2-2,5 eves gyerekeddel hogy telik a delutan, miket csinaltok? En tokre unatkozom, es lelkiismeret-furdalasom van.
Delelott dolgozom, bolcsi utan hazahozom, es sokszor bekapcsolom a meset, amirol tudom, hogy nem kene. Jatszoterre nincs kedvem kimenni, unom, es az UV is eros 4 elott. 5-tol jatszohazba szoktunk jarni, ahol kulon odafigyelnek rajuk, en addig edzoteremben vagyok. Lelkiismeretfurdalasom van, hogy igy alig toltunk egyutt idot. Szeretnekvele tobb minosegi idot tolteni a mese bekapcsolasa helyett, de nincs otletem, mit lehetne csinalni.
Ti miket csinaltok egyutt ekkora gyerekkel, amit ti is elveztek? Adjatok legyszi otleteket, szeretnek jobb anya lenni. 1,5 eves koraig ez sokkal jobban ment, mostanabanvalahogy sok a mesenezes, es otlettelen vagyok.
Biztos jó anya vagy :)
Ötletnek, így hétvégére: ha Budapestiek vagytok, akkor holnap lesz a Budapest Liget Art park. Ingyenes rendevény, mindenféle gyerekekkel való játékkal, kézműveskedéssel, satöbbi. Az én lányom is ennyi idős, szerintem szuperül elleszünk, mi is kinézünk pár órácskára :)
Az én 2 évesem most már igazolt fényallergiás,egy vagyonba került a spéci ruházata, de csak ebben mehet ki...
Egy egy darab nem vészes árban van,vegyél uv szürös ruhát és máris mehettek...
Játszani bármit lehet vele, az én lányaim 5 és 2 évesek imádnak festeni,gyurmázni,fözni a játék konyhába vagy csak nekem segiteni...
Bármit szivesen csinálnak még tornázni is szoktunk együtt dvd-re...
Nagyon rossz volt olvasni,aamit irtál..
Probáld meg jobban élvezni az együtt töltött idöt...
2 éves kisfiú, itthon vagyok vele. A napirendünk a következő:
7 körül kel. Mesézik, közben iszik. Reggelizni nem szokott rögtön, majd csak kb. fél óra múlva. Evés után játszunk, természetesen autókkal. 2 játéktároló gurulós doboz van tele velük, ezeket kiszedeti velem. Egyesével kell kivennem a dobozból, neki adom és ő sorba rakja. Majd miután mindet kiszedtük a dobozba ül és akkor az autókat is a dobozba tesszük vissza. Nagy buli, a hajam sokszor égnek áll! :D Ezt követően egyedül játszik, lomol, pakol, könyvet néz. Én meg bepakolom a ruhát a mosógépbe és a elkezdek főzni. Van mikor mondjuk csak a pörköltöt csinálom meg a tésztát meg később. Fél 10kor legkésőbb kötelező kimennünk és fél 12ig kint is vagyunk. Közben én viszem a teregetni való ruhát. A kicsi motorozik, fűnyírózik. A homokozásba, kavics gyűjtésbe engem is bevon. Mostanság nagy móka a lehullott zöld dió gyűjtése. Csendes kis utcában lakunk, sétálni is szoktunk egyet ebéd előtt.
Fél 12kor bemegyünk akkor megebédelünk. A tízórait az udvaron szokta megenni. Fél 1re általában elalszik és fél 3 körül kel. Akkor megint eszik valamit, majd mesét olvasok, képeket nézegetünk, legózunk, keres apróságokat amiket meg tud számolni (ötig tud), mondókázunk, szereti a tárgyak színét mondani (neki ez is játék), műanyag edényekkel főzőcskét játszunk, állatfigurák hangját utánozza, gyurmát tépked és golyóz, firkál, formabedobózik. Általában ezek mennek nálunk és a legtöbbször én is kellek hozzá. Ha mást nem is, de ott üljek vele. Ilyenkor olvasok neki, mondókázok. De van olyan, hogy becsukja a könyvet, hogy hallgassak el. Na olyankor meg netezek. Fél 5-5 közötz megint kimegyünk egészen fél 7ig kint vagyunk. A program a délelőtti. Ha bejöttünk vacsi, majd autókázás, fürdés. Fürdés után míg a vacsora romjait összepakolom, megágyazok addig valamilyen készségfejlesztővel játszik egyedül vagy az apjával. Fél 9kor mese majd alvás.
Én szinte minden nap 2x lemegyek (igaz panelban lakunk, többnyire jobb kint nekem is) a 2.5 évessel, játszóra, parkba, duna partra, labdázni, sétálni, sarazni, csavarogni, nagyon kell neki, és alvásból is úgy kel, hogy menjünk "valoá" :)
Nekem sincs mindig kedvem, de ez van,vállaltuk.
Az Uv szürős ruhát én is ajánlom nagyon jó.
Ha mindenképp benti program,akkor szerepjáték, gyurma, lego, pötyi, egyszerűbb kirakó, firkálás, mesekönyv,ezek mennek nálunk.
Szia!
Van úgy, hogy az ember elfárad, és nincs kedve semmihez.
Egy ekkora gyerkőccel már nagyon sok mindent lehet csinálni, amihez nem is kell csili-vili játékszer.
Gyurmázás, homokozás, bábozás, szerepjátékok, mászóverseny, akadálypálya...
Van egy könyv, Petrus Márta: Játszani Jó! pont az ilyen helyzetekre való. Amikor nincs ötleted, akkor csak felütöd, és biztosan találsz olyan játékot, amit Te is szívesen játszol.
Ha úgy fogod fel, hogy milyen jó a közös időtöltés, és nem görcsölsz rá, akkor jó lesz.
de próbáld ki a könyvet, tényleg nagyon jó!
hajrá!
Én se szeretek játszóra járni, néha örülök, hogy elázik a homokozó, legalább oda nem kell menni... azért elmegyünk, mert ő szereti. (Szinte csak homokozni szeret mostanában így akkor nem, ha vizes a homok)
Amúgy motorral vagy futóbiciklivel sétálunk mikor melyikkel akar jönni. Egy sétány előtt lakunk, tele van olyan vackokkal ami kőből van és elvileg ülni lehet rajta de senki nem szokott, gyerekek lépkednek rajta kézen fogva. Sok emelkedő, ahol gurulhat motorral. Nagyon szeret kint lenni de oké tudom, nagyon jó helyen lakunk ilyen szempontból, mert nagy és biztonságos hely.
Itthon gyurmázunk, rajzolunk, vagy sokszor eljátszik magának pl a kukásautójával, csak a figyelmem igényli.
Egyébként otthon vagyok még vele, 2,5 éves kisfiú.
Nem mondom, hogy unatkozom, mert nem. Csak már vágyom azért dolgozni, felnőtt társaságra de szeptemberben oviba megy, most igyekszem kiélvezni még az itthon töltött időt.
"hogy elázik a homokozó, legalább oda nem kell menni"
A vizes homok pedig a legjobb, a szárazból nem lehet "sütit sütni" (formákkal játszani). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!