Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vettek már gyermekedtől...

Vettek már gyermekedtől ujjlenyomatot? (Nem gipszre, stb-re gondolok)

Figyelt kérdés

Nem emlékszem, de beugrott, amikor kicsi volt, hogy valahol pont biztattam, hogy ne ijedjen meg, ez az ujjlenyomatvétel, csak bekenik és nyomdáznak.

És nem kaptuk meg a "képet", az illetők komolyak voltak és mentünk is tovább.

Egyszerűen nem ugrik be hol voltunk anno (talán egy éves, ha volt akkor), sok rendezvényre is jártunk (tűzoltós, rendőrös, gyereknapos, koncertes progik).

Egyszerűen nem emlékszem, hogy rendezvényen történt e, vagy babakorában pl orvosnál ha ez amolyan etikett pl lakcimkártyához, vagy talán álmodtam volna?

Személyi igazolványa még nincs.

Rendőrség adna ki erről tájékoztatást hogy nyilvántartásukban van e, vagy érdekesen néznének rám?

Nem arra gondolok, amikor pl emlékbe gipszbe tenyerel a baba.

2018. máj. 21. 16:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kb 2 hete volt a suliban kresz nap,ott volt a rendőrség,és akkor vették ujjlenyomatot a gyerekektől.Meg is kaptàk emlékbe.
2018. máj. 21. 19:23
 12/13 anonim ***** válasza:
Miért nincs személyi igazolványa? Kötelező.
2018. máj. 21. 20:05
 13/13 anonim ***** válasza:
A gyerekeimnek (10 és 2 évesek) biztos, hogy sose vették le az ujjlenyomatukat, erre emlékeznék. Nekem viszont gyerekkoromban igen. Valamikor a 90-es évek végén lehetett talán, járt a sulinkba egy rendőr a D.A.D.A program keretében, és mindenkinek adott egy karton füzetkét, ahová a személyes adatainkat lehetett beírni, fényképet is lehetett ragasztani bele, és volt hely az ujjlenyomatoknak is (olyan rácsos, amilyet te is leírtál), hozott hozzá festéket is, és aki akarta, az belenyomhatta az ujjait. De mi ezt utána haza is vittük, ez egy ilyen adatlapféleség volt, ha esetleg valamelyikünk eltűnne, akkor a szülő ezzel menjen a rendőrségre, mert ebben benne van a gyerekről minden. Mondjuk a szüleim elég furán álltak hozzá, nem töltötték ki rendesen, nem raktak bele képet, csak feldobták a szekrény tetejére, és ennyi, és amikor kérdeztem őket, hogy miért nem töltik ki, csak azt mondták, hogy ne idegesítsem őket ezzel, még belegondolni is rossz, hogy én elveszhetek. Hm, hát kösz... Pedig értelmes, józanul gondolkodó emberek amúgy.
2018. máj. 21. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!