ha nélküle megyünk, általában hamarabb jövünk, és kevesebbszer is van ilyen.
Velük is, és nélkülük is szoktunk menni (lehet sz.ranyának gondolni, nem érdekel). A nagyobb fiunk 3 éves, a kicsi most lett négy hónapos. Mióta ketten vannak, egyszer "szabadultunk el" egy hosszúhétvégére, wellnessezni most júliusban. A gyerekek is élvezték a nagyszülőkkel töltött időt, és mi is feltöltődtünk kicsit, romantikáztunk. De augusztusban kétszer megyünk velük nyaralni és szeptemberben is egyszer, úgyhogy lesz velük bőven is nyaralás.
Nekünk jól esik néha-néha kiszakadni itthonról, 2-3 napot eltölteni kettesben. Persze folyton a gyerekekről beszéltünk, néztünk a képeket, videókat, amiket anyukám küldözgetett, de közben jó volt csak egymásra koncentrálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!