Miért viselkednek így az apjukkal?
Nem lehet hogy laza velük, kb mindent megenged es ilyesmik? A gyerekek az ilyenekkel valoban nem érzik magukat biztonságban
2018. júl. 3. 20:27
12/24 A kérdező kommentje:
Én is azt gondolom, hogy nincs meg az összhang.. Mikor beszél velük úgy beszél hozzájuk mint csecsemőkhöz. Mondtam neki h jó h nem gügyögsz nekik. Lehet ez lenne a gond?
Szerintem valami tréfa is lehetett a probléma. Az én apámmal az öcsémmel folyton ajtó mögül ijesztgetett(nem örültem neki), hát a bizalom bizony odalett. De az is "remek" volt, mikor belökdöstek a mély vízbe, hogy ott is tudok úszni, ha a kicsiben is megy.
Vagy valami ígéretet szeghetett meg..vagy odahúzta a kezüket kacsaetetésnél mikor nem akarták, mert féltek.
Akármi lehet, komoly is és kevésbé komoly is. Most kezdődik az a kor, mikor minden apróságon berágnak és akkor megy a harag meg a hagyjbékén. Tinikorra erősödni fog. Ha kis gond van, pár napon belül elmúlik, ha komoly, egy hónapig is tart, onnan fogod tudni.
2018. júl. 3. 21:09
Nálunk olyankor látom ha nem bir valakit a gyerekem, amikor pl vendégségben egy gyerektelen fél neki áll ugy kezdeményezni a gyerek felé, ami nem a gyerek "nyelve". Pl a gyerekek játszanak, ilyenkor illdomosabb lenne pl a játékba kapcsolodni, pl ez mit tud, hol kell bekapcsolni, de a nem hozzáertők pedig azzal jönnek pl milyen volt az oviban. Ez kb olyasmi amikor pl filmet nézel más meg mondjuk a mosnivalon kattog, hirtelen a kérdést sem érted :) ilyenekkel nem fog pl fogocskát sem kezdeményezni a gyerekem. Nincs a helyzet feloldva
2018. júl. 3. 21:09
Ismerőseim körében aki kamionos volt idővel a gyerek születése után rájött ez N pálya és átálltak buszvezetőnek meg ilyesmi. Hosszú távon ez a szakma nem tesz jót egy családnak.
2018. júl. 4. 01:36
Miért kéne bízniuk egy idegenben?
Attól, hogy az ő spermájából fogantak, gyakorlatilag kéthetente pár napot látják a gyerekek, ergo nekik ő ugyanolyan "rokon", mint a heti pár órára átjáró Marika néni.
És lepontozhatsz de érthető, hogy nincs bizalmuk egy olyan emberben, aki nincs velük szinte sosem.
2018. júl. 4. 13:30
Én apa helyében és a helyedben is elgondolkodnék, hogy a kamionozást folytassa-e? Nem családos apának való.
2018. júl. 4. 14:57
ma 13:30-as: ha EDDIG - ÖT ÉVIG - a gyerekeknek nem volt idegen az apa, és nem volt vele bajuk, akkor MOST SEM ez a gond!
Kérdezö: milyen "csacsiságokat" mondanak a gyerekek? Ebböl ugyanis ki lehet találni, mi is az igazi ok.
Vagy tényleg valaki bekever, és mondott a gyerekeknek valamit, vagy valamit félreértetek a gyerekek, vagy valami történt, amit rosszul intepretáltak!
Szóval írd le, hogy konkrétan miket mondtak!
2018. júl. 4. 16:14
Amúgy nekem van egy ötletem. Nincs gyerekem, de én nem lepődnék meg rajta, hogy a gyerek a "nem bízik benne" kifejezést használná bármelyik szülőre abban a családban, ahol ha elmondják az anyjuknak, mi a problémájuk, az azonnal "csacsiság"nak minősíti amit a gyerek mond.
2018. júl. 6. 13:16
20/24 A kérdező kommentje:
Azért bírom hogy a legegyszerűbb kérdésre is lehet sértőt válaszolni. Elkezdenek másról beszélni. Nem válaszolnak a kérdésre ezt értettem a csacsiság alatt. Miért nem mész apával sétálni? Nézd anya ott a cica sütünk palacsontát stb. Én meg annak nem lennék a gyereke aki egy kérdésre rögtön sértőn váladzol.
Kapcsolódó kérdések: