Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbuktam matekból így most...

Megbuktam matekból így most tanárhoz kell járnom egész nyáron. Mit tegyek ha ennek ellenére még túl is akarnak hajtani?

Figyelt kérdés

Járnon kell tanárhoz 1 héten 3x és eközben szüleimmel is kell gyakorolnom minden áldott nap. Az 1 héten 3x elmenni dolog még oké, de szerintem szüleim ezt túlzásba viszik..

15/f

2016. jún. 27. 10:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
Ha már egész évben nem sikerült megtanulnod a matekot akkor most 2-3hónap alatt muszáj. Megértem anno buktam én is egyszerűen nem ment a matek akármit is csináltam, vért izzadtam :( mi is tanultunk minden áldott nap de így is csak épp átcsúsztam a pótvizsgán...
2016. jún. 27. 10:23
 2/21 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem segíteni akarnak. 2,5 hónapod van behozni 1 év anyagát, szóval jogos.
2016. jún. 27. 10:24
 3/21 anonim ***** válasza:
98%

Ne onnan közelítsd meg, hogy te mennyi tanulást vállalnál jó szívvel, hanem, hogy mennyi kellene ahhoz, hogy megtanuld az egész évi anyagot.

Szerintem reális a szüleid elképzelése, hogy mindennap gyakorolnod kell velük. Mivel nyilván dolgoznak, meg egyéb dolguk is van, ez napi egy, max. két óra gyakorlás lehet, ami teljesen korrekt.

2016. jún. 27. 10:49
 4/21 anonim ***** válasza:
97%
a legjobb, ha kialakítasz egy napi ritmust - pl felkelés után, 8-9-ig 1 óra matek. Akkor koncentrálj, és csak az legyen. Van még a heti 3 korrepetálás pl 16-17-ig a többi 4 napon is 16-17-ig tanulj. És a többi időben legyél szabad és PIHENJ. Így sikerülni fog, és nem leszek hulla fáradt!!
2016. jún. 27. 10:49
 5/21 anonim ***** válasza:
96%
*leszel fáradt (bár én sem leszek:))
2016. jún. 27. 10:55
 6/21 anonim ***** válasza:
97%

A te érdeked, hogy megtanuld.

Gondolom, nem egész nap kell matekozni, így marad idő másra is.

Természetes, hogy a tanár mellett még otthon is kell gyakorolni, amiket átvettetek.

Mondjuk év közben is így kellett volna, otthon is tanulni, amit a suliban vettetek, ha nem megy egyedül, akkor segítséget kérni szülőktől, és akár korrepetálás is tanárral.

Szóval nem túlzás ez, hiszen megbuktál.

2016. jún. 27. 11:04
 7/21 anonim ***** válasza:
69%

Pedagógiai okokból a szüleiddel értek egyet. A bukás miatt valamilyen "büntetés" kell neked. Nézd a jó oldalát! Ha gyakorolsz az ősökkel talán egy új oldalukról ismered meg majd őket (lehet, hogy érthetőbben magyarázzák el a matekot, mint a tanár).

Sok sikert a pótvizsgához és jó tanulást!

2016. jún. 27. 11:04
 8/21 anonim ***** válasza:
97%

9 hónapnyi anyagot akarsz te megtanulni 2,5 hónap alatt heti 3 órába?

Ezt még te sem gondoltad komolyan. Tessék tanulni és komolyan venni végre!

2016. jún. 27. 11:18
 9/21 anonim ***** válasza:
9%
huhh hát ez szívás, jó szar nyár. De figyelj a lényeg, hogy amig 15 vagy addig nyeld le a békát gondolj arra nemsokára felnött leszel és akkor nem parancsolhatnak. A matekot meg fogd úgy fel ha átmész akkor utána békén hagynak majd. Hajrá
2016. jún. 27. 11:19
 10/21 anonim ***** válasza:
96%
Sokkal idősebb vagyok nálad, soha hármasnál jobbat nem kaptam matekból, ha vért izzadtam, akkor sem. Egyszerűen nem ment, nem mindenki lehet matekzseni. Nyolcadikban én is megbuktam, de nyáron gyakoroltam, végül sikerült. Érdekes módon a gimiben egy nagyon jó matek-fizika tanárral sikerült nagyjából megtanulnom. Aztán bejött 1992-ben az informatika és ezzel nagyszerűen boldogulok azóta is. Ha nincsenek képességek, arról nem a gyerek tehet, de egy jó tanár még őt is fel tudja hozni jó közepesre.
2016. jún. 27. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!