Jogos a férjem kiakadása? Anyaként én ne tanuljak?!
24 éves vagyok, van két kislányom. Ők 4, illetve 2 és fél évesek. A kisebb is ősztől ovis lesz. Én pedig szeretném jövő februárban beadni a jelentkezésemet újra az egyetemre, de a férjem ezt nagyon ellenzi. Hogy mégis minek, mikor nincs szükségem a diplomára így sem, csak felesleges bonyodalmakat csinálnék az életembe és hogy nem akarja, hogy a lányok a bébiszitterrel többet legyenek, mint velem... De erről szó sincs, nem az orvosit akarom elvégezni a gyerekek mellett. Ráadásul sosem tudni, mit hoz a jövő, mikor lesz szükségem a diplomámra. Imádom a gyerekeket, de úgy érzem, kell valami plusz tevékenység. Főleg úgy, hogy ősztől már mind a ketten fél napot oviban lesznek.
Mert lehet 50 hobbim is, beszélhetem a világ összes nyelvét, akkoris eljön majd a pillanat, mikor hiányozni fog a munka. Nem szeretnék később az az anyuka lenni, aki nem száll le a gyerekeiről, mert fél a magánytól, attól, hogy kirepülnek majd. Pl. anyukám is htb, mikor 18 évesen külön mentem, nagyon megviselte.
Hogyan mutathatnám meg a férjemnek, hogy attól, mert egyetemre megyek, ugyanúgy anya és feleség maradok?
Vagy az van, hogy tényleg a gyerekeket félti, hogy rosszabb lesz nekik vagy akadályozni akarja a haladásod.
Ha az első egyezz meg vele, hogy megpróbálsz egy félévet, aztán ha jól össze tudod hangolni folytatod.
Ha a második, akkor meg csak azért is csináld meg, mert valószínűleg szükséged lesz rá.
2 diplomásan lehetne annyi sütnivalója,hogy ez károdra semmiképpen, max. hasznodra válhat.
Ki fizetné az egyetemet? No name szak lenne?
Lehet, hogy nem a továbbtanulással van a baja, hanem 2 gyerek mellett semmilyen szakra kifizetni a sok pénzt lássuk be, őrültség.
2diplomája van neked meg egy sem. Hmmm. Itt az ideje, hogy most ő támogasson téged.
Hány éves a fèrjed? Ha sokkal idősebb, mint te, akkor az az oka, hogy eddig te minden elláttál, most meg ugye fordulna a kocka.
Ha meg veled egyidős, akkor beláthatná, hogy a gyerekvállalásból nem lehet megélni, eddig ő tanult/épített karriert, most te jössz.
Hihetetlen mennyire nem érdekel szinte senkit a háttérsztori! Elvakult nőként szidjátok a pasit, mar ott tartotok hogy nem akarja kivenni a részét a gyereknevelesből is meg tulajdonnak tartja az asszonyt, de nem tennétek fel a logikus kérdéseket?
Mit tanulnál? Dolgoznál is utána abban?
Mennyibe kerül?
Nappalira mennél, azaz nem dolgoznál évekig?
Asszonyok, a véresszájú kommentjeitek előtt gondoljatok már bele hogy ezek egy házasságban fontos kérdések! Nem arról szól a házasság hogy anyuci önmegvalósít a férj meg kapja be akkor is ha anyuci pl. egyiptomisztikát akar tanulni háromhavi fizu tandíjíért munka helyett 5 éven át!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!