Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A mostani kisgyerekes anyukák...

A mostani kisgyerekes anyukák miért viselkednek így?

Figyelt kérdés
Szóval az a kérdés foglalkoztat, hogy vannak anyukák akik a gyerekük születése után totál átmennek ilyen "anyazombiba". Ez egyébként úgy jött hogy babát várok és az egyik ismerősöm elkezdett mindenféle csoportokba berakosgatni facebook-on. És ottani anyukák kb 80% kb ilyen beburkolózott nő lett. Itt értem azt, hogy a férjeiket kibeszélik tök idegen emberek előtt... vagy hogy kiemelik, hogy nekik mennyire fontos volt a gyermekvállalás közben pedig panaszkodnak, hogy mindent ők csinálnak (mellesleg nem is engedik kibontakozni az apukákat mert ugyebár az apuka lassabban csinálja az anyuka megunja és inkább ő fejezi be meg elzavarja az apukát hogy még véletlenül se jöjjön bele pl. pelenkázás, öltöztetés)... Vagy egyáltalán miért vállalnak magukra dolgokat ha utána csak panaszkodni tudnak... Meg a másik, hogy voltak nekik barátaik még a gyerek előtt de miután megszületett a gyerekük totál elszigetelődtek tőlük pedig egy normális felnőtt barátságot/ kapcsolatot lehet tartani..(inkább idegeneknek panaszkodnak az interneten) A másik ami kiverte nálam a biztosítékot amikor az anyukák annyira anyatigrisek hogy már wc-ni is magukkal viszik a gyereket. Beszélgettem normális felfogású anyukákkal akik azt mondták hogy ők azért megtudják oldani ezt a dolgot és nem cipelik mindenhova a gyereküket főleg nem ha a nagy dolgukat végzik ami amúgy se valami egészséges dolog. ( ha a telefont sem ajánlják hogy magukkal vigyék az emberek a wc-re akkor egy kisember miért lenne kivétel?) Mondjuk ezeknek a csoportoknak annyi értelmét láttam, hogy tök jó kilépni belőlük :) Mielőtt még bárki betámadna, hogy majd én is megtudom azért azt hozzá tenném, hogy pl az én anyukám úgy nevelt fel 2 gyereket hogy senki nem segített neki még is voltak barátai, nem cipelt minket a wc-re, és nem beszélte ki apámat aki külföldön dolgozott, és ő a példaképem ÉS a férjem aki mindenben támogat és sose hagynám ki az apás feladatokból. Szóval a végére az a kérdés hogy mért alakultak át így a nők? (tisztelet a kivételnek)

#Zombianyák
2017. febr. 12. 10:53
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
57%

Az elejevel meg egyet ertettem, de a mondandod vegere vilagissa valt, hogy nincs gyereked, es fingod nincs az egeszrol.

A gyereket nem joszantunkbol visszuk magunkkal a wc- be, tudod? Voltal te mar egy - masfel evessel egyedul ? Mert ok jonnek am utanad. Es inkabb jojjon a furdobe mint addig magara rantsa a fazekat!

Foglalkozz a saját dolgoddal.

2017. febr. 12. 11:15
 2/30 anonim ***** válasza:
39%

Elsö miért kéne hogy végignézze, mig kakákolok, pl.? Berakom a járokába, azt a max. öt percet kibirja. Én nem vittem a.gyereket a klotyora, mert én sem tudok toljni, ha néznek, meg nyaggatnak, és ö se ücsörögjön már a büdösben...

Kérdez, mert a legtöbb anyuka képtelen leválni a gyerekéröl. Anya soha nem vitt magával betétet cseeélni, meg hasonlok, mégis szerettem, semmilyen lelki törést nemlegyen okozott az a pár perc külön.

2017. febr. 12. 11:28
 3/30 anonim ***** válasza:
53%
Majd akkor oszd az észt,ha már nevelsz egy gyereket.Messziről érződik,hogy még nincs gyereked.Akiket te anyatigrisnek hívsz,rendelkeznek már némi tapasztalattal.
2017. febr. 12. 11:30
 4/30 anonim ***** válasza:
76%

:) kérdező, majd megváltozik az arany férjed az elő olyan estétől, amikor csak 3 órát alszik :)

egyébként ez nem mostanában van. vannak rossz házasságok, szülőnek alkalmasok és kevésbé alkalmasok, mártìr anyák, fitt anyák így volt ez régen és most is. Nem egyforma a teherbírásunk. Majd elöntenek a hormonok szülés után, és csak lesel hogy hova tűnt az az életvidám, nyugodt természetet :)

2017. febr. 12. 11:32
 5/30 A kérdező kommentje:
Innen is látszódik, hogy ember és ember között mekkora különbség van. Totál nem támadóan kérdeztem erre már ketten elkezdtek kioktatni. Attól hogy nincs még gyerekem de már vigyáztam gyerekekre. A második kommentelővel meg egyetértek :)
2017. febr. 12. 11:34
 6/30 anonim ***** válasza:
72%

Ahany ember annyi szokas.

Egy dolog biztos: gyakorin kibeszelni egymast szinten iszonyu buta dolog, legalabb akkora mint az anya-tanyak amiket kifogasolsz. Provokativ kerdes es nincs ertelme. Lesz aki egyetert veled es majd mocskolja az altalad felvazolt edesanyakat, lesz aki meg elkuld teged a verbe hogy magaddal foglalkozz.

Van ertelme?

En azt mondanam, minden ember mas, de az biztos: ha nem jonne minden nap valaki "masok olyan hulyek de en normalis vagyok..miert hulyek mas anyukak?" tipusu kerdesekkel, egy sokkal normalisabb vilagban elnenk. Ez uzenet azoknak a valaszoloknek is akik belemennek a jatekba es komolyan valaszolgatnak egy ilyen kibeszelesre..

2017. febr. 12. 11:46
 7/30 anonim ***** válasza:
38%

4-es, hogy te milyen kis keserű, epés görcs vagy:D

Miért vagy benne biztos, hogy a lelkes apuka úgyis megváltozik? Mert nálatok így volt? Nálunk pl. nem. Másfél éves múlt a kicsink, apuka ugyanúgy kel hozzá, pelenkázza, eteti, orvoshoz viszi. Tudja, miből, mikor, mennyit szed a gyerek. Orrot kiszív porszívóval, szóval mindent, amit én is megcsinálok, ő is megcsinálja bármikor, ha kell.

2017. febr. 12. 11:59
 8/30 anonim ***** válasza:
56%

Masodik: elso vagyok.

A jarokabol kimaszik , 20 honapos.

Egyeb otlet ?

Egyteru a hazunk, a konyha egyutt van a nappalival.

Vagy menjek ejjel amikor alszik ?

Esetleg menjek wc- re kethetente mikor jon az exem es torodik 20 percet a gyerekevel?

2017. febr. 12. 12:00
 9/30 anonim ***** válasza:
73%
Az,hogy vigyáztál már gyerekre,nem egyenlő azzal,hogy van gyereked.Nekem is van 5 unokahúgom a két nagyobb testvéremnél,vigyáztam is rájuk.De egyáltalán nem olyan,mintha a nap 24 órájában a sajátodat kell rendezned.De majd rájössz.
2017. febr. 12. 12:17
 10/30 anonim ***** válasza:
53%

Es kerdezo hogy lasd, mit okoz a kerdesed, illusztraljak is az erre vevok: a legmeszarosabb pankratorok sem tudnak olyan vehemenciaval egymasnak ugrani mint nevelesi kerdesekben egyet nem erto anyukak. Megegyszer felteszem a kerdest: van ertelme?

6.

2017. febr. 12. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!