2,5 éves kislánnyal, aki eleven ugyan, de egyébként jó gyerek lehet úgy nyaralni szerinted, hogy az anyának is pihentető és kikapcsoló legyen?
2,5 évesesel nem mertk többre menni, mire vártok??
ha ygreked van, már soha nem lesz nyaralás oylan mint előtte , nem pihensz, de sokkal szórakoztatóbb tud lenni.
Nem kell rástresszelni, meg mi lesz..elmentek és kész.
nekem a z év fénypontaj(i), he lemegyünk nytalni, 7 hosszú 7 végére, vagy elutazunk valahova.
Már az jó, hogy az ember nem otthon van.
A kicsi 2,5 éves lesz, angy 11,5.
Mi mind akettővel már féléves korukban mentünk először nyaralni.
:-) Felhőtlen lehet, ha úgy állsz hozzá, hogy nem idegesíted magad,
- ha az étteremben a kajánál fontosabb a pincér bácsi kergetése (már ha vevő rá a bácsi) vagy
- ha három napig alig hajlandó enni, vagy
- ha már harmadjára kell oda-vissza menni a komppal, de ő még mindig nem akarja megunni,
- ha a vízben való pancsizás helyett érdekesebb a parton lévő összes kisautó felfedezése, elkunyizása
- ha halála gyötri a házinéni cicáját,
- ha már lila a szája, de nem lehet a patakból kirángatni.
Pihentető viszont csak akkor, ha vagy nem viszitek a lánykát vagy apával megegyeztek, hogy most ő tűnik el egy órára a leányzóval, s addig te sütteted a napon magad, majd cseréltek.
Egyébként hidd el, nagy élmény lesz. S végül nem fog számítani, hogy ti felnőttek fáradtabbak vagytok, mint mikor elindultatok.
A jótanács csak annyi, hogy olyan helyre (szállás, étkezés) menjetek, ami tényleg bababarát. Ezt pedig én nem abban mérem, hogy van e kiságy, babafürdőkád stb., hanem a kiszolgáló személyzet, házinéni türelmében, illetve a többi szállóvendég családos mivoltában.
Jó nyaralást Nektek!
Ez tényleg jó. Csak nem tapasztalatból írtad, kedves utolsó? :o)
Mi 20 hónaposunkkal voltunk nyaralni több napot, semmi gond nem volt. Bár a párom ki volt akadva, hogy semennyire nem pihente ki magát, de felvilágosítottam, hogy ha a gyerkőccel megyünk nyaralni, ne is álmodjon arról, hogy ő kipihent lesz :o) Voltunk kettesben is már, na akkor tényleg pihentünk...
De ha a legfontosabb személyek a gyermek életében (azaz te és az apa) ott vannak vele, akkor szerintem mindegy hogy hol vagytok, otthon, mamáknál, nyaralni, a világ másik végén, akkor is rendben lesz nála minden. Ha van napirendetek, próbáljátok tartani a nyaraláson is, ellenben nem kell mindenhez ragaszkodni: pl. nem nagy baj, ha nem alszik napközben, vagy később alszik, mint szokott, ha nem ebédel "egészséges" kaját stb.
És valóban, a pároddal beszéljétek meg, hogy pl. délelőtt ő viszi el egy órára a gyerkőcöt, délután meg te. Bár egy óra nem tudom, mire elég... :o)
Szóval felhőtlen lehet a nyaralás, pihentető csak annyira, amennyire otthon pihentek. Hamar el fog menni az a két éjszaka, szerintem is menjetek több napra :o)
Igen, tapasztalatból írtam.:-) Tavaly az akkor másfél éves kisfiunkkal a Balatonnál nyaraltunk. Akkor ment a parton való rohangálás. Végül egy háromgyerekes család "szánt" meg minket, s ültették be a fiunkat a felfújható csónakba az ő legkisebbjükkel, ami a parton állt, teli vízzel. Végül mind a négy gyerek abban a falatnyi csónakban pacsált. Az a félóra volt nyugi az 5 napból. Örök hálám nekik. :-)
Idén Visegrádon voltunk. Innen a kompozásos történet.
Tegnap 14:07-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!