Miután elvetted a gyermekedtől a cumit, hogyan alakultak az esték/éjszakák?
vasárnap adta oda a húsvéti nyuszinak... sem vasárnap, sem hétfőn nem volt semmi, simán elaludt. (csak alváskor cumizott) De ma hajnalban felébredt, sírt, hogy nagyon hiányzik a cumija. Vele aludtam. Ma délután megint keserves sírás, odabújtam hozzá. (3 év alatt először nem egyedül aludt el). Most este meg... megszakadt a szívem, így az autós cumit odaadtam neki. (az autóban volt, ha mentünk valahová...)
szóval én elbuktam :(
Amúgy a lányom most töltötte be 5 hete a 3 évet.
előző vagyok.
rosszul fogalmaztam. mindig is csak alváskor cumizott.
Azt hiszem jókor, jó időben kell elvenni.
Én a lányomnál 11 hósan próbáltam meg. Nem volt bennem a mindenáron-csakazértis, de gondoltam, egy próbát megér...
Esti elalvásnál, napközben nem volt semmi gond, a déli alvásnál viszont igen, akkor sem sírt, csak vmi nem volt jó, és nehezen aludt el egy jó ideig.
Eleinte úgy időzítettem, hogy akkor a kocsiban legyünk, és ott könnyen elaludt cumi nélkül is.
A fiammal 13 hósan kezdődött a próbálkozás. Sikeres volt, nála is a déli alvás ment nehezen.
Vele sétálgattam délután, mentünk a nagyért az oviba, és ált. akkor ájult be.
De egy idő után nála is beállt a rend. Egyik sem sírt a cumi miatt, csak látszott rajtuk, hogy vmi hiányzik nekik. :)
Először másfél éves kora körül próbálkoztam, nem jött be. Hiányzott neki, sírt. Hanyagoltam.
Aztán mikor már majdnem 2 éves volt, megpróbáltam újra. Teljesen zökkenőmentesen ment, sosem hiányolta vagy kereste, pedig ő nem csak alváskor cumizott, hanem éjjel-nappal.
Meg kell érniük rá, és el kell találni a megfelelő időpontot. :)
A lányom alváshoz, vagy ha feszült/fáradt volt stb, akkor mindig kellett a cumi neki egészen kicsi korától. 3 éves volt amikor odaadta a Mikulásnak, rettentően frusztrált volt miatta és rá is szokott az ujjszopásra. Most 4,5 éves és ugyanúgy, elalváshoz/önnyugtatáshoz szopja az ujját.
A fiam nem cumizott, de a cumisüveggel aludt el. Két éves volt, amikor elrepedt az üveg, ő maga dobta ki és az eset után hetekig téma volt - főleg esténként, de az utcán is elújságolta bárkinek-, hogy elvitte a kukásautó. De azon kívül hogy beszélt róla, nem volt más egyéb dolog, ugyanolyan könnyen ment az elalvás, nem hisztizett vagy búslakodott miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!