Szerintetek jogos, ha egy idegen rászól egy kisgyerekre, aki rugdossa a székeket, neveletlenül viselkedik egy nyilvános helyen? Anyuka nem szólt rá, telefonált, aztán felháborodott, hogy rászóltak a gyerekre. Mit gondoltok?
Ha nagyon elviselhetetlen lenne már akkor anyukának szólnék normalisan1 hogy zavaró a gyerek viselkedése és legyen kedves rászólni.
Persze legbelül nem ezt gondolnám és még így minden eufemizmus mellett is imádkoznék hogy ne tépje le a fejem hogy az ő gyereke nem tud viselkedni és ő nem neveli.
szerintem inkább az anyának kell szólni,hogy szóljon rá.
én csak akkor szólnék a gyereknek,ha veszélyeztetne valakit azzal amit csinál.
Miért ne szólhatnék rá? Attól, hogy gyerek, még nem csinálhat azt, amit akar. Így is eléggé el vannak kényeztetve a mai kölykök, ne értsetek félre, nem vagyok konzervatív, sem erőszak párti, de régen azért tudták, hogy kell a tiszteletet tanítani. Ha a gyerek hozzányúlt engedély nélkül a kiflihez a boltban, pálcával csaptak a kezére, meg is tanult előre köszönni és szépen kérni, ha kellett valami.
Ma meg mit művelnek? Rohangálnak, visítoznak, hisztiznek mindenért, mindent meg akarnak kapni, senkit-semmit nem tisztelnek, és nem csak a nagyobbak, de már a 2-3 évesek is...
Természetesen nem támogatom, hogy bárki üsse a gyerekét, de nevelni azért kellene valamilyen módon. Sajnos a mai világban mindenkinek joga van szülni, és aki kisgyerekes, az onnantól úgy érzi, hogy ő aztán bárhol bármikor bármit megtehet, mert gyereke van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!