Megbuktam anyaként? Hogy kezeljem ezt? Mi lesz így a lányomból?
Első osztályos. Ma beszéltem a tanítójával, azt mondta, hogy ott tart, hogy nem viszik el osztálykirándulásra sem, annyira rossz... És hogy szerinte ideje lenne szakember segítségét igénybe vennünk.
Pedig sosem voltunk olyan szülők, hogy sz.rtunk rá, mit csinál a gyerek, vagy hogy ne foglalkoztunk volna vele.
Igaz, hogy a bölcsi kimaradt neki, mert nem dolgozom, de ettől függetlenül már születése óta rengeteget van társaságban, sok vele egykorú gyerek vette körül mindig. Már az óvodában írt, olvasott, minden nap olvastunk 1-2 mesét minimum, rengeteget játszottunk vele már piciként is. Tehát nem az volt, hogy a tv előtt ült egész nap.
Nem volt vele gond soha, az óvodában is szerették a gyerekek és az óvónők is.
Erre elkerült az iskolába, és minden a feje tetejére állt... Nem akar tanulni, azt mondja, hogy hülyeség, ő nem akar iskolába járni, reggelente emiatt félórás cirkuszok vannak. Az iskolában folyton beszélget, zavarja a társait, nem hallgat senkire. Szemtelen és pimasz.
Komolyan mondom, a dackorszak könnyebb volt vele.
Itthon sem lehet leültetni, hogy tanuljunk, mert őt ez nem érdekli, úgysem fogja megtanulni, ülhetek mellette egész éjszaka, akkor sem.
Pedig mondja a tanítónő, hogy látja rajta, hogy értelmes, okos, de a viselkedése egyszerűen borzalmas, mintha azt gondolná, neki mindent szabad. Rettenetesen érzem magam... Én sosem voltam ilyen, viszont a férjem annál inkább, ő bűn rossz kisgyerek volt. Konkrétan annyi figyelmeztetés volt az ellenőrzőjében, hogy pótlapokat kellett beletenni. És mondta, hogyha az apja tizenévesen nem kezdi el keménykézzel fogni és nevelni, akkor ma belőle biztosan egy csavargó lenne, nem pedig sikeres ember...
Ja, másrészről az én párom is nagyon rossz volt, általánosban ki is rúgták stb. Rá is odafigyeltek a szülei, de kemény kézzel sosem fogták, szakközépben a sok hiányzás miatt a gyámügy is volt kint nálunk.
Mindezek ellenére, leérettségizett, szakmája lett, nyelvvizsgája és mára egy teljesen normális értékrendekkel élő ember, aki rendesen dolgozik és gyűjtöget.
Ha hiperaktív lenne, annak lennének itthon is jelei, nem?
Mert itthon semmi baj nincs, amíg szóba nem jön az, hogy tanuljunk, csináljunk házit. Olyankor 180 fokos fordulat, kezdődik a hiszti, sírás, csapkodás, földön fetrengés.
Egyáltalán nem a te hibád hogy ilyen a gyereked. A probléma az hogy nagyon pörög hiperaktív, én erősen javaslom hogy valami sportra tegyétek őt be ahol jól kitudja mozogni magát.
Unokahúgom harmadikos már, de vele is ugyan ez volt első osztályos korában. Az óvodába megszokta hogy ott más a helyzet, és hogy iskolába is másképp működnek a dolgok azt nem tudja elfogadni. Ugye olvasni tud mert megtanítottad rá ami nagyon jó dolog, csak a baj azzal az hogy ő már előrébb van és neki már nem akkora újdonság mint a társainak ezért nem bír magával. Te csak ebben az egyben hibáztál hogy picit előre haladtatok ami végül is nem baj, mert ha ennyire jól felfog dolgokat akkor későbbiekben ez nagy előny lesz neki az életében, és így hosszú távon ez nagyon jó dolog. Unokahúgomra visszatérve őt az anyja beíratta szertornára ahol aztán intenzíven mozognak és tetszik is neki nagyon. Szerencsére ott levezeti a felesleges energiáját és itthon is sokkal nyugodtabb amikor feladat van tanulás terén például. Én velük éltem akkoriban és láttam mi megy, meg én is sokat segítettem neki a tanulásban és eleinte valóban azzal volt a gond hogy nem bírt nyugton maradni.
Én javaslom hogy valami sportot nézzetek neki, lehet ha elviszed pszichológushoz ő is ezt fogja javasolni. Én a helyedben nem ostoroznám ezen magam mert ez még a jobbik eset a rosszban, érdemes szakemberhez fordulni ő is tud nagyon sok jó tippet adni hogyan legyen a továbbiakban. Hidd el ezzel még nincs veszve semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!