Megbuktam matekból így most tanárhoz kell járnom egész nyáron. Mit tegyek ha ennek ellenére még túl is akarnak hajtani?
Járnon kell tanárhoz 1 héten 3x és eközben szüleimmel is kell gyakorolnom minden áldott nap. Az 1 héten 3x elmenni dolog még oké, de szerintem szüleim ezt túlzásba viszik..
15/f
"8. Lehet te vágod a matekoz de tudod nem mindenki én sem sőt ha nem lenne matekból olyan papírom hogy nem osztályozhat akk még mindig 5.be lennék"
Azért ez még nem jeleni azt, hogy el lehet nagyolni a dolgokat. A legcikibb dolog megbukni.
Nem hiszem, hogy túlzásba viszik. Be kell pótolnod egy teljes év anyagát 2,5 hónap alatt. Persze, ha neked nem igényed, hogy megcsináld és hogy bepótold, akkor valóban szenvedés és büntetésnek is felfogható, de az hibás megközelítés. 15 évesen már fel tudod fogni, hogy elsősorban a te érdeked átmenni, a szüleidet csak azért érdekli, mert szeretnek és jó jövőt akarnak neked. Inkább az szomorú, hogy naponta le kell ülniük veled, különben nem gyakorolnál.
Értem én, hogy valószínűleg nem matematikus akarsz majd lenni, hanem a humán felé kacsintgatsz. Ez teljesen rendben van, viszont ahhoz, hogy megtehesd, ezt most meg kell csinálnod. Kell az a papírfecni, amit érettséginek csúfolnak, akkor is ha szerinted értelmetlen, ha fölösleges és ha egyenesen igazságtalan. Nem tudsz vele mit csinálni, mert jelenleg ez a követelmény és minél hamarabb elfogadod ezt, annál jobb lesz neked.
Szerintem sem viszik túlzásba.
Az a napi 1 óra gyakorlás bőven belefér.
Ha meg nem akkor legközelebb tanulj évközben és nem kell 2,5 hónap alatt megtanulni az egész anyagot
Javaslom, te is intéztess magadnak egy papírt, hogy nem vagy buktathato matekból. Nekem középiskolában volt és mindig az a nyugodt tudat volt, hogy ha semmit nem csinalok se bukok meg.
Én a Barczy Gusztáv Gyógypedagógiai Intézetben voltam vizsgálaton és utána kaptam meg hogy discalculiam van.
Ha nem megy és buktal akár kiderulhet, hogy nálad is fenn áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!