Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért viselkednek így az...

Miért viselkednek így az apjukkal?

Figyelt kérdés
Férjem kamionos 1-2 hetet van kinn utána 3-4 napot itthon. Ikerkislányaink vannak 5 évesek. Ma teljesen meglepődtem, hogy nem akartak az apjukkal lenni. Egyikük azt mondta, hogy nem bízik benne. Eddig fel sem tünt. Pedig mikor itthon van mindig viszi őket mindenhova játszótérre, fürdeni mindent megkapnak tőle és nagyon rendes velük. Most el akarta vinni őket sétálni és megmondták, hogy nem mennek vele. Elég ijesztő volt. Férjem érzékeny látszik, hogy nagyon rosszul esik neki. Próbáltam beszélni, kérdezni őket, de csak csacsiságokat válaszoltak. Mit lehet tenni
2018. júl. 3. 17:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%
Nem lehet hogy laza velük, kb mindent megenged es ilyesmik? A gyerekek az ilyenekkel valoban nem érzik magukat biztonságban
2018. júl. 3. 20:27
 12/24 A kérdező kommentje:
Én is azt gondolom, hogy nincs meg az összhang.. Mikor beszél velük úgy beszél hozzájuk mint csecsemőkhöz. Mondtam neki h jó h nem gügyögsz nekik. Lehet ez lenne a gond?
2018. júl. 3. 20:34
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem valami tréfa is lehetett a probléma. Az én apámmal az öcsémmel folyton ajtó mögül ijesztgetett(nem örültem neki), hát a bizalom bizony odalett. De az is "remek" volt, mikor belökdöstek a mély vízbe, hogy ott is tudok úszni, ha a kicsiben is megy.

Vagy valami ígéretet szeghetett meg..vagy odahúzta a kezüket kacsaetetésnél mikor nem akarták, mert féltek.

Akármi lehet, komoly is és kevésbé komoly is. Most kezdődik az a kor, mikor minden apróságon berágnak és akkor megy a harag meg a hagyjbékén. Tinikorra erősödni fog. Ha kis gond van, pár napon belül elmúlik, ha komoly, egy hónapig is tart, onnan fogod tudni.

2018. júl. 3. 21:09
 14/24 anonim ***** válasza:
26%
Nálunk olyankor látom ha nem bir valakit a gyerekem, amikor pl vendégségben egy gyerektelen fél neki áll ugy kezdeményezni a gyerek felé, ami nem a gyerek "nyelve". Pl a gyerekek játszanak, ilyenkor illdomosabb lenne pl a játékba kapcsolodni, pl ez mit tud, hol kell bekapcsolni, de a nem hozzáertők pedig azzal jönnek pl milyen volt az oviban. Ez kb olyasmi amikor pl filmet nézel más meg mondjuk a mosnivalon kattog, hirtelen a kérdést sem érted :) ilyenekkel nem fog pl fogocskát sem kezdeményezni a gyerekem. Nincs a helyzet feloldva
2018. júl. 3. 21:09
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ismerőseim körében aki kamionos volt idővel a gyerek születése után rájött ez N pálya és átálltak buszvezetőnek meg ilyesmi. Hosszú távon ez a szakma nem tesz jót egy családnak.
2018. júl. 4. 01:36
 16/24 anonim ***** válasza:
65%

Miért kéne bízniuk egy idegenben?

Attól, hogy az ő spermájából fogantak, gyakorlatilag kéthetente pár napot látják a gyerekek, ergo nekik ő ugyanolyan "rokon", mint a heti pár órára átjáró Marika néni.

És lepontozhatsz de érthető, hogy nincs bizalmuk egy olyan emberben, aki nincs velük szinte sosem.

2018. júl. 4. 13:30
 17/24 anonim ***** válasza:
71%
Én apa helyében és a helyedben is elgondolkodnék, hogy a kamionozást folytassa-e? Nem családos apának való.
2018. júl. 4. 14:57
 18/24 anonim ***** válasza:
77%

ma 13:30-as: ha EDDIG - ÖT ÉVIG - a gyerekeknek nem volt idegen az apa, és nem volt vele bajuk, akkor MOST SEM ez a gond!

Kérdezö: milyen "csacsiságokat" mondanak a gyerekek? Ebböl ugyanis ki lehet találni, mi is az igazi ok.

Vagy tényleg valaki bekever, és mondott a gyerekeknek valamit, vagy valamit félreértetek a gyerekek, vagy valami történt, amit rosszul intepretáltak!

Szóval írd le, hogy konkrétan miket mondtak!

2018. júl. 4. 16:14
 19/24 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem van egy ötletem. Nincs gyerekem, de én nem lepődnék meg rajta, hogy a gyerek a "nem bízik benne" kifejezést használná bármelyik szülőre abban a családban, ahol ha elmondják az anyjuknak, mi a problémájuk, az azonnal "csacsiság"nak minősíti amit a gyerek mond.
2018. júl. 6. 13:16
 20/24 A kérdező kommentje:
Azért bírom hogy a legegyszerűbb kérdésre is lehet sértőt válaszolni. Elkezdenek másról beszélni. Nem válaszolnak a kérdésre ezt értettem a csacsiság alatt. Miért nem mész apával sétálni? Nézd anya ott a cica sütünk palacsontát stb. Én meg annak nem lennék a gyereke aki egy kérdésre rögtön sértőn váladzol.
2018. júl. 7. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!