Mit csinál otthon párotok munka után?
Most nem a szélsőségekre gondolok, h apuka hajnaltól késő estig dolgozik, vagy csak hetente jár haza.
Ha pl délutánonként, hétvégente otthon van, mennyit játszik a gyerekkel, mennyit végzi az otthoni teendőket (nem a tipikus női munkára gondolok, hanem ami tényleg egy férfi dolga otthon). És ezek mellett mennyit ül tv, sz.g. stb előtt?
Leginkább hétvégente tud többet itthon lenni. Ellenőrzi a villanybojler meg egyebek fogyasztását, fel is jegyzi. Lent pakol, szerel a garázsban, legutóbb polcrendszert csinált oda. Ő gondozza az autókat is minden tekintetben. Hetente 1-2 alkalommal nagybevásárlásra megy, én csak kisboltban vásárolok néha. Intézi az összes közüzemi és egyéb hivatalos dolgot, ha valami kell a városból vagy akárhonnan, annak a beszerzése is az ő dolga. Ha valami javításra szorul a házban, az is az ő része természetesen. Hétvégente szükség szerint idefuvarozza és utána hazaviszi a nagyszülőket. A hét közben vinni kell orvoshoz vagy valahova a gyerekeket, akkor lehetőség szerint velünk tart, hétvégén leviszi őket levegőzni, ha megkérem. Pelenkázik is, de arra is külön kérni kell. Játszani eljátszik velük.
Hét közben fürdetés körül ér haza, abban segít, meg utána eteti az egyik gyereket, én a másikat. Aztán együtt vacsorázunk, közben beszélgetünk. Elalvás előtt még hulla fáradtan játszik egy órát valami ostoba lövöldözős játékkal, amit utálok. Tévézni nem szokott. Ennyi jutott eszembe.
Nálunk változó. Férjem nem hétvégén van itthon, hanem van olyan, hogy pl. kedd-szerda a pihenőnapja a héten. Házimunkában segít, mármint mosogatás, mosás, teregetés abszolút az övé leginkább, csinálja magától. Gyerekkel eljátszik, de sajna ez hangulat kérdése nála. Ha a fiunk (másfél éves) jókedvű, akkor szívesen elvan vele, de ha nyafisabb, akkor a férjem is nehezen bírja őt és "átpasszolja".
Szóval hazajön délután, kávézik, tusol, aztán vagy játszik a kicsivel, vagy inkább elmosogat. Persze van olyan napja amikor semmi sem jó neki, nem volt bent jó napja, akkor kidől, de azért nem ez az általános.
Ami a bajom, hogy pl. pelenkázás, etetés, fürdetés nem jut eszébe, ő általában csak játszik vele, de a gyakorlati dolgokat rám hagyja.
Az én férjem folyamatosban dolgozik,ami azt jelenti,hogy héten 3-4 napot dolgozik reggel 8-tól este 20-ig...értelemszerűen olyankor nem csinál itthon semmit.
Mikor szabados,akkor sokat segít...vigyáz a gyerekre,míg főzök(nem túl nagy lelkesedéssel és lendülettel:( )Valahogy nem tud vele mit kezdeni és utálja a hisztit(19 hónapos lányom van).Berakja a mosógépet,kitereget,elmegy bevásárolni,tehát végül is sokat segít,csak a gyerekkel nem nagyon tud foglalkozni.Ő intézi a kocsi dolgait,nyáron füvet nyír,télen havat lapátol stb.Tv előtt sokat ül,de főleg miután a gyerek elalszik,netezni alvásidőben szokott délben.
3. vagyok, kihagytam, hogy nálunk is ő porszívóz, és a szemetet is ő viszi le. Plusz van pár kaja, amit ő szokott elkészíteni :)
Nálunk igazából csak egy dolog van, ami hiányos: hogy a gyerekkel ne "csak" játszon, hanem el is lássa. Persze nem mindig, csak pl. jusson eszébe neki is, hogy éhes is az a pici, mert ha pl. ő van vele, amíg én nem vagyok itthon, a gyerek hót éhes, mire hazajövök, mert a nagy játékban "elfelejti" megetetni, meg átpelusozni :)
Kb. fél 6 körül ér haza, reggel fél7-kor megy.
A gyerekekkel elvan, játszik velük, enni ad nekik, pelust cserél, ha kell.
A "férfias" teendőket megteszi, ha ha kell, de azért hétköznap nem sok ilyen van :) Pl. a kocsimban az egyik hátsó helyzetjelző már pár hete kiégett, de még mindig nem cserélte ki :) Majd talán egy rendőri büntetés hatására...
A szemetet le szokta vinni és van, hogy vacsit is ő csinál (szendvicset).
Ja, a gyerekeket ált. ő fürdeti, kb. heti 5x.
Rosszabb napokon van, hogy hazaérve egyből leül a gép vagy a tv elé, na olyankor nagyon tud idegesíteni.
Én azt szeretem, hogy ha hazaér, akkor beszélgetünk egy kicsit, majd játszik a gyerekekkel, addig én előkészítem a vacsit, majd eszünk, ő elviszi fürödni őket, én meg addig összepakolok a konyhában. Fürdés után mesélünk, majd lefektetjük a gyerekeket és utána csak egymáséi vagyunk.
Igen ám, csak akkor szegénynek nem jut ideje netezni/tévézni, vagyis egyedül bambulni, kockulni.
Viszont az a gáz, hogy ha meg leül valamelyik elektromos póráz elé, akkor meg pillanatok alatt elrepülnek a félórák, órák és nem mellette nem tud annyira figyelni sem a gyerekekre, sem rám.
Szóval nehéz ez.
De jó nektek!
Az én párom heti 7/6 napot dolgozik, hajnali fél4-től este 7-8ig, így nem sokat van itthon, így nem is igen csinál semmit. A baj az, hogy ha többet van itthon, sem csinál semmit. A fát én vágom, hordom, a gyereket, háztartást én látom el, ha valami elromlik én szerelem meg. Tehát mindent én csinálok. Viszont esténként 90%-ban ő fürdet, ha hazaér játszik a cseppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!