8 hónapos kislányom bébiételekkel való hozzátáplálást kezdtem, melyik a legjobb bébiétel márka? Érdemes biot vennem?
Mi az az Ovko, ez is egy bébiétel márka lenne?
Mire figyeljek, vagy ezekkel az ismert márkákkal nem kell vigyáznom: Kecskeméti, Univer, Hipp, Nestlé?
A Kecskeméti ételek tartalmaznak hozzáadott cukrot, az Univer nem! A Hipp és a Nestlé nekünk nagyon drága, leginkább az első két márkát szoktuk venni, de abból is csak azokat, amiket itthon nem tudok megfőzni neki, vagy a megbízható alapanyag beszerzése problémás lenne.
Egy korábbi válaszadónak: az Ovko termékeket a Tesco-ban lehet kapni, még nem vettem, tapasztalatom nincs.
Ha egészen spéci ,különleges bio bébiételt szeretnél venni,és sok pénzed is van rá,van sok honlap,ahol kifejezetten ilyen minőségi bébiételeket rendelhetsz pl:
Amúgy én Hippet és Nestlét vennék a helyedben,és akkor már bio-t mindenképpen,az a biztos.
Én a Kecskemétit szoktam inkább venni. Szerintem jobb, mint az Univer. Sokak szerint meg fordítva van mert az Univerben nincs cukor.
Szerintem meg annyi cukor nem árt a babának.
A Hipp is jó, de azt a pénztárcám nem bírja.
A HIpp megpróbálta tönkretenni a OVKO-t de nem sikerült neki!
A Gazdasági Versenyhivatal kartellcsoportja ugyanis most Svájcban és Olaszországban is vizsgálja, miként került egy színlelt szerződést követően a magyar bébiételpiac 84 százaléka mindössze 2,7 millió dollárért az amerikai Heinztől a német Hipp céghez. Ha a két multi közt kötött szerződés igazolja ezt a feltételezést, akkor a GVH tekintélyes bírságot szabhat ki rájuk.
A korszerű gyarmatosítás példatárába is bevonulhat a hazai bébiételpiac bekebelezésének technikája. Egy multinacionális cég ugyanis nevetséges áron, egyetlen szerződéssel megszerezte magának a piac feletti rendelkezés jogát - legalábbis egy időre. Öt évvel ezelőtt ugyanis a svájci-német Hipp az amerikai Heinz céggel kötött - részben titkos - szerződés révén vette meg a kecskeméti bébiétel márkát.
Mint később kiderült, a 2,7 millió dolláros - mai árfolyamon félmilliárd forintos - vételárért nemcsak a kecskeméti bébiételek védjegye került a birtokába - megfejelve a további tízezer dollárért megszerzett ötvenféle (!) tradicionális kecskeméti bébiétel receptjével -, hanem a magyar piac csaknem egésze.
A Heinz ugyanis nem a gyártást vagy a gyártóeszközöket adta el - arra a Hipp nem formált igényt -, hanem valójában a magyar piacon levő 84 százalékos piaci részesedését, hisz egy titkos szerződésben vállalta, hogy öt éven át nem gyárt és forgalmaz bébiételt Magyarországon. A Hipp tehát - legalábbis egy ideig - versenytárs nélkül maradt azzal, hogy legnagyobb vetélytársa a fél évtizedes önkéntes "száműzetést" választotta.
A bébiétel tehát teljesen biztonságos hangsúlyozta Pavol Uhrin. Tájékoztatott arról is, hogy a Tesco magyarországi kiskereskedelmi üzlethálózat, amely a Mezőgazdasági Szakhivatal utasítása nyomán a hét elején kivonta a forgalomból az említett terméket, most ígéretet tett, hogy a termék visszakerül a polcokra.
A Novofruct vezérigazgatója a lapnak elmondta, hitelrontásért beperlik a vizsgálatot végző laboratóriumot, s azokat a médiumokat, amelyek egyoldalúan tájékoztattak az esetről, az érsekújvári céget meg sem kérdezve.
Pavol Uhrin közvetlenül a botrány kirobbanása után elmondta, úgy sejti, konkurenciaharc és a Novofruct elleni lejárató kampány áll a háttérben. Arra gyanakszik, hogy az ügy mögött két magyarországi cég húzódik meg, amelyekkel a Tesco társaság felbontotta a szerződést, s termékeik helyére az érsekújvári vállalat termékei kerültek.
Uhrin szavai szerint a magyarországi laboratórium 50 százalékos hibahatárral dolgozik, az ausztriai, ahova a Novofruct elküldte a mintát vizsgálatra, csak öt százalékossal, így az, hogy a nevezett bébiétel biztonságos és egészségre ártalmatlan, teljesen egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!