Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbuktam matekból így most...

Megbuktam matekból így most tanárhoz kell járnom egész nyáron. Mit tegyek ha ennek ellenére még túl is akarnak hajtani?

Figyelt kérdés

Járnon kell tanárhoz 1 héten 3x és eközben szüleimmel is kell gyakorolnom minden áldott nap. Az 1 héten 3x elmenni dolog még oké, de szerintem szüleim ezt túlzásba viszik..

15/f

2016. jún. 27. 10:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Tanulni kéne folyamatosan. Nemcsak dolgozat előtt 1-2 nappal. Ennyi évesen más dolgod nincs. Hihetetlen, hogy ennyi bukásos kérdés van itt. Nem a facebook, pia, buli kéne állandóan.
2016. jún. 27. 12:56
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
8. Lehet te vágod a matekoz de tudod nem mindenki én sem sőt ha nem lenne matekból olyan papírom hogy nem osztályozhat akk még mindig 5.be lennék
2016. jún. 27. 12:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Matekot*
2016. jún. 27. 12:59
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg nem viszik. Ha ennyire lusta voltál, hogy egész évben általános iskolában egy sz..ros kettest nem tudtál kiszenvedni matekból, amit tanulni sem kell, csak megérteni, akkor megérdemled, hogy a nyarat tanulással töltsd. Első a kötelesség, aztán jöhet a pihenés. Legyen ez a tanulság, és szégyelld magad, ne hőbörögj. Épp elég baj a szüleidnek, hogy a lusta gyerekük miatt egy csomó pénzt kell most magántanárra költeni, mert heti három alkalom nem két fillér. A helyedben fülem-farkam behúzva kotródnék a szobámba, és bújnám a matekkönyvet, amíg meg nem tanulom az anyagot.
2016. jún. 27. 13:15
 15/21 anonim ***** válasza:

"8. Lehet te vágod a matekoz de tudod nem mindenki én sem sőt ha nem lenne matekból olyan papírom hogy nem osztályozhat akk még mindig 5.be lennék"

Azért ez még nem jeleni azt, hogy el lehet nagyolni a dolgokat. A legcikibb dolog megbukni.

2016. jún. 27. 14:00
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy túlzásba viszik. Be kell pótolnod egy teljes év anyagát 2,5 hónap alatt. Persze, ha neked nem igényed, hogy megcsináld és hogy bepótold, akkor valóban szenvedés és büntetésnek is felfogható, de az hibás megközelítés. 15 évesen már fel tudod fogni, hogy elsősorban a te érdeked átmenni, a szüleidet csak azért érdekli, mert szeretnek és jó jövőt akarnak neked. Inkább az szomorú, hogy naponta le kell ülniük veled, különben nem gyakorolnál.

Értem én, hogy valószínűleg nem matematikus akarsz majd lenni, hanem a humán felé kacsintgatsz. Ez teljesen rendben van, viszont ahhoz, hogy megtehesd, ezt most meg kell csinálnod. Kell az a papírfecni, amit érettséginek csúfolnak, akkor is ha szerinted értelmetlen, ha fölösleges és ha egyenesen igazságtalan. Nem tudsz vele mit csinálni, mert jelenleg ez a követelmény és minél hamarabb elfogadod ezt, annál jobb lesz neked.

2016. jún. 27. 15:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Bár egyet értek az előttem szólókkal, hogy talán év közben kellett volna tanulni és akkor enm szívnál most, azért van még valami. A fő kérdés, hogy milyen a tanár, mennyire vagytok egy hullámhosszon. Ha el tudja úgy magyarázni, hogy megértsd, akkor jó. A szüleiddel is ez a nagy kérdés, hogy hatékony-e az hogy együtt matekoztok, vagy csak mindenki az idejét és az idegeit b****a vele. Azt nem mondom, hogy nem kell igen is ráfeküdni most a nyár folyanmán, de lényeg, hogy olyan formában legyen, hogy ne csak az időd menjen, hanem hatékony is legyen.
2016. jún. 27. 15:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem sem viszik túlzásba.

Az a napi 1 óra gyakorlás bőven belefér.

Ha meg nem akkor legközelebb tanulj évközben és nem kell 2,5 hónap alatt megtanulni az egész anyagot

2016. jún. 27. 17:53
 19/21 anonim ***** válasza:

Javaslom, te is intéztess magadnak egy papírt, hogy nem vagy buktathato matekból. Nekem középiskolában volt és mindig az a nyugodt tudat volt, hogy ha semmit nem csinalok se bukok meg.

Én a Barczy Gusztáv Gyógypedagógiai Intézetben voltam vizsgálaton és utána kaptam meg hogy discalculiam van.

Ha nem megy és buktal akár kiderulhet, hogy nálad is fenn áll.

2016. jún. 27. 18:45
 20/21 flora08 ***** válasza:
Átérzem a helyzetedet, én is így jártam gimi tizedikben. Ahogy év közben jöttek az első egyesek, én csak egyre dühösebb és -tinilány lévén- makacsabb lettem; már nem is akartam megérteni, nem foglalkoztam vele. Végül már nem tudtam javítani.Amikor kiderült, hogy így alakul az év vége, a szüleim nagyon haragudtak rám, amit én teljesen jogosnak ítéltem. Szégyelltem magam előttük is, meg az osztálytársak előtt is. Eléggé utáltam, hogy a matekkal kell foglalkoznom nyáron, főleg azért mert mai napig gyűlölöm. Viszont a dolog jó oldala az, hogy találtam egy szuperjó matektanárt, aki olyan jól, és olyan türelemmel magyarázott, ahogy senki. Konkrétan elölről kezdtük a gimis anyagot, minden átvettünk, és csak akkor léptünk tovább, amikor TÉNYLEG megértettem. A segítségével átmentem a pótvizsgán. Még azután is rendszeresen jártam hozzá, és nem azért, mert a szüleim erőltették, hanem mert én akartam; jó érzés volt, hogy valaki segít. Közel sem lettem matekzseni, de 11.-ben és 12.-ben már csak hármasokat és négyeseket kaptam, ami szerintem egy bukás után szép teljesítmény. Egy szó, mint száz,fogd fel ezt az egészet úgy, hogy most van lehetőséged pótolni, és megérteni azokat a részeket, ami eddig nem ment. Sokkal jobb, mint érettségiig bukdácsolni, meg a kettesért imádkozni. Ezt azért mondom, mert hidd el, lesz még nehezebb is. Ez nem szentbeszéd, mint írtam, saját tapasztalatból beszélek. Sok sikert! 24/L
2016. jún. 28. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!