Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyaként hogyan tértél vissza...

Anyaként hogyan tértél vissza a munka világába?

Figyelt kérdés

Hány gyereked van?

Rögtön 8 órás munkával indítottál?

2017. febr. 13. 07:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy gyerek van, távmunkában dolgozom, de csak napi 4 órában. Később majd több lesz :)
2017. febr. 13. 07:12
 2/7 anonim ***** válasza:

2 ovisom van, 1 éve dolgozom újra 8 órás munkában. 5.5 évig voltam itthon.

Elkezdődött a szélmalomharc. A férjem megszokta, hogy minden házimunkát én csináltam. Sajna, nem segít sokkal tóbbet, mióta dolgozok. Mindig feszültek vagyunk, rohanás az élet.

Nincs idóm magamra, a gyerekeimmel is több tartalmas időt szeretnék tölteni, de a pihenés is hiányzik.

Mindig szervezkedünk, hogy melyikünk tud elmenni a gyerekekért az oviba.

Szerintem egy 4- 6 őrás munka lenne a normális úgy, hogy még minden házimunka rám marad.

Bár anyagilag megtehetnénk, hogy itthon maradjak, de a mai világban az kockázatos. Ha valami történne a férjemmel, akkor nem biztos, hogy pikk pakk találnék munkát.

2017. febr. 13. 07:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerencsere nagyon konnyen.

2 eves volt a fiam, ment bolcsibe, en 8 oras irodai munkaba egy multinal. Elotte is azt csinaltam csak masik cegnel, szerettem. Ferjemmel mi mindig megosztva csinaltuk a hazimunkat, ebbol nem volt gond.

Kisfiamat en vittem es o ment erte (6-tol dolgozik haromig), nem volt semmi gond.

2017. febr. 13. 07:57
 4/7 anonim ***** válasza:

5 évig voltam otthon 2 gyerekkel. Szóval egy kicsit elszoktam a munkámtól.... (irodai munka)

Az első napokban csak pislogtam, nemhogy a munkához nem tudtam hozzászokni, de még az emberekhez sem, a napirendhez sem. Nagyon idegennek éreztem magam, mint valami pályakezdő. Nem volt valami jó. A pörgést is nehéz volt megszokni, nehéz volt felvenni a ritmust.... De szépen lassan visszaszoktam a 8 órás munkámhoz, nem volt mit tenni. :)

2017. febr. 13. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyből 8 órásba 5 év kihagyás után. 2 gyerekem van. Az első év piszok nehéz volt, mert akkor még többször kelt a kicsi minden éjszaka csoda, hogy túléltem azokat a hónapokat. De aztán szépen belerázódtam.

A gond az, hogy egy rohanás az egész. 8,5 óra munkaidő h-cs-ig, 1 óra oda-vissza a munkahely, szóval a napom nagy része elmegy. Reggel együtt visszük még 7 óra előtt a gyerekeket oviba, isibe, délután a férjem megy értük, mert én fél 6 előtt nem érnék oda. Hazaérünk, vacsiztatok, naggyal átnézzük a leckét, fürdés és alvás. Más nem is nagyon fér bele. Így a házimunka nagyrészt hétvégére marad, a szombat szinte el is megy vele, marad 1 nap pihi meg minőségi idő a gyerekekkel.

Sok egy anyukának a napi 8 óra, 6 órában sokkal barátibban lenne megoldható a helyzet.

2017. febr. 13. 10:52
 6/7 anonim ***** válasza:
1 gyerekünk van, de majdnem 4 évig itthon voltam a táppénzzel és a szabadsággal együtt. Visszamentem oda, ahol szülés előtt dolgoztam. Teljes munkaidős állás, napi 8,5 óra, mert az ebédszünetet le kell dolgozni. Nem volt semmi gond, mintha el sem jöttem volna.
2017. febr. 13. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen normálisan, simán, emberként tértem vissza a munka a világába, ez nem olyan nagy csoda. Fél éve dolgozom, a gyerekeim 2 és 3.5 évesek voltak amikor visszamentem. Igen, rögtön 8 órában, felnőtt ember vagyok, megbirkóztam vele, nem kellett beszoktatni mint az oviban. :D
2017. febr. 14. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!