Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor és hogyan vetted el a...

Mikor és hogyan vetted el a tápszert gyermekedtől?

Figyelt kérdés
Kisfiam szeptember végén töltötte be a második életévét. Reggel 1,5 deci, este 2,5 deci tápszert iszik cumisüvegből. Amúgy pohárból iszik, sosem cumizott. Csak és kizárólag tápszert ivott üvegből. Este az ágyában issza meg, utána alszik el. Végül is iszik tejet/kakaót, eszik tejtermékeket úgy hogy nem lenne már szükség a tápszerre, csak ugye a megszokás. Hogy lenne jó elvenni tőle?
2011. nov. 8. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Az nem baj, ha issza a tápszert! Szerintem idővel majd leszokik róla, nem hiszem, hogy nagy gond lenne, hogy még iszik tápszert.

Lányom egy éves és már nem hajlandó meginni, de még a különféle tejitalokat sem. Örülnék pedig, ha még sokáig elfogadta volna.

Nem kevered össze fokozatosan tejjel? Hátha úgy átszokna majd ténylegesen a tejre egy kis idő után.

Vagy mi a baj? Az hogy cumisüvegből issza?

Hát...próbáld meg neki adni azt is pohárból. Vagy úgy nem fogadja el?

2011. nov. 8. 12:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, leginkább a cumisüveggel van bajom. Még nem próbáltam bögréből. Én is erre gondoltam csak ugye ettől még nem oldódik meg az esti ágyban cumisüvegezés. Tudom, hogy egyszer mindenről le kell szokni. Így erről is. Túl kell esnünk rajta. Csak kíváncsi voltam, hátha van más, akinek simán magától elhagyta a gyerek. Én eddig erre vártam, de lehet hiába.
2011. nov. 8. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én kislányom májusban volt 2 éves. A nyár közepe felé kezdtem el tejet adni neki a 2+ Junior tejital (tápszer) helyett. Most 2,5 éves, de néha még kap tápszert, ha nem tudok venni vmi miatt tejet.

Avent itatóból kapja, nem cumi van a tetején, hanem ez az itató csőr.

[link]

Így megiszik 2,5-3 dl-t is este, reggel 1,5 dl-t. Ha bögréből adnám neki, biztosan nem inná meg. A barátnőm is ezzel rontotta el, a kislánya nem issza meg azóta vagy csak pár kortyot.

Semmiképpen nem veszem el tőle. Így meg, hogy a tejet is szívesen issza, kimondottan szorgalmazom, készítem neki minden este.

2011. nov. 8. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia. 18 hós korától a milupa milumil junior 1+ tejitalt kapja reggel, este. Majd közel két éves volt, mikor reggelre tejet adtam neki, majd este még tejitalt. Két éves korára teljesen ki tudtam váltani a tápszert/tejitalt.
2011. nov. 8. 13:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! És bögréből issza a tejet vagy üvegből?
2011. nov. 8. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem 2,5 évse a fiam,és kb 2 éves korától állt át az esti/reggeli tejre.Addig csak tápszert kapott,meg sem itt a tejet.Én azt hittem,sose szokik le róla.Aztán a védőnő tanácsára először 1/4 tej,3/4 tápszert kapott,és így tovább egyre csökkentettük a tápszert a tej javára.Le is szokott róla,imádja a tejet.Ő is cumisüvegből issza,és bár amúgy mindent pohárból iszik,a tejet nem fogadja el,csak és kizárólag cumisüvegből.Hát gondolom előbb-utóbb arról is leszokik majd.
2011. nov. 10. 13:30
 7/7 anonim ***** válasza:
szia.nekem 21 hós a kislányom és kb két hete váltottunk tápszerről tejre és cumisüvegről bögrére.a tápszert nem itta meg bögréből és kipróbáltam h sima tejet rakok és azt olyan jóízüen megitta h csak lestem.azóta nem ágyban hanem az ágy mellett van egy fotel és abban issza meg.nekünk semmi próbléma nem volt a váltással.tök könnyen ment.elmondtam neki h a cica elvitte az üveget a kiscicájának még meg is kergettük és ennyi..:)
2011. nov. 10. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!