Ciki, hogy nem gyerek nélkül megyünk nyaralni?
A bölcsinkben mindenki, aki kérdezett a nyaralásról, megdöbbent azon, hogy visszük a gyereket. Ők gyerekek nélkül mennek külföldre, belföldre egyaránt, és azt mondják, kell a kikapcsolódas kettesben.
Most is láttam egy anyukánál #withoutkids hashtaget, és eszembe jutott megint a téma.
Ti velük vagy nélkülük nyaraltok?
A tendes, csaladi nyaralasra mindig csaladostol megyunk, azaz gyerekekkel egyutt. Pici koruktol vittuk oket es kulfoldre megyunk ilyenkor.
Ha az idobe belefer es meg lehet oldani, akkor elmegyunk ezen kivul a ferjemmel kettesben is, de azt nyaralasnak nem neveznem, mert 2-3 napra megyunk es nem tul messzire (ha kulfoldre, akkor is rovidebb repulout). Egyszer voltunk 4 napra kertesben.
De van, hogy nem fer bele, mert ilyenre csak nyaron van lehetoseg, evkozben nincs. Iden pl nem megyunk gyerekek nelkul sehova es tavaly sem voltunk.
Szerintem nem “ciki”, ha valaki sohasem megy igy, de nem is hallotgam olyat, hogy ezen valaha fennakadt volna barki is.
Igaz, nekem konkretan fogalmam sincs, hogy a gyerekeim osztalytarsainak a szulei hova es hogyan mennek nyaralni, en sem mondtam egyiknek se soha es se facebook-on, se mashol nem kovetek egyet sem.
3 eves koraig vele mentunk nyaralni.
Nelkule max egy delutanra megyunk el neha kettesben amikor anyukámnál volt a fiam, most 6éves a fiam 3 a lányom, voltunk veluk nyaralni 3 napra belfoldon, 4 napra kettesben belföldön
Mi is moziba kettesben megyünk, de majd ha nagyobb lesz, jó volna vele. Nyaralni mindig vittük, visszük, valahogy ez nekünk természetes, tök érdekes, hogy mások hogy látják!
Egyébként nem mindenki döbbent le, hanem csak akik kérdezték.:) Valahogy mostanság ez a divat vagy nem tudom.
/10: Gratula! Akkor tényleg ezentúl mar négyes nyaralás lesz!:)
Úgy tudom elképzelni a helyzetet, hogy hazafelé menet a bölcsiben szólsz, hogy jövő héten nem viszed, mert nyaralni mentek. Ha ezt hallva szól be más szülő, hogy minek viszed a gyereket, akkor szerintem le lehet röviden zárni annyival, hogy ti így is remekül érzitek magatokat.
Nekem alap, hogy ha élményeket szerzek, megosztom gyerekemmel is, és minél több ismeretet, benyomást szerez, annál jobb. Kettesben lehet máskor is, az évi 1 nyaralásról nem hiányozhat.
NIncs kire hagynunk sajnos, jönnek velünk. De ha lenne, akkor is inkább mennénk nagycsaládostól, papával mamával, esetleg unokatesókkal.
Ha dolgoznék (gyeden vagyok kicsivel), akkor a szabadidőmet szeretném a gyerekekkel, családdal tölteni, kettesben max mozi-vacsi ilyesmi. Olyan gyorsan felnőnek, most kell megalapozni a későbbi jó kapcsolatot, addig kell minőségi időt tölteni velük, amíg igénylik.
Nem ciki. Mindenkinek másak az igényei!
7 éves lányunk van, minden nyaralásra visszük, élje meg velünk a helyek szépségét. Havi 1x megyünk kettesben vacsi esetleg mozi, és ennyi az igényünk. Nélküle. :) nem vagyunk egyformák. Mi is mindig mentünk mindenhová a szüleinkkel, a megszebb és legmaradandóbb élmények mindig az együtt töltött nyaralások voltak, így nekünk ez a természetes. Én azt is teljesen megértem, aki a gyerkőc nélkül megy el, de mi ezt nem tudjuk elképzelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!