Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Karrier vs otthonlét? Ti nem...

Karrier vs otthonlét? Ti nem éreztetek bűntudatot?

Figyelt kérdés

Most 26 hónapos a kisfiam, és adódott egy olyan munkalehetőség ami nagyon ritka, nem csak dolgozni ,de tanulni is tudnék, fejlődni a karrierembe, jó a munkaidő ,szóval elég álommeló .

Röviden, én pár hónapja még az oviba adástól is rosszul voltam, de hát muszáj beadni kötelező, így már nézegettem az óvodákat,de csak jövő szeptemberbe kezdte volna.

Erre meg most jött ez a lehetőség, és hezitálás nélkül jelentkeztem rá , most meg akkora bűntudatom van hogy csak na.. már nem egyszer sírtam el magam.

Hiszen ez a korszak soha az életbe nem jön vissza, odaadom idegeneknek a gyerekem csupa önzésből, ő annyira visszahúzódó,félős kisgyerek, nem olyan hogy bárkivel el van, és tudom mennyire fog sírni utánam, nagyon félek hogy eltávolodunk egymástól. Vagy meg fog haragudni rám.. Soha nem volt még idegennel, most meg bedobom a mélyvízbe.

De ha meg visszautasítom akkor is szar érzés van bennem hogy már kicsit monoton hogy minden napom azzal tellik hogy melyik játszótérre menjünk délelött meg ha hazér délután apja mit csináljunk , szeretnék valami új ingert, közbe meg mardos a bűntudat .

Nektek is ilyen nehéz volt ez?

Tudom oviba is ezt átélnénk, csak az kötelező, nem én választom hogy "eldobom" magamtól.

Ti hogy éltétek ezt meg? És a gyereketek 2 éves kor körül?

Egyáltalán ilyenkor csak magánbölcsi jön szóba, mármint hogy lekéstük a beiratkozásokat?

2018. júl. 5. 14:26
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
az állami/magán normál bölcsibe inkább minden nap viszik gyerekeket,többibe lehet ugy ahogy te szeretnéd .
2018. júl. 8. 07:02
 32/37 anonim ***** válasza:
0%
Bölcsis gondozók mondták hogy az állami bölcsi az csak egy gyermekmegőrzés semmi több. Nekem visszahúzódóak a gyerekeim, fiúk. Különösen az első az volt. Próbàltam heti 1 napra v. heti 2 délelőttre beadni magán családi napközibe de nem bírta. Kivettem.Kb. 2 év 8 hónaposan kezdett nyitni..a többi gyerekemnèl is ez volt a helyzet. És kb. 3 hónap beszoktatás volt mire nem sírtak reggelente..szóval gyerekfüggő a dolog.
2018. júl. 9. 22:14
 33/37 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 26 hónapos, mintha csak róla írtál volna, nagyon jó természetű, annyiban más, hogy nagyon szociális, könnyen barátkozó, vidám típus.

Én is mostanra elfáradtam az általad említett “háromszögben”, nem

Fizikailag, csak túl monoton volt.

Most próbáljuk a családi napkozit, eléggé izgultam, de mikor először kimentem 2 órára majd visszajöttem, ahogy meglátott, sarkon fordult és vissza szaladt a játszószobaba.

Úgyhogy megkönnyebbültem, mert ha azt látom, hogy szenved, nem hagyom ott. De neki már nagyon hiányzik a gyerektarsasag. Ez az egyik indok, a másik hogy felállásban dolgozni kezdtem, de mellette nem

Lehetne. Ő hetente egyszer a nagyszülőknel alszik, de ez korábban is így volt.

Rugalmasan lehet menni/jönni, ez megnyugtató, és 3-4-en vannak max.15 gyerekre, míg az allamiban (ott is jártunk) egy fo vigyázott rájuk.

A gyereknek az is fontos, hogy az anyja hogy érzi magát a bőrében.

Ami meg közös bennünk, hogy én is azt terveztem, hogy meg oviba sem fog menni. Hat, másképp alakult.

2018. júl. 10. 00:38
 34/37 anonim ***** válasza:
Extraanyas fiam imadja a bolcsit kezdetektol, kiveve, amikor van valami nyugje (lappango betegseg, fogzas), szoval nem tudhatod, hogy hogyan fog reagalni, az is lehet, hogy szeretni fogja. Mondjuk en mar elotte el kezdtem felkesziteni, sokat meseltem rola, nagyon pozitivan alltam hozza, reggelente daloltuk, hogy ,,megyunk a bolcsibe, megyunk a bolcsibe", es a beszoktatas is teljesen az o tempojaban ment (a naluk megszokottnal gyorsabban). Iszsz, egyuttalvos, hordozott, valaszkeszen nevelt gyerekrol van szo, aki nagyon bujos, sok testkontaktus kell neki, masnak odaadja inkabb a jatekat, csendesebb, megfigyelo tipus. Szoval en biztatnalak. Biztosan lesznek hullamvolgyek is, de nalunk osszessegeben nagyon sokat segitett a bolcsi. 22 honapos koraban kezdte.
2018. júl. 10. 12:38
 35/37 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki visszautasítom az állást, aludtam rá párat, nem tudom ő mennyire lenne felkészülve, és hogy viselné, de én még nem állok készen hogy odaadjam idegeneknek.

1 év után is lesz munka, addig meg tanulok nyelvet, legalább az is új inger és nem kell hozzá bölcsibe adnom.

2018. júl. 10. 14:04
 36/37 A kérdező kommentje:

De köszönöm a válaszokat amúgy, sokat segítettetek !

Mindenkinek adtam zöldet!

2018. júl. 10. 14:04
 37/37 anonim ***** válasza:
🙂
2018. júl. 10. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!