Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-2,5 eves gyerekeddel hogy...

2-2,5 eves gyerekeddel hogy telik a delutan, miket csinaltok? En tokre unatkozom, es lelkiismeret-furdalasom van.

Figyelt kérdés

Delelott dolgozom, bolcsi utan hazahozom, es sokszor bekapcsolom a meset, amirol tudom, hogy nem kene. Jatszoterre nincs kedvem kimenni, unom, es az UV is eros 4 elott. 5-tol jatszohazba szoktunk jarni, ahol kulon odafigyelnek rajuk, en addig edzoteremben vagyok. Lelkiismeretfurdalasom van, hogy igy alig toltunk egyutt idot. Szeretnekvele tobb minosegi idot tolteni a mese bekapcsolasa helyett, de nincs otletem, mit lehetne csinalni.

Ti miket csinaltok egyutt ekkora gyerekkel, amit ti is elveztek? Adjatok legyszi otleteket, szeretnek jobb anya lenni. 1,5 eves koraig ez sokkal jobban ment, mostanabanvalahogy sok a mesenezes, es otlettelen vagyok.

2018. jún. 15. 15:45
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó, csak mindenáron ülni akar benne és teljesen átnedvesedik a nadrágja.
2018. jún. 15. 20:21
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2,5 múlt, még itthon vagyok vele.Legjobban az építőjátékokat, kukás-rendőr-mentőautókat szereti, illetve bújócskázni szeret még nagyon.A mi napunk ált. egyébként így néz ki kb.:

-Felkelés

-Reggeli, mese míg összeszedem magam ( némely házimunkába is be lehet vonni pl. nagyon szeret segíteni a mosógépet telerakni, söpörni)

-Elmegyünk valahová, nem feltétlen a játszótérre, van, hogy csak sétálunk egy nagyot vagy a közeli parkba megyünk ( panelban lakunk sajnos)

-Hazaérünk; közös játék

-Ebéd

- Még egy kis játék vagy rövid mese

- Délutáni alvás ( együtt)

- Ébredés, apa addigra hazaér,eszik stb. aztán változatosabb a program, apa vagy elviszi még levegőzni míg én a házimunkát csinálom, vagy hármasban megyünk( sokszor csak a természetbe, kirándulni a város szélén lévő tóhoz pl.- a kicsi azt is élvezi ) vagy átmennek ketten a nagyihoz.

- Ha hazaérnek evés, játék

- Fürdés, alvás.

Különben nem tudom; ha egy ekkora gyerek jár közösségbe mennyire igényli még délután a programokat, lehet, hogy otthon is jól érzi magát a családja körében- persze, ha szeretgetik, foglalkoznak vele.

2018. jún. 15. 23:31
 23/23 anonim ***** válasza:
Hát ez így elég ingerszegény, mindenképp változtass rajta! Én amiatt is szarul erzem magam, hogy delelőtt nem megyünk ki, mert kettővel (egy 2 éves és egy 4 hónapos) nekem egyedül nagyon macera kimenni. Tudom, sokan ezt csinaljak, de nekem nem jön be, sok oka van, de most nem ez a lenyeg. De mi nagyon jól elvagyunk itthon is, hamar eltelik a delelőtt, felkelnek 8 körül, reggeli, aztan játék, meseolvasás, könyvnézegetés, böngészés, most kezd beszélni, mutogat a könyvben én mondom, hogy mi micsoda, mondokazunk, énekelek nekik, bujocskazunk, hancurozunk, táncolunk, legózunk, autozunk, epítőkockázunk, formabedobozunk, gyurupiramis, csikizzuk egymást, segít a kicsi körül is, sokszor eljatszik, pakolaszik egyedül is, közben parhuzamosan csinalom a hazimunkat, takaritok, segit porszivozni, letorli a port, segit teregetni, stb, aztan eszik és fekszik le aludni. Mikor alszanak szoktam főzni és tornázni, netezni, sorozatot nézni. Felkel eszik, aztan még kis jaték, molyolás, hazajön apa, együtt is jatszanak, kicsit, uzsonnázik, készülődünk és 5-6 körül megyünk ki. Séta, jatszótér, mikor mihez van kedve, vasarlas, 8 utan erünk haza, vacsiznak, fürdenek, fekszenek le aludni. Meset egyaltalán nem néz, csak nagyon ritkan, ha esik az eső és nem megyünk ki, akkor se nagyon nezi, jatszik közben. Szeirntem elsőkorben vedd vissza a mesezest, nagyon be tudja szippantani a kicsiket és úgy rakattannak, hogy már nincs kedvuk semmi mashoz. Nalunk is volt ez gond, mikor a korházban voltam a picivel, anyosom sokat vigyazott ra és szinte vegig ment a mese. Mikor hazajöttem alig ismertem rá, folyon vinnyogott, hisztizett a meséért, szinte semmi massal nem lehetett lekötni, csak meset akart nezni, csak mesevel akart enni. Szerencsere ahogy helyrejöttem és jött a jóidő teljesen le tudtam állítani a meséről, már nem is igenyli, nem is kéri, szivesebben játszik. Ne hagyd, hogy így teljenek el a napok, ebben a korban nagyon nagy szuksege van rád, jatsz vele, tanitsd, setaljatok, delutan 6 körül nyugodtan kimehettek, setaljatok, motorozzon, futobiciklizzen, rollerezzen, és eroltesd meg magad a jatszoterrel is, mert fontos az a mozgasforma is a fejlődéséhez! Én se élvezem annyira a jatszóteret, szivesebben sétalok, de neki jót tesz és ez a legfontosabb.
2018. jún. 16. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!