Anyukák, az angolon kívül melyik idegen nyelvet választanátok gyermekeiteknek?
Olasz, dallamos és könnyen tanulható, van rá kereslet.
(tanultam én is, használtam is munkámban, csakúgy mint a franciát, de az olasz sokkal könnyebben tanulható.)
Nagycsoportos ovitól ismerkedés oviangolon az angollal, de csak játékosan, majd kisiskolás kortól komolyabban, ha már ír-olvas magyarul helyesen. Az olaszt ráér kezdeni ha már van angol biztos alaptudása. Nem vagyok a híve a pici kortól százféle dolog trenírozásának.
Elsős, játékos angol van heti 1 órában.
Én németes vagyok, így nekem az volna a könnyebbség, ha az lenne a második nyelv majd, mert abban tudok segíteni, és szerintem kereslet is van rá.
De ha nem, hát nem, majd kiderül, mit szeretne tanulni.
Köszönöm a válaszokat, inkább arra gondoltam, a mai világban melyikkel ér többet. Az orosz szerintem is hasznos lehet, igen én is a spanyolra gondoltam még. Persze szép és dallamos az olasz, de szerintem arra nem igazán van kereslet, max. olasz cégeknél.
Várok még válaszokat.
Angolt általános suli 1. osztálya óta.
A második nyelvet még nem tudom, majd ő eldönti, hogy mi érdekli a választható nyelvek közül.
Német. Bár nálunk fordított a sorrend. Nemet nemzetiségi oviba járnak, két tannyelvű általános iskolába, így logikus volt, hogy nyolc osztályos gimnáziumban is német lesz a fő nyelv.
Az is szempont volt, hogy így könnyebben felveszik, mert mindenki angolra akarja íratni. Nehezebb is. Az angolt középfokig fejleszteni egy-két év alatt is sikerül. A német után kimondottan könnyű.
Spanyol, francia, orosz.
Később kínai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!