Anyaként hogyan tértél vissza a munka világába?
Hány gyereked van?
Rögtön 8 órás munkával indítottál?
2 ovisom van, 1 éve dolgozom újra 8 órás munkában. 5.5 évig voltam itthon.
Elkezdődött a szélmalomharc. A férjem megszokta, hogy minden házimunkát én csináltam. Sajna, nem segít sokkal tóbbet, mióta dolgozok. Mindig feszültek vagyunk, rohanás az élet.
Nincs idóm magamra, a gyerekeimmel is több tartalmas időt szeretnék tölteni, de a pihenés is hiányzik.
Mindig szervezkedünk, hogy melyikünk tud elmenni a gyerekekért az oviba.
Szerintem egy 4- 6 őrás munka lenne a normális úgy, hogy még minden házimunka rám marad.
Bár anyagilag megtehetnénk, hogy itthon maradjak, de a mai világban az kockázatos. Ha valami történne a férjemmel, akkor nem biztos, hogy pikk pakk találnék munkát.
Szerencsere nagyon konnyen.
2 eves volt a fiam, ment bolcsibe, en 8 oras irodai munkaba egy multinal. Elotte is azt csinaltam csak masik cegnel, szerettem. Ferjemmel mi mindig megosztva csinaltuk a hazimunkat, ebbol nem volt gond.
Kisfiamat en vittem es o ment erte (6-tol dolgozik haromig), nem volt semmi gond.
5 évig voltam otthon 2 gyerekkel. Szóval egy kicsit elszoktam a munkámtól.... (irodai munka)
Az első napokban csak pislogtam, nemhogy a munkához nem tudtam hozzászokni, de még az emberekhez sem, a napirendhez sem. Nagyon idegennek éreztem magam, mint valami pályakezdő. Nem volt valami jó. A pörgést is nehéz volt megszokni, nehéz volt felvenni a ritmust.... De szépen lassan visszaszoktam a 8 órás munkámhoz, nem volt mit tenni. :)
Egyből 8 órásba 5 év kihagyás után. 2 gyerekem van. Az első év piszok nehéz volt, mert akkor még többször kelt a kicsi minden éjszaka csoda, hogy túléltem azokat a hónapokat. De aztán szépen belerázódtam.
A gond az, hogy egy rohanás az egész. 8,5 óra munkaidő h-cs-ig, 1 óra oda-vissza a munkahely, szóval a napom nagy része elmegy. Reggel együtt visszük még 7 óra előtt a gyerekeket oviba, isibe, délután a férjem megy értük, mert én fél 6 előtt nem érnék oda. Hazaérünk, vacsiztatok, naggyal átnézzük a leckét, fürdés és alvás. Más nem is nagyon fér bele. Így a házimunka nagyrészt hétvégére marad, a szombat szinte el is megy vele, marad 1 nap pihi meg minőségi idő a gyerekekkel.
Sok egy anyukának a napi 8 óra, 6 órában sokkal barátibban lenne megoldható a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!