Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom a napokban 4...

A kislányom a napokban 4 hónapos, és nem tudom hogy kezdjem el a hozzátáplálást. Nem szopizik, tápszert kap. Hogyan lássak hozzá?

Figyelt kérdés
2011. okt. 1. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Először alma levet adj neki (szentkirályi, hipp) majd utána jöhet a püré. Ezt szépen megteheted a barackkal is. Mindig a korának megfelelő gyümölcsöt add neki, amit be lehet vezetni. Utána csinálhatsz főzeléket is. Répa, krumpli, stb. Minden főzeléket krumplival kell sűríteni. Majd jöhet a tejpép is. Ezt célszerűbb uzsira vagy tízóraira, a gyümit pedig fordítva. Főzeléket természetesen ebédre.
2011. okt. 1. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Először is 4 hónaposan ha lehetséges akkor SEHOGY!

Én nem tartozom abba a kategóriába, aki szigorúan ellenzi a 6 hónapos kor előtti hozzátáplálás elkezdését - féleértés ne essék,de a 4 hós kor még szerintem is korai.

Én pl anyatejes-tápszere babámat 5 hósan kezdtem el , és először csak heti pár alkalommal kapott, aztán napi 1x, aztán így haaldtunk.

Először valóban a gyümölcsük levével érdemes próbálkozni, majd a pépes dolgok. Alma, sütőtök, stb...

2011. okt. 1. 18:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Négy hósan még sehogy, ráérsz még. 5-6 hó körül kezd alma-,barack levével. Egyszerre mindig csak egy ízt vezess, és azt kóstoltasd vele pár napon át. Amikor megszokta, jöhet az új.

Almával, barackkal kezdj.

2011. okt. 2. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, és ne a sió, stb. nyálakat vedd, hanem reszeld meg az almát, és "nyomkodd" ki belőle a levét. Az egészséges és nincs dugig tartósítószerrel meg cukorral.

A reszelt almát megeheted te, v sütibe, ilyesmi, a leve meg mehet a babádnak.

Mikor a leveket issza, jöhet a püré (sütőtök, alma, barack, ...)

2011. okt. 2. 08:59
 5/5 anonim ***** válasza:

babák kategóriában többen tudnának segíteni

Déli szopizás előtt szokták kezdeni pár kanál frissen facsart almalével. Utána pár napig más újszerű ételt ne kapjon, hogy kiderüljön, okoz-e gondot az alma. És sose este add neki, nehogy éjjel legyen gond.

Később jöhetnek egyesével más gyümölcslevek, utána reszelt gyümölcsök, mindig csak egyféle, utána híg, turmixolt főzelékek. Csomó táblázat van erről a neten de a kiskönyvében is találsz.

2011. okt. 2. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!