Jogos a férjem kiakadása? Anyaként én ne tanuljak?!
24 éves vagyok, van két kislányom. Ők 4, illetve 2 és fél évesek. A kisebb is ősztől ovis lesz. Én pedig szeretném jövő februárban beadni a jelentkezésemet újra az egyetemre, de a férjem ezt nagyon ellenzi. Hogy mégis minek, mikor nincs szükségem a diplomára így sem, csak felesleges bonyodalmakat csinálnék az életembe és hogy nem akarja, hogy a lányok a bébiszitterrel többet legyenek, mint velem... De erről szó sincs, nem az orvosit akarom elvégezni a gyerekek mellett. Ráadásul sosem tudni, mit hoz a jövő, mikor lesz szükségem a diplomámra. Imádom a gyerekeket, de úgy érzem, kell valami plusz tevékenység. Főleg úgy, hogy ősztől már mind a ketten fél napot oviban lesznek.
Mert lehet 50 hobbim is, beszélhetem a világ összes nyelvét, akkoris eljön majd a pillanat, mikor hiányozni fog a munka. Nem szeretnék később az az anyuka lenni, aki nem száll le a gyerekeiről, mert fél a magánytól, attól, hogy kirepülnek majd. Pl. anyukám is htb, mikor 18 évesen külön mentem, nagyon megviselte.
Hogyan mutathatnám meg a férjemnek, hogy attól, mert egyetemre megyek, ugyanúgy anya és feleség maradok?
Félreértettetek. A férjem nem akarja, hogy dolgozzak. Egyáltalán.
Nem szeretnék konkrétumot írni a pénzügyi helyzetünket illetően, de nem fog gondot okozni a tandíj, vagy bármi egyéb, ami az egyetemmel lesz kapcsolatos. Sokat keres, hét számjegyű összeget. Tényleg nincs szükség az én keresetemre, ezért nyilván nem fogok elmenni érettségivel sehová dolgozni... Semmi értelme nem lenne, akkor tényleg csak a családomtól venném el az időt. Divatszak ide, vagy oda, nekem ez a diploma jól jönne, mert a családomat érintő vállalkozásokban szeretnék később dolgozni, akár átvenni idővel az apámtól. Nyelvvizsga nem kell, már van három.
Akkor meg az a baja hogy a gyereknevelés rovására menne a tanulás. Mármint szerinte.
Igazából ezzel sokmindent már nem tudsz kezdeni. Nem akarlak bántani, de gondolom nem most tudtad meg hogy a férjed ilyen beállítottságú. Te szültél gyereket egy olyan embernek aki téged anyának és feleségnek néz csak, de még véletlenül sem embernek akinek lennének igényei önmagával szemben is. Valakit távol tartani a munkától, aki amúgy majd szeretne dolgozni -ha nem is a pénzért, de magáért az élményért hogy hasznosat tesz- az elég korlátozó, uralkodó jellemre vall. Nem hiszem hogy tudnál ezen változtatni.
Éa ha a gyerekek kirepülnek? Akkor mi a terve veled? Mit csinálsz majd akkor? Gondolom nagyon főzni takarítani ilyen anyagiak mellett nem kell, sem paprikát paradicsomot ültetni....mi lesz akkor? Egész nap nézed a TV-t vagy mi?
Ezen már a párválasztáskor is elgondolkodhattál volna, bár tudom utólag könnyű....
Az mindegy, hogy a férjed nem akarja hogy dolgozz. Ezt neked kellene felérni ésszel, hogy itt lenne az ideje dolgozni menni, nem azon agyalni hogy inkább tanulsz meló helyett.
De vállalhatsz 4,6 órát is tanulás mellett.
Lehet fel hogy osszeismerkedsz majd az egyetemen valakivel. Ki tudja. Nem feltekeny tipus?
Amugy ferjem anyja volt ugy a ferje mondta neki te ne dolgozz maradj otthona gyerekekkel stb.. igy is volt majd apuka lelepett egy masik novel.. anyuka megreccsent nem csak lelkileg hanem anyagilag is elegge, sot..ket gyerekkel hirtelen egyedul maradt. Gyorsan munkat kellett kerenie. Elegge megszivtak hogy ugy mondjam.
Sosem szabad ennyire kiszolgaltatottnak lenni. Ha csak erettsegid van mindenkeppen kell valami szakma/szakmak hogy lehessen mihez nyulni majd. Dolgozni is elmehetsz mellette 1-2 oraba, anyagilag ugyeem vagytok raszorulva. Ha meg a ferjed nem akarja hogy dolgozz akkor meg hasznald ki az idot amig munka nelkul tanulhatsz.
Meg kell ertenie hogy ha barmi tortenik o nem lenne ne adj isten meghal megis hogy tartod el a gyerekeit az erettsegiddel? Akkor mar nem fogja haza hordani a 7 szamjegyu osszeget! Lassa be, hogy szep szep az idilli kep hogy megoregedtek egymas mellett es igy legyen de kozel se biztos semmi sem! Azt nem akarhatja hogy hirtelen majd a gyerekei nelkulozzenek ugymond vagy legalabbis ahhoz kepest ami most van.
Ezt nem is kene magyarazni. Tanulni kell! Es hasznos! Nem baj ha az embernek tobb szakmaja van. Foleg a mai vilagban. Nem feltetlen fogja mindegyiket hasznalni nyilvan de ki tudja mikor miert kene egyikhez masikhoz nyulni?
Jah es persze azt tanuld amihez van kedved es amiben te latsz raciot. Masba nem is erdemes belefogni.
Utolso voltam
Én spec. egy sima érettségivel voltam már adminisztrátor, asszisztens is.
De egyébként igen, jó a pénztáros munka is arra, hogy végre elkezd a saját életedet alakítani.
Azt már csak bónuszként írom, hogy talán nem kellett volna a sima friss érettségire szülni alig 20 évesen. Mondjuk bolond lettél volna egy ilyen pénzes fószert kihagyni, hisz elég jó parti, eltart a kölykökkel együtt.
Amúgy hány éves a férjed? Kérdezték már előttem is!
Bocs, de ez a hajó már elúszott. Nem azért mert 20 évesen szültél, hanem mert egy ilyen zsarnoknak.
Mit szeretnél mit tanácsoljunk? Hisz egyértelmű hogy el akar tiltani bármilyen munkától/tanulástól. Szerinted ezzel mit lehet kezdeni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!