Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogos a férjem kiakadása?...

Jogos a férjem kiakadása? Anyaként én ne tanuljak?!

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, van két kislányom. Ők 4, illetve 2 és fél évesek. A kisebb is ősztől ovis lesz. Én pedig szeretném jövő februárban beadni a jelentkezésemet újra az egyetemre, de a férjem ezt nagyon ellenzi. Hogy mégis minek, mikor nincs szükségem a diplomára így sem, csak felesleges bonyodalmakat csinálnék az életembe és hogy nem akarja, hogy a lányok a bébiszitterrel többet legyenek, mint velem... De erről szó sincs, nem az orvosit akarom elvégezni a gyerekek mellett. Ráadásul sosem tudni, mit hoz a jövő, mikor lesz szükségem a diplomámra. Imádom a gyerekeket, de úgy érzem, kell valami plusz tevékenység. Főleg úgy, hogy ősztől már mind a ketten fél napot oviban lesznek.

Mert lehet 50 hobbim is, beszélhetem a világ összes nyelvét, akkoris eljön majd a pillanat, mikor hiányozni fog a munka. Nem szeretnék később az az anyuka lenni, aki nem száll le a gyerekeiről, mert fél a magánytól, attól, hogy kirepülnek majd. Pl. anyukám is htb, mikor 18 évesen külön mentem, nagyon megviselte.

Hogyan mutathatnám meg a férjemnek, hogy attól, mert egyetemre megyek, ugyanúgy anya és feleség maradok?

2018. máj. 26. 22:46
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
70%
9 vagyok, még annyit hogy nem lehet hogy azt látja hogy a tanulás lenne a kerülőút hogy ne munkát keress? Olyan is van aki inkább tanul csak ne kelljen dolgozni. Tényleg jól hangzik a nagy emancipunci válasz, hogy jaj a férjed nem enged holott tanulnod kell mert magadért felelsz, de az senkinek nem jut eszébe hogy nem hallottuk a masik fél verzióját. Nem ismerünk, hogy nem valami unaloműzés az oka és hogy egyáltalán értelmes és nem pl. meregdrága szakot akarsz hótt feleslegesen, amit majd az életben nem használsz.
2018. máj. 26. 23:17
 12/43 anonim ***** válasza:
77%
Ha tanulni akarsz tanulj. Nem a tulajdona vagy hanem a társa. Nem szabhassa meg, hogy mit csinálj. Ha szeret tiszteletben tartja a döntésed. Ha erre képtelen meggondolnám hogy vele képzelem e el a jövőmet.
2018. máj. 27. 00:15
 13/43 anonim ***** válasza:
70%
Mész, megcsinálod, aztán kész. Menet közben rá fog jönni, hogy helyt tudsz állni.
2018. máj. 27. 06:41
 14/43 anonim ***** válasza:
40%

Vagy az van, hogy tényleg a gyerekeket félti, hogy rosszabb lesz nekik vagy akadályozni akarja a haladásod.

Ha az első egyezz meg vele, hogy megpróbálsz egy félévet, aztán ha jól össze tudod hangolni folytatod.

Ha a második, akkor meg csak azért is csináld meg, mert valószínűleg szükséged lesz rá.

2 diplomásan lehetne annyi sütnivalója,hogy ez károdra semmiképpen, max. hasznodra válhat.

2018. máj. 27. 07:32
 15/43 anonim ***** válasza:
78%

Ki fizetné az egyetemet? No name szak lenne?

Lehet, hogy nem a továbbtanulással van a baja, hanem 2 gyerek mellett semmilyen szakra kifizetni a sok pénzt lássuk be, őrültség.

2018. máj. 27. 07:53
 16/43 anonim ***** válasza:
35%
Még a végén neki is ki kell vennie a részét a gyerekekből, ha neked kell egy kis plusz idő tanulásra vagy a vizsgák napjain, hiába van ott a nagyi.
2018. máj. 27. 07:56
 17/43 anonim ***** válasza:
65%

2diplomája van neked meg egy sem. Hmmm. Itt az ideje, hogy most ő támogasson téged.

Hány éves a fèrjed? Ha sokkal idősebb, mint te, akkor az az oka, hogy eddig te minden elláttál, most meg ugye fordulna a kocka.

Ha meg veled egyidős, akkor beláthatná, hogy a gyerekvállalásból nem lehet megélni, eddig ő tanult/épített karriert, most te jössz.

2018. máj. 27. 08:31
 18/43 anonim ***** válasza:
35%
Neked is jàr az, hogy kiteljesedj valamiben. Ha az egy diploma, akkor abban! Tàmogasson csak.. ha nem, abból tudod meg, mennyire nem vagy fontos neki.
2018. máj. 27. 08:35
 19/43 anonim ***** válasza:
78%

Hihetetlen mennyire nem érdekel szinte senkit a háttérsztori! Elvakult nőként szidjátok a pasit, mar ott tartotok hogy nem akarja kivenni a részét a gyereknevelesből is meg tulajdonnak tartja az asszonyt, de nem tennétek fel a logikus kérdéseket?

Mit tanulnál? Dolgoznál is utána abban?

Mennyibe kerül?

Nappalira mennél, azaz nem dolgoznál évekig?

Asszonyok, a véresszájú kommentjeitek előtt gondoljatok már bele hogy ezek egy házasságban fontos kérdések! Nem arról szól a házasság hogy anyuci önmegvalósít a férj meg kapja be akkor is ha anyuci pl. egyiptomisztikát akar tanulni háromhavi fizu tandíjíért munka helyett 5 éven át!!

2018. máj. 27. 08:40
 20/43 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem függésben akar tartani,plusz féltékeny,hogy lenne életed a gyerekeken meg a családon kívül,nehogy félremenj,nehogy több teher háruljon rá...én ilyenekre gondolok... 3 okj-t végeztem el gyerek mellett,most meg fősulira "gyúrok". Mindig támogatott benne,ahogy mindenki a családban.
2018. máj. 27. 08:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!