Külföldi munka kedvéért anyaként itthon hagynád a nagyszülőkre 3 és 6 éves gyerekeidet évekre?
Mérlegelni kell, hogy mit nyersz, veszítesz vele.
Persze ha egyáltalán rólad szól a kérdés.
Van, hogy nincs más választás.
Én is ismerek egy olyan nőt, aki kijött a 10 és 12 éves lányai mellől 2 évre. Muszáj volt, nem akart eladósodni. Ugyanígy volt náluk is, addig az elvált apuka, ill. a nagyszülők gondoskodtak róluk.
Azért nem, mert én elképzelhetetlennek tartom, hogy a gyermekeim nélkül éljek akár egy napot is. Én annyira szeretem őket, hogy bele őrülnék egy ilyen helyzetbe. Soha nem tudnék ilyet tenni, nincs az a pénz.
Én így gondolom.
Nagynéném itthon hagyta a férjére a 3 fiát, 3, 5, 8 évesek voltak. Kiment Amerikába, dolgozott, küldte haza a pénzt. 20 évet volt kint, ez idő alatt nem volt egyszer sem itthon, minden fia megnősült, unokák lettek! Tartotta a kapcsolatot a gyerekekkel, Skype telefon, email. Tavaly kiment a fia hazaköltöztetni az Anyukáját, egy konténernyi bútor, autó, a kinti élete. Minden fiának vett lakást, sulit esküvőket finanszírozta, onnét
ment nyugdíjba. Egyik fia élt dolgozott kint 4 évet vele, a másik kettő ek jólfizető munkálya van.Jól megvoltak a gyerekek, hiányzott nekik anya,
de így utólag mindenki nagyon jól járt, senki nem veti ezt a szemére, sőt! Tavaly hazajött, és él boldogan a férjével!
Ha olyan anyagi helyzetben lennék, hogy nem bírnám fizetni a hitelt, nem tudnék jobb állást találni amivel keresek annyit hogy jól éljek, elmennék. Miután kint megteremtettem egy biztos állást albérletet, kivinném a gyerekeket is. Dolgoztam annó külföldön 3 évet, ég és föld a fizetés, az életszínvonal.
Nem. Egyszerűen azért, mert egy igazi anyának a pénz nem lehet fontosabb, mint a gyermekei. Lemarad a gyerekek éveiről, fejlődéséről, kimarad az életükből. Borzasztó, én ezt elképzelni sem tudom, hogy valaki önszántából ilyet tesz.
Most lehet persze mondani, hogy ha jól keres az a gyerekeknek is jó, de a gyereknek nagyobb szüksége van az anyjára, mint a kertes házra vagy a Nike cipőre.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!